A modellben két trend egyesül: Crystal Renn túlsúlyos, és Kate Moss példáját követve ő sem híve a csupasz puncinak. A francia Vogue vendégszerkesztőjeként Penélope Cruz a rózsaszín felhőkről is gondoskodott, szerinte Renn pályája lenyűgöző, és képes lehet a hozzá hasonló nőket inspirálni.

Úgy tűnik, Kate Moss sikeresen visszahozta a divatba a fanszőrzetet. Legalábbis erre utal, hogy a francia Vogue májusi számában a túlsúlyos modell, Crystal Renn a brit szupermodellhez hasonlóan azt bizonyítja, nem híve a teljes csupaszságnak. Renn egyébként nem csak bozont-kérdésben tűnik határozottnak, megvan a véleménye a modellszakmát érintő súlykérdésről is.

Renn szereplése a francia Vogue májusi számában sokak szerint meglepő, mert bár egy pár hónapig felkapottak a telt modellek, lassan a magazinok kezdenek majd visszatérni eredeti szokásaihoz, és megint csak vékony modelleket alkalmaznak majd. Ehhez képest Renn most mégis bekerült a francia Vogue-ba, melynek a vendégszerkesztője Penélope Cruz volt - akármit is jelentsen ez a titulus.

A modellt Steven Klein örökítette meg több-kevesebb ruhában, és Cruz azzal indokolta válaszátását, hogy szerinte a modell karrierje kifejezetten különleges, és ő talán képes lehet a hozzá hasonló nők inspirálására. Igaz, a New York Mag leegyszerűsítette ezt a magasztos kinyilvánulást, szerintük csupán arról van szó, hogy Renn szimbolizálja a „vissza a természetességhez” mottót, mely szerint itt az ideje annak, hogy eldobjuk a borotvát és a zsírégető tablettákat.

Crystal Renn egyébként nemcsak a fanszőrzet-kérdésben foglalt állást, a 42-es méretű modell a divatszakmában egyre nagyobb vitákat kiváltó súlykérdésben is határozott véleménnyel bír. Renn szerint nagyon szép dolog, hogy mindenki sajnálja a koplaló modelleket, de szerinte el kellene azon is gondolkodni, miért is kínozzák magukat a kifutóra vágyó lányok. Szerinte egyáltalán nem lenne szabad őket sajnálni, hiszen olyan országokban élnek, ahol bőségesen megtalálható az élelem, és csupán azért éheznek, mert több pénzt akarnak keresni.