Mivel a modellszakmából gyorsan ki lehet öregedni, rengeteg felfedezésre váró ifjú tehetség vár a megfelelő lehetőségre, mindenki addig üti a vasat, amíg meleg. Ez többek közt azt jelenti, hogy a szülés után szinte azonnal visszatérnek a kifutóra, a kamerák elé vagy a vörös szőnyegre. Legutóbb Eva Herzigova villantott hosszú lábakat és némi feneket alig nyolc héttel második fia születése után. Ön szerint melyik, a gyermeke születése után frissen visszatért modell néz ki a legjobban? Minden versenyző külön galériát kapott, és annál több pont jár a modelleknek, minél gyönyörűbbek.

1. Eva Herzigova

A 38 éves modell pár napja úgy gondolta, megmutatja nála fiatalabb kolléganőinek, közel a negyvenhez sem kell elrejtőznie annak, aki alig pár hete adott életet a gyermekének. Eva Herzigova nyolc héttel második fia születése után egy meglehetősen rövidke nadrágban jelent meg Cannes-ban a vörös szőnyegen, és aki jó szögben állt, nemcsak a hosszú lábait, de még farpofájának kis szeletét is megcsodálhatta. Azt, hogy minden szem a fenekére szegeződjön, egy élénkpiros, szédítően magas sarokkal rendelkező cipővel próbálta elérni. Persze az igazsághoz hozzátartozik, hogy első alkalommal jóval merészebb volt: amikor ugyanis első fiával volt várandós, teljesen meztelenre vetkőzött a francia Paradis magazin kedvéért. Jó, ezt előtte és utána is igen sokan vállalták különböző kiadványok kérésére.

2. Miranda Kerr

Orlando Bloom nejét a várandósság sem akadályozta meg abban, hogy levetkőzzön egy magazin számára, hiszen már előtte is olyan szívesen meztelenkedett, ha úgy hozta a sors. Miranda Kerr a W magazin tavaly decemberi, a család fontosságát boncolgató száma kedvéért mutatta meg gömbölyödő hasát, és a Vogue magazin is hasonló kegyben részesült. Ezt követően a rajongóinak egy rövid időre le kellett mondaniuk arról, hogy teljesen vagy viszonylag fedetlen testtel lássák kedvencüket. Januárban megszületett fia, és pár héttel később mindenki megtekinthette, hogyan is szoptat egy híres modell, márciusban pedig már vissza is tért a kifutóra. Következő hónapban a The Good Doctor című film premierjén mutatta meg, hogy továbbra is van miért irigykedni rá, és ezt egy újabb szoptatós kép követte. Ja, és ami a legfontosabb, ekkor már bőszen pózolt egy fekete bikiniben a malibui tengerparton a Victoria's Secret számára.

3. Doutzen Kroes

Miranda Kerr kolléganője 2010 szeptemberében jelentette be, hogy fia lesz, valamint azt, hogy amíg lehet, dolgozni szeretne, csak a szülés után fogja majd vissza magát. Kroes idén januárban világra is hozta gyermekét. „Szerelmesek vagyunk a gyerekbe! Nem tudom leírni ezt az érzést! Pyllon végre itt van az életünkben!” – írta a modell, aki fia születése előtt még gyorsan férjhez ment. Persze a szülés után ő sem bírt sokáig a fenekén ülni, március közepén már arról számoltak be a lapok, hogy véget ért a szülési szabadsága, hiszen részt vett Miamiban a Reality Cashmere fotózásán. Bár a munka közben készült paparazzóképeken nem sok szabad bőrfelület látszik, azokon a fotókon, amelyeken a parton pihengető bikinis modell látható, már más a helyzet, a rövidnadrág és a bikinifelső azért nem takar annyira sokat. Egy korábbi interjúban egyébként kifejtette, hogy nagyon sokat dolgozik a külsején, mert alapvetően nem egy sovány lány.

4. Gisele Bündchen

Még szép, hogy a világ legjobban fizetett modellje nem ment hosszú pihenőre első gyermeke születése után. A brazil híresség 2009 decemberében adott életet fiának. Februárban anya és gyermeke együtt szerepelt egy magazin címlapján, igaz, teljesen bebugyolálva. Nem kellett sokat várni egy jóval többet mutató fotóra: a Vogue fotóján ugyanis a híres édesanya jóval lengébb öltözetben tartotta karjában pucér gyermekét. A modell a magazinnak beszélt arról, hogyan is tartotta magát formában, és hogy egy kicsit furcsa volt ismét kamerák előtt pózolni. Szintén ebben a hónapban készült pár paparazzókép is a hírességről, aki a szülés után szinte azonnal edzeni kezdett, és tavaszra már csak a mellének mérete jelezte, hogy egy pár hónapos gyermek édesanyja. Később kiderült, hogy nemcsak a Vogue-nak pózolt pár héttel azután, hogy megszületett fia, hanem egy jóval nagyobb szabású munkát is elvállalt. A Colcci brazil divatmárka 2010-es őszi-téli kollekciójának reklámfotói hat héttel a nagy esemény után készültek, de az igazán szexi képekre várni kellett májusig, ekkor kerültek nyilvánosságra a Hope márka reklámkampányához készült fehérneműs képek, amelyeket azért nyilván retusáltak valamelyest.

5. Heidi Klum

A négygyermekes modell ugyan már búcsút intett a Victoria's Secret modellkommandójának, de azért 2009-ben még bátran vállalta, hogy végigvonul a kifutón hat héttel a szülés után. Igaz, szerinte kilenc kiló súlyfelesleg volt rajta, és korábban azt állította, nem vesz részt a bemutatón. Persze a várandósság miatt sem hagyott fel a munkával, a harmadik hónapban a Page Sixnek ő is feneket villantott. Majd miután megszületett kislánya, egy laza topless fotózással ünnepelte meg, hogy visszanyerte alakját. Egyúttal elárulta azt is, hogy nagyon fontos a naptej használata, többek közt ennek köszönheti, hogy jó állapotban van a bőre. Ja, és persze a tejivás is nagyon hasznos, lehet, hogy mások nem így gondolják, de neki mindenesetre bejött.

6. Kirsty Gallacher

A hatodik versenyzőnk kicsit kilóg a sorból, hiszen televíziós műsorvezetőként dolgozik, de mivel számtalanszor pózolt fehérneműben vagy fürdőruhában magazinoknak, ezért nem igazi kakukktojás. Kirsty Gallacher 14 héttel második gyermeke születése után levetkőzött, mert szerette volna bebizonyítani, hogy egy kétgyermekes édesanya is lehet csinos, és ehhez nincs szükség drasztikus módszerekre. „Két gyermekem van, és még soha nem voltam ilyen magabiztos. Felesleges tagadni, óriási nyomás nehezedik a nőkre, hiszen várandósan is a legjobb formájukat kell mutatniuk, és elvárják tőlük, hogy a szülés után a lehető leghamarabb nyerjék vissza az eredeti alakjukat. Itt-ott van rajtam egy kis háj, de tulajdonképpen nincs bajom ezzel. A kezemben tartom az irányítást, és mindent megteszek annak érdekében, hogy fitt és csinos legyek” – nyilatkozta Gallacher.