A mostani párizsi divathéten vált Kanye West rapperből divattervezővé, és élete első bemutatóján éppen Mihalik Enikőre bízta a dekoltázsvillantás megtisztelő feladatát. És ha már a melleknél tartunk, megmutatjuk, hogy a többi párizsi tervező 2012-es tavasz-nyári kollekciójában milyen eszközökkel próbálja borzolni a kedélyeket a divat és a kebellecsupaszítás nevében. Heti trend.

Extraszéles dekoltázs Mihalik Enikőtől és Kanye Westtől

A négy nagy divathét közül mindig Párizs az utolsó, és a francia főváros idén őszi divateseményének egyik legnagyobb szenzációja az volt, hogy itt mutatták be az eddig rapperként ismert Kanye West első ruhakollekcióját. Az eseménynek magyar vonatkozása is volt, ugyanis a kifutókon a korábbi évekhez képest már csak ritkábban látható, és újabban általában csak fotózkodó Mihalik Enikő kivételesen elfogadta a meghívást erre a különleges bemutatóra. És ha már ott volt, neki adták az est talán legmerészebb darabját, egy jó szélesre dekoltált fekete ruhát. Az extraszéles dekoltázsok egyébként 2012-ben sem mennek ki a divatból, amint a képre kattintva nyitható galériánkból kitűnik, más bemutatókon is lehetett látni ilyen fazont.

A minta takar

És ha már Mihalik Enikő megadta az alaphangot, miért ne dolgoznánk fel az idei párizsi divathét anyagát a mellekre koncentrálva? Két éve is ezt tettük, tehát Mihalik extraszéles dekoltázsa után következzen még öt mellvillantási módszer a legnagyobb párizsi tervezőktől. A sort azzal a technikával folytatjuk, amelynél a felső anyaga alapvetően áttetsző, de azon a minta ügyesen úgy van elhelyezve, hogy sokat sejtessen, de legalább a bimbókat takarja. Láthattunk ilyet a Haakan mellett John Galliano bemutatóján is, aminek egyébként érdekessége volt, hogy a ruhákat most először a brit Bill Gaytten tervezte, nem maga John Galliano. Ennek oka természetesen az, hogy a részegen Hitlert istenítő tervezőtől hirtelen senki nem akar már ruhát venni.

A minta máshol van

Más tervezők azonban nem sajnálják a bimbót a nagyközönségtől, és a rafinált mintákat nem úgy helyezik el, hogy pont a jó helyen takarjanak, hanem úgy, hogy a mellek direkt kilátszódjanak közülük. Ilyenből az egyik legfurább fazon a képen látható, ezt Ricardo Tisci tervezte a Givency számára, de volt ugyanilyen megoldás az Alexander McQueen-bemutatón is, amit ugyebár sajnálatos módon szintén nem a névadó tervez már, hanem Sarah Burton.

A minta is átlátszó

Izgalmas tud lenni az a megoldás is, amikor az áttetsző anyagon hiába van minta, az ugyanúgy átlátszik. Jean Paul Gaultier szinte már az egyetlen legendás, több évtizedes múlttal rendező designer, aki a róla elnevezett márkát még mindig maga tervezi, nála például idén előkerült ez az átlátszó mintás játék. A hatás ebben az esetben egészen egyedi, hiszen úgy látszik, mintha a modell teljes teste tetovált lenne. Ugyanezt a poént a német és amerikai származású tervezőkből álló, de szintén Párizsban bemutató Talbot Runhof is elsütötte egy kevésbé különleges fehér blúzzal, ami alá talán nem vétek melltartót venni.

Áttetsző világos

A mellsejtetés legklasszikusabb módszere is igen népszerű lesz 2012-ben a párizsi tervezők szerint: nem kell a mintákkal ügyeskedni, elég egy világos, könnyed anyag, ami többé-kevésbé átlátszik. Ilyen például a fenti Haakan-blúz, ahol a minta nem igazán zavar bele a mellrészbe, de a Cacharel bemutatóján is volt erre példa, valamint a galériában mutatunk ilyet a Valentinótól is. Ez utóbbi egészen diszkrét, de ami átlátszik, az átlátszik.

Áttetsző sötét

Melyik jön be a legjobban?

És végül nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy nemcsak a világos anyagok lehetnek áttetszőek. Stella McCartney például feketében tervezett egy ilyen felsőt, ez látható a fenti képen. A szabásról és a lila közép mintáiról egyébként visszaköszönnek a Kate Winslettel sikert aratott fogyasztóruha gömbölyű vonalai, de ez az egyvállas fazon valóban nyári, alig takar valamit. Kattintson valamelyik fotóra, nézze végig a galériát, és szavazzon arra a típusra, ami a leginkább bejön önnek! A következő New York-London-Milánó-Párizs divathét-sorozatra jövő februárig kell várni - majd megleszünk addig valahogy.