Bár Katy Perry már a színes latexről áradozik, hazai hírességeink még a fekete lakkot és a szegecses nyakörvvel imitált fétist másolják. Kustánczi Lia és Horváth Éva a jövő divatjaként képzeli a latexet, a lakkot, míg Bódi Sylvi és szabó Zsófi csak a látványért választotta. Tóth Gabi pedig itthon mindenkit leelőzve már tavaly fűzőben ment a Cometre.

Kinek áll jobban a megkésett fétis?

Katy Perry új albumához új megjelenést talált ki magának. Az eddig is viselt színes parókáihoz végre megfelelő ruházatot talált. California Gurls című száma óta gyakorlatilag csak és kizárólag latexban jelenik meg a nyilvánosság előtt, és még a promóciós képein is latex bikiniben pompázik.

Azonban az eddig megszokott fekete helyett színes kreációkat visel, így például előfordult, hogy mentazöld alapon rózsaszín pálmafa mintás latex mini ruhában lépett fel. „A latex tulajdonképpen a legkényelmesebb dolog, amit viseltem, mert rám simul” – nyilatkozta Perry, aki elismerte, kicsivel jobban izzad ezekben a ruhákban, és nehéz őket levenni, de megéri, mert sokkal vékonyabbnak tűnik.

Bár a külföldi hírességek jó része – pl. Rihanna, Lady Gaga - már tavaly letudta a kötelező körnek számító fétis témájú fotózásokat, klipeket és egyebeket, Christina Aguilera most áprilisban is ilyen stílusú videóval próbált sokkolni és a hazai hírességek is idén kezdték el felfedezni a lakkot, a latexet és az egyéb kiegészítőket.

Kustánczi Lia

Kustánczi Lia az Elképzelem veled című dalához készített klipet és nem titkoltan Lady Gagából merített ihletet. Igaz, állítása szerint a future világát szeretné visszaadni, és ehhez kellett a fűző, a paróka és a szegecses nyakörv. „Egy futurisztikus, 2050-nem épült irodáházban vagyis épületben fog majd ez a klip játszódni. Lesz majd egy hintám, aminek a szára üvegből lesz, úgyhogy teljes mértékben a  future világát fogja visszaadni” – nyilatkozta a forgatáskor Kustánczi.

Bódi Sylvi

Bódi Sylvi is idén mutatkozott a nyilvánosság előtt fétis ruhákban. A glammodell 2011-es naptárjához készített Madonna és domina ihletésű képeket. Az immár 51 éves popkirálynő még a kilencvenes években mutatta meg a világnak a fétist a saját szemszögéből. Bódi Sylvi naptárához a ruhákat Lakatos Márk válogatta össze, aki Madonna-szakértőként nem tévesztett irányt. Természetesen a külsőségekben nem törekedtek a teljes hasonlóságra, hiszen Bódi Sylvi egyéniségét is bevitték a fotózásba.

Szabó Zsófi

A Jóban rosszban szereplője is latexhez nyúlt, hogy popkarrierjét beindítsa. „Vannak sablonos klipek, de nekem most egy egyedülálló, nagyot robbanó imidzsklip kellett, hogy megismerjenek azok is, akik eddig nem tudták, ki vagyok” – fogalmazta meg Szabó Zsófi, miért szükséges fekete testhezálló ruhában danolásznia. Igaz, ő legalább hozzátette, a Dejavu című dalához készülő klip nem tükrözi a valóságot.

Horváth Éva

Az RTL Klub legnagyobb áldozata, akit a Reggeliben számtalan alkalommal hoztak kínos és nevetséges helyzetbe, nem önként választotta a fekete csillogást. Horváth Éva egy kisfilm erejéig viselt fekete lakkot, abból is egy meglepően otromba összeállítást. A készítők egyébként itt is a jövő divatjának állították be a lakk mindennapi viseletét, mivel Horváth a 2020-ban tevékenykedő énjéhez tett időutazást.

Tóth Gabi

Az énekesnő hazánkban talán a leghamarabb lovagolta meg a dominakülsőt igénylő divatot. A külföldi hírességek másolásával vádolt Tóth Gabi leginkább Pinkre emlékeztetett a fekete fűzőjében, latex hatású nadrágjában és motoroscsizmájában. Az összeállítást a 2009-es Comet gálán viselte. A hazánkban korát megelőzőnek számító ruhához szintén újító frizurával jelent meg, úgy tűnik, ő már akkor sejtette, a felnyírt haj lesz a divat.