Ők jutottak be Siófokról az Elite Model Look döntőjébe

km
2011.07.18. 18:00
A Schwarzkopf Elite Modell Look 2011 Presented by Glamour csapata a hétvégén Siófokon zárta a vidéki castingokat, az összes helyszínről hét lány került be a szeptemberi nagydöntőbe. A bikinis wannabe-modellek rövid színpadi bemutatót tartottak, a Coke Club kapott egy strand-szépét, Kajdi Csaba, a Visage Model Management feje pedig elégedetten távozhatott, jó volt a felhozatal. Budapesten még 5 versenyzőt toboroznak, a 12 legjobb lányból egy nemzetközi modellszerződést kap, egy pedig a Velvet arca lesz, ha akar.

A háromnapos siófoki modellválogató utolsó napját néztük meg: a helyszín a siófoki Coke Club volt, ami jó választásnak bizonyult, ugyanis rengeteg vékony, fiatal lány napozott a környéken, és a jelentkezőket rögtön fürdőruhában lehetett megnézni. A casting sátrának környékére tévedő lányokat Kajdi Csaba, a Visage Model Management vezetője folyamatosan figyelte, amint érdekes arcot, jó testet látott, azonnal fényképezni kezdett - többen az ő ajánlására kerültek az elődöntőbe. Páran még azelőtt, hogy a jelentkezési lapot kitöltötték volna.

Még nincsenek felkészülve

„Eddig nagyon szép lányokat találtunk, nagyon sokan jöttek el a castingokra, több százan, érdekes lányok. Vannak lányok, akiknek esetleg még gond van az alakjukkal, tehát magára a szeptemberi döntőre még nincsenek teljes mértékben felkészülve. Vannak akiknek iszonyú erős az arcuk, viszont nem elég magasak, csak 172 centisek, de én azt gondolom, nekik is van lehetőségük bekerülni a döntőbe. Találtunk már két nagyon kiugró, nagyon erős lányt” – mondta el a Velvetnek Kajdi.

Az egész délutános válogató vége felé megérkeztek szüleikkel azok a versenyzők, akiket más vidéki helyszínekről rendeltek be, lassan összeállt a 18 legesélyesebb lány, magassarkút vettek – amit nem tudjuk, hirtelen honnan pattintott mindenki a strandon – és a modellügynök elkezdte őket járni tanítani. Úgy negyed óra alatt betanultak egy egyszerű koreográfiát is, majd mindenki átvonult a klub színpadára, ahol a 18-ból heten maradtak, és meglett a Coke Club szépe is.

Nem egy Victoria’s Secret show

A színpadon röviden be is mutatkozhattak a versenyzők, itt derült ki számunkra, hogy bár a felső korhatár 21 év, a legidősebb lány 19 éves, és tulajdonképp 14-15 éves kislányok állnak a színpadon. Több versenyzőn életében először volt magassarkú, nem csoda, hogy alig bírt benne megmozdulni, ahogy azon sem kell meglepődni, hogy a tinik bemutatkozásai az átlag szépségversenyzőkhöz képest elég bátortalanra sikerültek. Annyit azért a legtöbben el tudtak mondani, hogy hány centisek és hogy a modellkedésben az utazás a vonzó.

A szűk körű zsűri – élén Kajdival – alig 20 perc alatt ki is választotta azt a hét lányt, akiből a következő Mihalik Enikő lehet, a Coke Club szépe a lebögyösebb pink bikinis csaj lett, a legmagasabb 14 éves pedig az egyik fürdőruhacégtől kapott ajándékcsomagot.

A rövid elődöntő látványban nem ért fel egy profi szépségversennyel, de nem is ez volt a cél: „Itt most nem egy Victoria’s Secret show van, hanem olyan lányokat látunk, akik éppen kezdik a pályájukat. Azért akartam megnézni őket korábban, és megtanítani őket járni, hogy ne égjenek be, hisz van, aki életében először került színpadra” – mondta Kajdi.

A verseny után mind a továbbjutók, mind a kiesők nagyon hamar eltűntek, de előbbiekkel fogunk még találkozni. Ön pedig még mindig jelentkezhet itt – ha van 173 centi de nincs 21 éves –, de már csak egy napig, ugyanis kedden dől el, ki lesz az a 12 (maximum 15) lány, aki eljut a döntőre. Szeptemberig lesz egyhetes modelltábor is, a világdöntőt Shanghaiban rendezik, a vigaszdíjat pedig a Velvet adja: a 15 döntős lány közül valaki a Velvet arcaként veheti majd át Köböl Anita helyét. Ha akarja.