Meztelen modellek, menő káosz és időutazás a Londoni Divathéten

2010.09.20. 16:02
Míg tavaly egerekből és patkányokból készült fejdísszel sokkolta a közönséget a 24 éves Charlie Le Mindu, most inkább pár meztelen modellt küldött a kifutóra a Londoni Divathéten. Hozzá képest igazán visszafogott volt Vivienne Westwood, a punknagymama ugyanis csak pár saját tervezésű vizespalackkal kedveskedett a vendégeknek, ráadásul most aktuális múzsája, Pamela Anderson sem dobta ki a mellét.

Szőrös rágcsálók helyett ezúttal meztelen nőkkel sokkol

Az éppen most zajló Londoni Divathét alatt a bizarr parókáiról, hajkölteményieről ismert 24 éves Charlie Le Mindu is bemutatta egy-két kreációját. A kellő feltűnés érdekében a fiatalember úgy döntött, hogy néhány modellt meztelenül küld majd a kifutóra, és csak egy pár cipőben, táskával a kézben, kalappal, parókával a fejükön kell majd végigvonulniuk az érdeklődők előtt. Az alábbi videót egyébként a hiányos öltözetű hölgyeken kívül már csak azért a nőért is érdemes megnézni, aki a közönségben a legnagyobb nyugalommal fényképezget, fején valamiért mikiegérfülekkel.

Persze nem ez az első eset, hogy az ifjú tervező egy furcsa koncepcióval kívánja felhívni a figyelmet magára. A 2009. februárjában megrendezett Londoni Divathéten egy olyan fejrevalót mutatott be egyik modellje, ami egerekből és patkányokból készült. „Kedvelem az egereket és patkányokat, de sokan vannak, akik nem rajonganak ezen állatokért” – nyilatkozta Le Mindu. Hozzátette, ahelyett, hogy kígyók eledelei lennének, lényegesen jobb, ha ilyen szép és csodálatos dolgot alkotnak a rágcsálókból. A francia származású fodrász és parókatervező egyébként tavaly hozta létre saját márkáját, és rövid idő alatt igen ismert, vagy inkább hírhedt lett – írja a Daily Mail. A fodrászatot Vidal Sassoon és Toni & Guy szalonokban sajátította el, majd úgy döntött, hogy parókákkal kezd el foglalkozni, és meg is nyitotta saját szalonját Kelet-Londonban.

Divat és klíma

Szintén vasárnap mutatta be kollekcióját egy másik olyan tervező, aki nem megy a szomszédba egy jó kis polgárpukkasztásért. Vivienne Westwood természetesen a Red Label kollekciójának bemutatóját is felhasználta arra, hogy kreációinak bemutatása mellett egy általa fontosnak tartott ügyre hívja fel a figyelmet. A vendégek székein egy-egy olyan újratölthető, hordozható vizespalackot helyeztek el, amit a punknagymama tervezett a SIGG számára. Westwood ezzel arra szerette volna figyelmeztetni a divat iránt érdeklődőket, hogy a trendi és menő holmik mellett ne feledkezzenek meg egy igen égető problémáról, vagyis a klímaváltozásról. Emellett a modellek nyakában látható nyakláncok is egy jó ügyet képviselnek: a Westwood által tervezett ékszer novembertől lesz kapható, és az eladásból befolyt összeg a Reprieve nevű szervezetet illeti meg.

Ami korábbi véleménynyilvánításokat illeti: a tervezőnő három évvel ezelőtt a brit Munkáspárt ellen tüntetett ruháival, 2008. februárjában a guantanamói fogolytáborban zajló botrányokra hívta fel a figyelmet, két évvel később pedig arra szólított fel mindenkit, hogy fél évig ne vásároljon semmit.

Menő káosz

A most bemutatott tavaszi/nyári kollekcióról egyébként mindenhol elismerően írnak, dicsérték a kissé eklektikus, hóbortos, fiatalos összeállításokat. Ha hihetünk a brit tervezőnek, akkor jövő nyáron is bátran vehetünk fel ceruzanadrágot- és szoknyát, minél több szín van rajtunk, annál jobb, sőt, az állatminta sem ciki, és kész. A mostani divatbemutatón természetesen a tervezőnő aktuális múzsája, Pamela Anderson is tiszteletét tette, és tudomásunk szerint ezúttal a melle is a helyén maradt. „Szerintem csodálatos dolgokat alkot. Imádom a rövid holmikat és a táskákat. Bármit is csinál, az lenyűgöző. Tudja, hogyan kell felöltöztetni egy nőt. Vagy Vivienne ruháit viselem, vagy inkább semmit” – áradozott az amúgy is szívesen meztelenkedő celeb, akinek gardróbjában állítólag egy külön szekció van Westwood ruhái számára.

Pamela Anderson távozóban a Vivienne Westwood Red Label bemutatóról
Pamela Anderson távozóban a Vivienne Westwood Red Label bemutatóról

Sienna Miller időutazása

Egy nappal korábban mutatta be új kollekcióját Sienna Miller és testvére, Savannah. Bár az ő bemutatójukon semmi sokkoló vagy üzenetértékű dolog nem történt azonkívül, hogy a színésznő régi/új barátja, Jude Law is jelen volt az eseményen, és az első sorból tekinthette meg a felvonultatott darabokat. A kollekciót állítólag az 1950-es évek Mexikója ihlette, és a Wall Street Journal újságírója szerint leginkább a ruhákon volt érezhető ezen hatás. (Klikk ide a bemutatón készült képekért!)

Matthew Williamson és Jude Law a Twenty8Twelve bemutatóján
Matthew Williamson és Jude Law a Twenty8Twelve bemutatóján

Úgy tűnik, hogy a Twenty8Twelve márkát létrehozó testvérpár univerzális, generációkon átívelő igényeket elégít ki, állításuk szerint ugyanis minden korosztály találhat magának valamit. „A minap amikor a boltban voltam, három generáció is képviseltette magát. Mind a nagymama, mind az édesanya, mind a lány tudott magának olyan holmit vásárolni, ami illett a személyiségükhöz” – nyilatkozta Savannah Miller. „Nagyon izgalmas, amikor egy ruha csodálatosan néz ki egy 70 éves hölgyön, egy 15 éves lányon pedig jól mutat az egyik rövidnadrágunk” – tette hozzá Sienna Miller.