Pamela Anderson újra bevetette legendás mellbimbóját

2009.01.28. 18:29
A punk királynőjeként ismert Vivienne Westwood a modellalkatúnak cseppet sem mondható Pamela Andersont választotta új reklámarcának, akiről Juergen Teller készített fotósorozatot. A Vivienne Westwood honlapján fellelhető képeken nem csak Pamela Anderson tűnik fel, hanem maga a 67 éves tervező, valamint 25 évvel fiatalabb férje is. A minimalista erotika jegyében készült, divatos fotósorozatokkal merőben ellentétes képek egyikén Anderson önmagához hűen megmutatja jól ismert mellbimbóját is.

Pamela Anderson lett a brit Vivienne Westwood új reklámarca. A punk királynőjeként ismert tervező új, tavaszi és nyári kollekciójához készült reklámfotókón a Baywatch egykori szereplője pózol a divattervező ruháiban és nem mellékesen társaságában. Az excentrikus tervező és a színésznő szeptemberben ismerte meg egymást a londoni divathéten, ahol természetesen Westwood is bemutatta aktuális kollekcióját. A két híresség között azonnal barátság szövődött, és ennek folytatása lett, hogy Westwood megkérte Pamela Andersont, hogy legyen a 2009-es tavaszi/nyári kollekciójának a reklámarca. A kampány képanyagát a német divatfotós, Juergen Teller fotózta Los Angelesben.

A szükséges villantás

A Sex Pistols stílusszakértőjeként is ismert tervező honlapján természetesen minden kollekcióhoz más-más fotót társított. A munkából a hatvanhét éves divattervező és férje, Andreas Kronthaler is kivette a részét. A nyitóoldalon az előtérben mellbimbót villantó híresség mögött egy dán dog társaságában szemez a kamerával a botra kötött batyut szorongató Westwood és kedvese. Egy másik fotón, amivel Westwood cipőit kívánják népszerűsíteni, egy mosodában pózol a páros a kézikocsiban dögösen feszítő színésznő mögött. A férfi kollekciónál a hihetetlenül lila és fényes szettet viselő Pamela Anderson oldalán természetesen csak Andreas Kronthaler tűnik fel. Westwood ifjú férje a beállítás kedvéért egy rövidnadrágos, fejkendős gitárvirtuózként tárja szét lábát a kamerának.

pamela8

A tudat megzavarására alkalmas képek

A Gold Labelt egy vélhetően brit nemzetiségű hajótöröttbe oltott amazont idéző Anderson képviseli, a Red Label kedvéért pedig a színésznő egy nimfomán és divattudatos vidéki tehenészlány bőrébe bújt. Az Anglomania képen pedig maga a tervező visel fényes szoknyát és egy-egy fekete szívvel díszített, egyébként sárga színű magassarkút, hogy némileg feldobja a háttérben üresen tátongó ócska mosógépeket.

Természetesen a kiegészítők népszerűsítését is Andersonra bízták. A táskákhoz készült kép vélhetően az Art Basel Miami Beach kiállításon készültek, amelynek keretében a laza pólót és színes alsót viselő színésznő felmászott egy asztalra, majd kéjesen pózolt a fotósoknak. Nem mellékes, hogy Anderson Miami egyik legjelesebb művészeti rendezvényén ugyanolyan cipőt viselt, mint Westwood a magányos mosodás jelenetben. A tudatot leginkább mégis az ékszereket illusztráló kép zavarja meg, hiszen nehéz elképzelni, amint a combig beszíjazott szőke színésznő egy szörfdeszkával járja Los Angeles utcáit, és közben Marilyn Monroe előtt tiszteleg a sarkon.

Üdítő lázadás

Szinte az összes divatmagazin egyetért abban, hogy az olyan kissé elcsépelt reklámarcok után, mint például Victoria Beckham vagy Keira Knightley meglehetősen üdítően hat ez fotósorozat, még akkor is, ha Pamela Anderson nevét nehéz összekapcsolni a divattal. Bár ez is egyfajta lázadásként fogható fel a punk nagyasszonya részéről, az elmúlt pár évben előfordult, hogy jóval markánsabban fejezte ki véleményét.

Több éven keresztül küzdött azért, hogy kiengedjék Leonard Peltiert, egy indiánokat támogató mozgalom tagját, akit két FBI ügynök meggyilkolása miatt csuktak le. 2005-ben összefogott egy brit jogvédő csoporttal, a Liberty-vel és piacra dobtak egy pólókból és gyermekruhákból álló kollekciót I AM NOT A TERRORIST, please don't arrest me! (Nem vagyok terrorista. Kérem, ne tartóztasson le!) felirattal. A 2007-es párizsi divathéten pedig finoman beszólt Gordon Brown brit miniszterelnöknek egy számára nem túl rokonszenves, terroristaellenes rendelet miatt. Bemutatója előtt pedig Active Resistance to Propaganda (Az aktív ellenállástól a propagandáig) címet viselő kiáltványát osztogatta.