A Schwarzkopf Elite Model Look 2011 Presented by Glamour című modellverseny válogatói is jelenleg zajlanak, nem csak a VV5-re és az Aranypartra lehet jelentkezni idén nyáron. A vidéki válogatók után hamarosan Budapesten is megmutathatják magukat a wannabe modellek, a 15 döntős lányból pedig valaki elnyeri majd a Velvet Arca címet is.

Ahogy a castingokról készített videókból kiderült, a tizenéves lányok főként azért jelentkeznek a modellversenyre, mert szeretnek utazni, szeretik, ha fotózzák őket, és mert elég magasak. A Visage Model Management feje, Kajdi Csaba szerint egy ilyen válogatón nem az számít, ki mennyire dögös, a lényeg, hogy a lány fotogén legyen és alakítható.

A Schwarzkopf Elite Model Look 2011 Presented by Glamour válogatóinak első körében, azaz a különböző városokban rendezett castingokon – ahová még mindenkit szívesen látnak – 21 évnél fiatalabb, 173 centinél magasabb lányok versengenek a döntőbe jutásért. A jelentkezőkkel rövid interjú készül, leveszik méreteiket, lefotózzák őket és megcsinálják a haját annak, aki szeretné. Nomeg rögtön lehet hostessnek is jelentkezi, így biztos nem távozik az se csalódottan, aki túl alacsonynak bizonyul.

„Ez egy remek alkalom arra, hogy beváltsuk álmunkat” – mondta a castingot rögzítő riporternek az egyik jelentkező, de nem ő szolgált a legnagyobb közhellyel. Sokszor hallottuk a válogatóról készült felvételeken, hogy „imádom, ha fotóznak, de szeretném kifutón is kipróbálni magam”, illetve hogy „tapasztalatszerzésnek is nagyszerű alkalom egy ilyen válogató”. Persze mondtak extrémebbet is: „A modellkedés egy művészet, mint amikor valaki kézzel készült tárgyakat alkot...” – tudtuk meg egy kislánytól a békéscsabai castingon.

Ha kíváncsi rá, mi mást mondtak a jelentkezők, nézze meg a videót, képekért pedig kattintson a galériára! Ha még mindig úgy érzi, ön simán veri az eddigi felhozatalt, és szeretne részt venni a versenyen, jelentkezzen a 2011-es Elite Modell Look-ra, itt, július 14-16-án Siófokon tartanak castingot, július 18-19-én Budapesten. Amellett, hogy a megmérettetés jó kezdet a modellkarrierhez, lesz egyhetes modelltábor, a világdöntőt Shanghaiban rendezik, a vigaszdíjat pedig a Velvet adja: a 15 döntős lány közül valaki a Velvet arcaként veheti majd át Köböl Anita helyét. Ha akarja.