A Glamour magazin már az ősz-téli divathoz készített fotósorozatot a fesztiválon a magyar szupermodellekkel és az elmaradhatatlan Lakatos Márkkal. A styliston kívül a két világhírű manökennel is beszéltünk, akik azt mondták, fejenként akár egy-egy kilót is fogyhattak aznap az izzadástól, de vannak olyan profik, hogy ez a fotókon mit sem rontott. Sőt.

Szupermodell a szigetelők között

Már az ősz-téli divathoz készített fotósorozatot a Glamour magazin a Sziget fesztiválon a rekkenő délutáni hőségben Mihalik Enikő, Ebergényi Réka és Molnár Juli részvételével. Amint azt a Szigetre ezúttal már negyedik alkalommal kilátogató Mihalik Enikőtől megtudtuk, néhány fotón a többi fesztiválozó is látható lesz a manökenek mellett. “Volt olyan kép, amiben zenészek játszottak, megkértünk három parókás fiút, hogy álljanak oda a háttérbe és ugrabugráljanak körülöttünk” - mesélte. A fotózást egyébként egyszer csak anális szexet imitáló belga törpök szakították félbe, de ők a végleges fotósorozatba nem kerülnek majd bele. A mi galériánkban azért meg lehet őket tekinteni.

Mihalik Enikő azt is elmondta, jelenleg szabadságát tölti itthon, de a Glamour felkérését azért elvállalta. Ugyanakkor közben alig várja, hogy véget érjen a vakáció, elkezdődjön a következő szezon, és újra utazhasson. “Nagyon várom a következő bemutatókat, mert a legutóbbi szezont kihagytam. Az ügynökségem is elismerte, hogy már rám fért a pihenés, és én is beláttam, hogy ha nem tudok 100%-osan teljesíteni, akkor nincs értelme. De most már fél éve nem bemutatóztam, és így nagyon várom, hogy újra találkozhassak a kliensekkel és stylistokkal” - tette hozzá.

Bár ezen a fotózáson csak női manökenek voltak, egy kicsit a férfimodellekről is kérdeztük a Terry Richardson egyik kedvenc modelljének számító magyar lányt. Jobban ismeri őket, mint gondoltuk volna. “Az egyik legjobb barátom a világ második legjobb férfimodellje, Sean O’Pry. Nekem ő ajtószomszédom New Yorkban, úgyhogy van némi betekintésem a fiúmodellek életébe: például amikor az ember hajnali kettőkor próbál aludni, mert reggel 9-kor mennie kell dolgozni, akkor a kedves szomszéd átjön, hogy ő gitározni szeretne nekem... Egyébként mindig azt szoktam mondani, hogy fiúmodellekkel nagyon jó barátkozni, de kapcsolatba nem szabad belemenni velük.”

Lakatos Márk kénytelen előre dolgozni

A fotózás stylistját, Lakatos Márkot arra kértük, hogy magyarázza el, miért pont most fotóznak bundákat ebben a melegben. A következő kimerítő választ adta: “a divatszakma mindig egy fél évvel korábban készíti az anyagait, mint hogy az adott kollekció a boltokban megjelenik, hogy mire az üzletekben kaphatóak lesznek a ruhák, az anyagok az újságokban már benne lehessenek. Ezért van az, hogy általában jéghidegben szoktak bikinikatalógusokat fotózni, és negyven-ötven fokban szokták az őszi-téli divatanyagokat megcsinálni. Emiatt ezeknek a borzasztóan profi lányoknak most mindenféle bőr-, szőr- és gyapjúcuccokat kell viselniük.”

Természetesen a modellek profizmusa mellett más oka is van annak, hogy a hőség nem okoz gondot a fotózásnál. “A koncepció az, hogy szupermodellek vannak a Szigeten, és egy fotós - szinte mint egy paparazzó - lekapja őket. Ebbe belefér, hogy egy kicsit izzadnak, és esetleg egy kicsit fényesebb az arcuk.” Lakatos Márk egyébként nemcsak ennek a fotósorozatnak a ruháit válogatta össze, hanem egyébként is ő alakítja Mihalik Enikő és Ebergényi Réka ruhatárát. “Én az ő personal celebrity stylistjuk vagyok”, szó szerint így fogalmazott.

Ebergényi Réka már egy kilót leadott az izzadástól

A stylist valóban annyira szoros kapcsolatban van a modellekkel, hogy Lakatos Márk például Ebergényi Rékával az oldalán vonult be idén februárban az Operabálra. Mihalik Enikő szintén külföldön élő kolléganője soproni származású, és egy pohár fröccsöt szorongatott, miközben beszéltünk. A pohár persze nem az övé volt, egyrészt mert ő borozni szokott, nem fröccsözni, másrészt mert még négy képe volt hátra aznapra.

“Nagyon érdekes a fotózás” - számolt be szigetes élményeiről. “Mindenben más a nehézség és más a buli. A mai nap tiszta buli, bár egy kis nehézség is van benne, mert most őszi anyagot fotózunk ebben hőségben, bundák, nagykabátok, bőr… Az izzadástól biztos leadtunk egy-egy kilót fejenként.” Ebergényi Réka leggyakrabban kozmetikum-reklámokban szerepel, így korát is firtatni próbáltuk. Amikor arról kérdeztük, hány éves, a legizgalmasabb választ adta, amit erre a kérdésre egy nő adhat: “nem mondom meg”.