A Daalarna divatbemutatóján Csisztu Zsuzsa, Kálid Artúr, Kárász Róbert és párja, Benedek Róza is jelen voltak. A show után Benedek Róza rendelt is egy ruhát az Operabálra.

Elemi ösztön és Beach

A divatszakmában kiemelkedőnek számító Benes Anita, a Daalarna alapítója a nőiességet hangsúlyozó ruháival és esküvői ruháival vált ismertté. A múlt heti divatbemutatón az első ruhadarabok a hetvenes évek szofisztikált eleganciájára és az Elemi Ösztön filmből Sharon Stone miniruháira emlékeztettek. Mint kiderült, a fehér, mellet sejtetős miniruhák az esküvői kollekció részei.

“A 2011. tavasz-nyári szezon és a 2011. esküvői szezon tervezésekor a nőies nőkre és a színekre gondoltam. Az esküvői kollekciónak van egy nagyon új része, a beach esküvői kollekció. Egyre több vendég kért tőlem különleges igényeket, sokan nem a Bazilikában vagy egy kastélyban szeretnének összeházasodni, hanem például a Pál-völgyi-barlang tetején. A beach esküvői kollekció kifejezetten a tengerparti esküvőkhöz készült, én esküvői fürdőruhának hívom ezeket. Nevetségesnek tartom, ha valaki a tengerparti esküvőn királylánynak öltözik, fodros-tüllös selyemruhában megy férjhez, sokkal megfelelőbbnek tartom ilyenkor, ha mezítláb, lazán szoknya-pólóban mondja ki az igent” – mondta Benes Anita a tervező, aki tizedmagával dolgozott a divatbemutatón. A kollekció show-ján látott modellek frizuráját Hajas László és csapata készítette.

Daalarna!

Medveczky Ilona színorgiaként írta le bemutatót

A mesterfodrász négy-öt éve dolgozik együtt Benes Anitával. “Két ember álmodja meg a show-t, a tervező és a show rendezője. Mindketten átküldték nekem, mi az elképzelésük, végül megszületett egy mai forma, ami kicsit a hetvenes éveket idézi. Felül kicsit laposabb, oldalt egészen göndör, erős textúrával. A bemutatóra speciális kétágú eszközt használtunk a modellek hajának göndörítéséhez" – nyilatkozta Hajas László. A szerda esti Daalarna divatbemutón Kárász Róbert, Medveczky Ilona, Csisztu Zsuzsa és Kálid Artúr is jelen voltak.

Medveczky Ilona nem is egyszer viselte már a Daalarna ruhákat. “Ha nagyobb alkalomra megyek, csakis Anitához fordulok, soha nem csalódtam benne. Színorgiát vonultatott fel a divatbemutatón” – mondta Medveczky Ilona .

Benedek Róza és Rubint Réka is a sztárkliensek között van

A báli szezon darabjait kék, türkiz és zöld árnyalatú ruhákban álmodta meg a tervezőnő. A divatbemutató után közvetlenül kapott is egy megrendelést Benedek Rózától, Kárász Róbert párjától. “Benes Anitának jól ismerem a kollekcióját, és látom azt, hogy a különböző rendezvényeken az ő ruháiban jelennek meg a nők. Nemcsak én, hanem Róza is nagy tisztelője Anitának, Róza a tavalyi Operabálon is Daalarna-ruhát viselt” – nyilatkozta Kárász Róbert.

Még több Daalarna!

A tervezőnőtől megtudtuk, hogy Medveczky Ilonán és Benedek Rózán kívül másoktól is rendszeresen kap megrendelést. “Most kaptam egy felkérést Benedek Rózától, hogy az Operabálra szeretne egy ruhát. Állandóan öltöztetem Csisztu Zsuzsát, Rubint Rékát. Nekem mindig megtiszteltetés, ha valaki azt mondja, tetszik a ruhám, és szeretné felvenni. Ezek az igazi visszajelzések” – nyilatkozta az Első Magyar Divattervezők Szövetségének egyik alapítója, Benes Anita.