Bár az aranytúladagolás és az ízlésesség ritkán egyeztethető össze, néha azért sikerül egy-egy celebnek ízlésesen csillogni. Aranyvasárnapra, úgy gondoltuk, jól jön majd egy arany-ezüst színekben tündöklő sztárkollekció az ünnep elé. Ebben a heti trendben megpróbáljuk az elmúlt hónapok legkevésbé giccses aranyruháit bemutatni, segítségünkre lesz Drew Barrymore, Salma Hayek és Shakira.

Jennifer Lopez

Most december második felében elnézve ezt a képet nagyon karácsonyinak tűnik a hangulata, de igazából Jennifer Lopez még június 14-én előlegezte meg az ünnepi csillogást ezzel a ragyogó Gianfranco Ferré ruhával. Az arany bőr- és hajszíne miatt is remekül áll a karrier nélkül maradt színész- és énekesnőnek, aki a többi színnel azért csínján bánt. Mint látni fogjuk, az aranyhoz nem is nagyon megy semmilyen más szín, ennek megfelelően Lopez is feketében választott lábujjvillantós cipőt. Táskája és karkötője szintén a feketét kombinálja az arannyal és egy egészen kis ezüsttel - a galériában még több kép is van erről az összeállításról, kattintson a fotóra!

Drew Barrymore

Drew Barrymore ruhája (Catherine Malandrino tervezte) ehhez képest bordós virágmintákat kombinál az arannyal, igaz, a növényi díszítés inkább csak a szoknya alján kivehető, így a fémes csillogás mellett a másik szín nem igazán érvényesül.

A színésznő hatalmas karikafülbevalói fekete-arany díszítésűek, alkarján szintén aranykígyó tekereg, amit mintha egy galdiátornőtől kért volna kölcsön, és derekán aranyöv fogja össze a ruhát. Valamelyest merész húzással Barrymore azonban nem fekete, hanem szürke cipőt választott, igaz, a lábbeli alig látszik ki a hatalmas szoknya alól.

Salma Hayek

Salma Hayek egy kanapéhuzatra emlékeztető, fekete-arany figuratív mintával ellátott ruhát választott, amiben egy gyönyörűen becsomagolt karácsonyi ajándékra emlékeztet, igaz, ez a fotó még októberben készült a Tribeca filmfesztiválon. A szétdobált-összezavart keleties minta vízparti jelenetet idéz, Hayek ezüst fülbevalót és gyűrűt választott hozzá, apró retikülje viszont szintén arany mintás, szinte beleolvad a ruha eleganciájába. A tűsarkú cipő Hayek lábán is fekete, és nála is van lábujjvillantás, ami ebben az esetben viszont azt eredményezi, hogy az összeállításból elővöröslik egy kis körömlakk.

Natalia Vodianova

Az orosz exmodell, Natalia Vodianova a Haarper’s Bazaar nevű magazin “Az év női” rendezvényén szikrázott az aranyflittertől. Az összeállítás hat nője közül talán ezen a Balmain ruhán van a legtöbb arany, tetőtől talpig fénylik, még uszálya is van. Ráadásul a kiegészítők terén is ő vállalta be a legfajsúlyosabbat: egy gyönyörű, ezüstösen csillogó nyakék díszíti a dekoltázsát. Vállán fekete alapszínű retikül lóg, és a cipője neki is az aranyhoz ezek szerint standard lábviseletnek tekinthető fekete, lábujjvillantós tűsarkú, kár, hogy az eseményhez egy kis lábszőr-villantás is kapcsolódik.

Shakira

A dél-amerikai énekesnő az MTV European Music Awardsra ment el aranyban. Míg Vodianováé volt a legnagyobb ruha, Shakiráé a legminibb. Sőt, igazából nem is a szoknya hossza (illetve rövidsége) vonzza a tekintetet, hanem a merészen túli dekoltázs. Az énekesnő annyi bőrt mutat, hogy ruhájának arany alapszíne alig érvényesül, főleg, hogy a csillogó flitterek fekete mintával keverednek. Shakira egy alig észrevehető gyűrűn kívül nem visel kiegészítőket, a cipőjét pedig már biztos szöveg nélkül is kitalálták.

Katy Perry

És akkor nézzük végül Katy Perryt, aki ráadásul tényleg most a karácsonyi szezonban öltözött fel ilyen aranyosan Georges Chakra tervező jóvoltából. A vállatlan ruha egészen diszkrét dekoltázst mutat csak, és a fenti díszítés alul a szoknyán kétszer is megismétlődik, ráadásul néhány kék, zöld vagy narancsszínben villanó kő segítségével. A fémes-csillogó összeállítást Katy Perry a tőle megszokott kreativitással ezüst körömlakkal tette teljessé, és ő az egyetlen, akinek a cipője sem fekete vagy szürke. Szerencsére azért nem is arany, hanem az énekesnő egy diszkrét árnyalatú, testszínű topánt választott a Grammy-jelölések bejelentése kapcsán tartott koncertre.

Ki csillog a legjobban?

Szavazni csak annak ér, aki a galériában rendesen megnézte mind a hat aranyban-ezüstben csillogó hölgyet, és mint a heti trendben mindig, most is a legjobbat kell kiválasztani. Az arany fontos szerepet játszott például Alexander McQueen legutolsó kollekciójában is (ebből származik Salma Hayek fenti ruhája), de túlzott használata az elegancia és ünnepélyesség érzékeltetése helyett könnyen ízléstelenségbe csap át. A hat hölgy közül ön szerint melyik találta el a leginkább, hogyan kell ezt a színt viselni?