A Burlesque című film újra az érdeklődés középpontjába hozta a XXI. században Dita Von Teese által meghonosított stílust. De vajon a frissen bemutatott musicalben jobban hozza-e Cher és Christina Aguilera a burlesque igényesen felizgatni próbáló stílusát? Heti trend.

Dita Von Teese

A ’30-as és ’40-es évek sztriptízbárjait utánzó stílust Dita Von Teese 1992. óta űzi. Azóta a Burlesque Királynője címet is kiérdemelte, de ehhez igencsak meg kellett dolgoznia, hiszen az általa képviselt műfaj csak az ezredforduló után vált újra népszerűvé és elismertté. A burlesque erotikus ugyan, de a fellépő művészek a sztiptízben a show-elemekre koncentrálnak és sosem mennek el a teljes meztelenségig. A Hófehérkére emlékeztető modell már 38 éves, de még mindig ő számít a legjobbnak a műfajban. Porcelánbőre és hollófekete haja mellé tollak, mellbimbódíszek és magas sarkak dukálnak. Galériánkban megtekinthető fotói is idén készültek egy fellépés alkalmával.

Denise Richards

Dita Von Teese mellett a burlesque műfaj térhódításáért rengeteget tett a Pussycat Dolls formáció, akik szintén már évek óta dobálták le magukról a ruhadarabokat ragyogó show-k keretében, bonyolult koreográfiák közepette, mire végre világszerte ismertek lettek. Műsoraikba egy idő azonban egyre több celebfellépő jött, mint most szeptemberben például Kelly Osbourne és Carmen Electra. Mivel ők már benne voltak egyszer egy hasonló összeállításunkban, most a Pussycat Dolls két másik korábbi vendégével példálózunk. Közülük az egyik Denise Richards, aki még 2006-ban lépett fel burlesque-művésznőként egy szexi fekete-fehér összeállításban.

Kim Kardashian

A duplán K-betűs reality-sztár 2008-ban csatlakozott a Pussycat Dollhoz egy fellépés erejéig. Maga Dita Von Teese ugyan nem nagyon szokott ezzel a fogással élni, de egyébként a burlesque-re jellemző, hogy a táncoló-vetkőző művésznők nem csak úgy általában szexik, hanem valami konkrét szerepre utaló jelmezt öltenek magukra. Így tett Kim Kardashian is, aki matrózlányként próbálta vadítani a közönséget térdig érő csizmával, neccharisnyával és egy csillogó bodyval, amelynek legfontosabb részeit egy masni és horgonyok díszítik. Még tengerészsapka is dukált az összeállításhoz, hátha valaki a sapkás nőkre indul be.

Cher

És ezzel el is érkeztünk a mához, azaz a burlesque stílus újkeletű népszerűségét meglovagolni próbáló, következésképpen Burlesque című film szereplőihez. Közülük először is essünk túl a nagy veteránon. A haja miatt Dita Von Teese-re meglepő módon emlékeztető Cher nem sokat változott az utóbbi egy évtizedben, és ő úgymond a filmben sem vetkőzik ki magából. A sztriptízbár tulajdonosnőjének szerepében viszonylag visszafogott ruházattal csak sejteti, milyen vad múlt is állhat mögötte. Mi meg Chert ismerve azért egész jól el tudjuk képzelni.

Kristen Bell

A musicalben a gonosz szerepét a Hősök és a Gossip Girl sztárja, Kristen Bell kapta. A főhős sikereire féltékeny Nikki szerepében esetleg neki juthattak volna a legszaftosabb jelenetek, de valószínűleg túl sok izgalomra nem számíthatunk, tekintve, hogy a hagyományosan prűd amerikai cenzorok arra figyelmeztették a szülőket, hogy a film 13 éven felülieknek már nem okozhat különösebb sokkot. Bellnek azért mindenesetre jutott egy feketével csak a legfontosabb helyeken díszített áttetsző fellépőruha, ami alá természetesen kötelező a lehető legmagasabb sarkú cipő.

Christina Aguilera

Ki nyomja a legjobban a burlesque-et?

A Burlesque új sztárjának kikiáltott Aguilerát újabban ugyan a szokásosnál gömbölyűbbnek találják, de azért jónéhány bevállalós kosztüm jut neki a filmben. Az eredetileg vidékről a burlesque álomvilágába érkező lány később hol keménykalapos-melltartós naívát alakít, hol kizárólag gyöngyökbe öltözve hentereg a zongorán. (A karakter neve Ali, azaz Alice, mármint Alíz csodaországban, micsoda eredeti metafora!) Kattintson valamelyik fotóra és nézze meg burlesque-összeállításunkat, a galériában nem csak az itt látható néhány fotót tekintheti meg! Vajon az eredeti burlesque-királynő űzi a legjobban az ipart, vagy átvették a helyét a tanítványok, illetve Hollywood dívái? A mi véleményünket a cím tartalmazza, de ne hagyja magát befolyásolni, szavazzon arra, akinek a legjobban bejön a stílusa!