Emmy-díjkiosztó volt a múlt éjjel - akit érdekelnek a tévés sikerek, azok már biztos tudják, hogy ki mit nyert, ebben a cikkben nem is (csak) a győzelmekről lesz szó, hanem inkább a ruhákra koncentrálunk. A vörös szőnyegen készült fotók özönét végigböngészni szinte hosszadalmasabb volt, mint magát a díjkiosztót végignézni, de mi megtettük, és kiválogattuk a tengerből a 13 legszebb, legfontosabb, legszexibb és legborzasztóbb ruhát, illetve ezeknek fotóit. Nagy a galéria, de nagyon érdekes, lapozza végig!

Győztesek csipkében, vörösben, gyöngyösben

A főbb női színészi díjak nyertesei közül három hölgyet tartottunk kiemelésre érdemesnek. A szalagcímeket Gwyneth Paltrow erőszakolta ki magának azzal, hogy egy olyan Pucci-ruhát vett fel, amit mintha egy fekete csipketerítőből szabdaltak volna össze. Meglepő, hogy a Glee-ben vendégszereplést vállalt színésznő a menőbb-lazább Velencei Filmfesztiválon volt habos-babosan elegáns, ezen a rangosabb, előkelőbb rendezvényen meg szexisebb volt. Talán összekeverte a stylist az alkalmakat, talán Paltrow direkt borsot akart törni prűd honfitársai orra alá, talán őt nem is érdekli ez az egész, csak mi foglalkozunk vele ennyit.

Két Oscar-díjas színésznő is nyert tegnap egy-egy Emmyt a gyűjteményébe, Paltrow mellett a másik Kate Winslet volt. Ő egy Mildred Pierce című minisorozattal aratott tévés sikert, egy vörös Elie Saab-ruhával pedig divatsikert. Volt dekoltázs, de nem ízléstelenül, volt smink, de szinte észrevehetetlenül, egyszerű, klasszikus mégis izgalmas csillogást varázsolt Winslet a 2011-es Emmy-gálára. Talán lesz aki egyet ért azzal, hogy most sokkal jobban nézett ki Winslet, mint a múltkor abban az alakfogyasztós Stella McCartney-ban.

Az este talán legrangosabb színészi díját Julianna Margulies kapta, drámai sorozat főszerepében nyújtott alakításáért. A Good Wife (A férjem védelmében) című széria színésznőjét Carol Hathawayként ismertük meg a Vészhelyzet első évadaiban. Ő egy furcsa gyöngyökkel díszített, fehér Armani Prive estélyit viselt tegnap - feltétlenül nézze meg a galériában, hátha önnek tetszeni fog. Margulies, mint az est hősnője és valóban zseniális színésznő, nem érdemli meg, hogy bármi rosszat mondjanak rá, ezért az estélyijét a legkeményebbek is legfeljebb csak leérdekesezik. Dehát ez a ruha akkor is ilyen.

Christina Hendricksnek még mindig megvannak a mellei, Katie Holmesnak viszont eltűnt a dereka

Azok közül, akiket jelöltek, de nem nyertek, elsőként emeljük ki a Mad Men (Reklámőrültek) Christina Hendricksét, aki szokásához híven hatalmas melleit kísérte el a díjkiosztóra. A Johanna Johansson által tervezett, kivágott-felsliccelt estélyi ezüstösen csillogott. Ezzel szemben Evan Rachel Wood feketében adta a végzet asszonyát. Ő is Elie Saabtól választott egy gyönyörű fazont, hozzá retrohullámokat tetetett a hajába.

Sokan voltak a gálán olyanok, akiket nem jelöltek, de díjat adtak át. Közülük talán Katie Holmes kinézete a legmeglepőbb, mert ő a Francisco Costa által készített Calvin Klein Collectionből választott egy olyan kék ruhát, amiben mintha se melle, se dereka nem lenne, nyakkivágása viszont olyan, mintha fordítva vett volna fel egy atlétát.

Nem rajongunk Maria Bello és Claire Danes ruhája iránt sem. Mindketten csillámlós-sikamlós sellőnek öltöztek, egyikük fehér, másikuk kék alapszínnel. Lea Michele, az aranytorkú lány a Glee-ből viszont isteni volt kivágott hátú, vörös Marchesa-ruhájában. A márka legfrissebb kollekcióját egyébként éppen most mutatták be a New York-i divathéten.

Futottak még: Carpenter, Klum, Obsourne

És olyanok is eljutottak a gálára, akiknek idén különösebb dolguk nem volt ott. Jennifer Carpenter a Dexter című sorozatból ismert, a filmbéli a bátyját játszó színésszel, Michael C. Hallal nemrég különmentek, a langaléta színésznő így most az erotikus kisugárzásra utazott, talán kicsit túlzásba is vitte azt. Combok, mellek, minden kinn volt, bár kétségtelen, hogy Carpenter remek formában van.

Heidi Klum a férjével, Seallel vett részt a gálán, ruháját Siriano tervezte, aki Klum divattervezős tévéműsorában tűnt fel, a Project Runwayben. A ruhára sokan azt mondták, hogy gombaszínű, fazonja viszont inkább hattyúra emlékeztet, hatalmas, fodros és aszimmetrikus. Galériánk két furcsán öltöző celebbel végződik, az utóbbi időben begyönyörödött Kelly Osbourne ezúttal bordóban volt, míg a mindenhol jelen lévő Phoebe Price pedig egy tőle megszokottan bizarr, virágos mintás ruhában - miközben fejdíszén a ruha mintáját idéző virágok bólogattak. Elég idegesítő lehetett annak, aki mögötte ült a gálán.