A 68-dik Golden Globe díjátadón ismét minden vendég kitett magáért. Bár alig fél éve az Emmy gálán még azt hittük, a navy blue lesz az új sláger, tévedtünk: újabb tippünk a smaragdzöld. A zöld és fekete mellett rengetegen választottak pirosat és pasztellszíneket, de a legbevállalósabb a Mad Menből ismert January Jones volt. Tanulságként talán annyit lehet levonni az idei Golden Globe-ból, hogy az járt legjobban, aki egyszerű szabású ruhát választott, illetve azt, hogy bár minden divatház tervezett estélyit az alkalomra, az Armani, a Versace és Zuhair Murad tervezte a legtöbb jó ruhát az eseményre.

Smaragdzöld

Az idei gála slágere egyértelműen a smaragdzöld volt. Angelina Jolie magasan záródó, kissé konzervatív Atelier Versace ruhájával azonnal felkerült mindenhol a legjobban öltözöttek listájára. A hosszú ujjú, derékban szűkített ruha egyértelműen a legegyszerűbb szabású a zöld estélyik között, hogy ez-e a legszebb is, az már ízlés kérdése. Catherine Zeta Jones Monique Lhuillier ruháján rengeteg a hullám és fodor –talán kicsit sok is–, a Mad Men színésznője, Elzabeth Moss estélyijének pedig mellrészére került csavar. Mila Kunis, a Fekete Hattyú színésznője az esküvői ruháiról elhíresült Vera Wangtól választott zöld estélyit, melynek hátán -érdekes megoldáként- csomóba tekeredik az uszály.

Pasztellszínek

Üde, nyárias hangulatú ruhákban is bővelkedett az esemény: a külföldi lapok a várandós Natalie Portman rózsaszín, mellrészén piros rózsával díszített Viktor & Rolf ruháját méltatták, bár van valami ízléstelen a halvány szatén és a csillogó virágmotívum találkozásában. Sandra Bullock csillámos, aprómintás Jenny Packham estélyiben és szemét eltakaró egyenes frufruban érkezett. Egyik sem állt különösen jól a színésznőnek, főleg azért emlegették megjelenését, mert a ruha kísértetiesen hasonlított Scarlett Johansson retro, barackszínű Elie Saab ruhájához. Claire Danes jól választott a rózsaszín tatárlonc árnyalatú Calvin Klein estélyivel, az egyszerű szabás és a szín is remekül kiemelte Danes alakját. Megan Fox szintén minimalista, pasztellszínű ruhában érkezett az eseményre. Idén sokan egyszerű, egyenes szoknyarészt, és úgy általában kevéssé csicsás ruhát vettek: a legtöbben jól jártak a letisztult vonalakkal.

Fekete

Ahogy az egyszerű szabással, a fekete színnel sem lehet mellényúlni. Eva Longoria például rengeteg elismerést kapott fekete uszályos Zac Posen ruhájáért, melynek különösen szép hátkivágása és testhez álló fazonja tökéletes homokóraalakot csinált a válófélben lévő színésznőnek. Halle Berry Nina Ricci estélyie már a 2011-es átlátszó szoknyatrendet követi, felsőrésze pedig a 2010-ről ittmaradt fűzővonalat. Kelly Osbourne szintén Zac Posenben van, a félvállas, szürkével kevert ruhával nem is volt sok gondja a lesoványodott Osbourne lánynak, csak az, hogy égette a nap: „A Beverly Hilton tetején állok a Golden Globe-ra várva, és annyira meleg van, hogy a 100 faktoros napfényvédő ellenére szétégek” – írta Twitterén.

Piros

Egy vörös estélyit tudni kell viselni és nagyon jó ízléssel kell megválasztani: ez idén minden pirosruhás vendégnek sikerült. January Jones új munkáltatójától, azaz a Versacétól kapott ruhája például könnyen közönségessé válhatott volna, de a színésznő stylistja mértékletesen választott mellé ékszert és Jones alakja is megengedi a kicsit méretesebb kivágásokat. Christina Hendricks vörös Romona Keveza estélyijének vállát egy hatalmas virág díszítette – a túl sok anyag és az élénk szín nem mindenkinek nyerte el tetszését, nem úgy, mint a nálunk kevésbé ismert Sofia Vergara egyszerű vörös ruhája, melyről minden külföldi divatoldal ódákat zeng: a Vera Wang által tervezett estélyi pirosát csak egy vékony fekete öv töri meg.

Fehér

Az itthon is ismert színésznők közül Jennifer Lopez, Nicole Kidman és Jennifer Love Hewitt vállalta be az új feketét - a fehéret - a Golden Globe-ra: Kidman egy egyenes vonalú, enyhén csillogó anyagú Prada ruhában, Jennifer Love Hewitt egy hullámos, elálló mellrészű Ramona Keveza estélyiben érkezett. Jennifer Lopez Zuhair Murad estélyijében a 90-es éveket idézte. Egyébként csak Lopezen összesen 8 millió dollárnyi (1,6 milliárd forint) gyémánt csillogott: ruháján 5 millió dollár (1 milliárd forint) értékű gyémánt fért el, virágos fülbevalója 3 millió dollárba (600 millió forint) kerül – a sawfnews.com szerint.

Merész

Ruházati szempontból mondhatni kissé unalmasra sikeredett a Golden Globe, szerencsére volt pár bevállalósabb színésznő, aki a biztonságos feketék és egyenes, egyszerű szoknyák helyett valami kcisit érdekesebbet választott. Helena Bonham Carter Vivienne Westwood estélyijét és felemás cipőjét rengetegen kritizálták, egy biztos: feltűnő jelenség volt a vörös szőnyegen napszemüvegével és nagy volumenű ruhájával. Anne Hathaway is kitört a szürke egér kategóriából: hátul mélyen kivágott, flitteres, szegecses, bronzos Armani Privé ruhájára nem lehet egy rossz szót sem szólni, sőt. Christina Aguilera azonban megmutatta, milyen az, ha valaki nem a testalkatának megfelelő estélyit választ: a fekete csipkével kivert testszínű Zuhair Murad estélyi elég merészen mutat Aguilera kikerekedett alakján.