Erre a hétre a vasárnapi divatösszefoglalóban egy olyan trendet mutatunk be, ami már hónapok óta ott van a levegőben. A faék egyszerűségű ötlet a gyakorlatban sokkal vadítóbb, mint amilyen unalmasnak leírva hangozhat: egy kis fekete ruhát egyszerűen el kell látni egy fehér gallérral. Ettől az egészben rögtön lesz valami egyenruha-szerű, és már indulhat is az iskoláslánnyal, cseléddel vagy éppen apácával kapcsolatos fantáziálás. Hat celebnő, hat ruha, egy fazon, egy cikkben. Nézzük őket.

Evan Rachel Wood

Az első példát vegyük például egy isteni színésznőtől, aki mostanában Ides of March (Március idusa) című filmjét promótálja. Evan Rachel Wood a londoni filmfesztiválon vett egy fehér gallérral ellátott kis fekete ruhát. Ennek a darabnak az elején is fehér csík szalad végig a gombolásnál, és a mandzsetták is fehérek, a jókislányos frizurával és hajráffal, a visszafogott sminkkel együtt Wood úgy nézhetne ki, mint akit most engedtek ki egy egyházi iskolából. Az összképbe azonban úgymond bezavar két tényező: hogy a ruha szoknyarésze túl rövid, a hozzá felvett lakkcsizma szára pedig túl hosszú. Úgy látszik, abban a képzeletbeli egyházi iskolában, ahonnan Evan Rachel Wood érkezett, volt azért lotyószakkör is. További képek róla a galériában, kattintson a fotóra!

Kylie Minogue

Kylie Minogue szintén Londonban mutatkozott egy ilyen ruhában, csak valamivel Evan Rachel Wood előtt. A gallér nála nem lekerekített, hanem egyenes vonalú és hegyes csúcsú, ami egy kicsit a szigorú és precíz titkárnők felé viszi el az összhatást. A fehér csík viszont hiányzik, helyette csak a gombok látszanak, ami talán utalás arra a trendre, amely azt diktálja, hogy újabban férfiruhát adjanak nőkre, főleg egyenruhákat. A titkárnős hatást erősíti a körömcipő, gyengíti a celebesen nagyméretű napszemüveg. Nem győzzük elégszer mondani: kattintson a fotóra, és a galériában többet láthat a ruhákból és a nőkből!

Freida Pinto

Sajnáljuk, hogy Freida Pintóról nincs több fotónk ezen kívül, mert ezen kissé előnytelenül aránytalannak tűnik a színésznő teste. Hogy ezt a fekete ruha teszi-e, vagy a szög, amiből kép készült, azt döntse el ön, miközben szemügyre veszi ezt az újabb fehér galléros csodát. Szerintünk Pintóé kifejezetten cselédes - ha a képet válltól lefelé letakarjuk, akkor nekünk rögtön a Csengetett, Mylord?-ból villan be egy jelenet. Persze lejjebb már teljesen más a helyzet, hiszen Freida Pinto fehérgalléros kis feketéje alul forrónadrágban végződik. A kép egyébként Beverly Hillsben készült, egy Louis Vuitton-bolt megnyitóján, még áprilisban, a Gettó milliomosban feltűnt színésznő tehát az elsők között hordta ezt a trendet.

Naya Rivera

A Naya Rivera név valószínűleg nem mond túl sokat olvasóinknak, de a Glee-ről talán már többeknek beugrik, hogy micsoda. A középiskolás musical-sorozatban Santana szerepét alakító, 24 éves színésznő a tévében is gyakran látható egyenruhában, de ott pomponlánynak van öltöztetve. A Fox tévécsatorna szeptemberi, kaliforniai eseményére ő is a cselédes-apácás egyenruhát választotta: fekete ruha fehér gallérral. Rivera esetében a különlegesség abból áll, hogy az öltözéke csipkéből készült, ez különösen combtájékon látható jól, a szoknya szegélyénél. A cikkben bemutatott hat nőből Rivera az egyetlen, aki nem fekete lábbelit vett ehhez a fazonhoz, ő vörös tűsarkúban nyomja, és ennek megfelelően körme és ajka is ugyanilyen színűre van festve.

Pixie Lott

A mindössze 20 éves angol énekesnő ruhája is különbözik valamiben a többi öttől.

Ha elsőre nem tűnne fel, máris segítünk: a többi öt celeb hosszú ujjú fazont választott, Pixie Lott fehér gallérú kis fekete ruhája viszont ujjatlan.

A dekoltázst játékosan helyettesítő csepp alakú kis kivágás a hatvanas évek divatjára emlékeztet, de ez a ruha is egyszerre elegáns és diszkréten szexi, esetleg a sötét füstös szemfestés túl erős hozzá.

Ha önnek nem jön be az összeállítás, például a smink miatt, a legrosszabb esetben nem Pixie Lottra szavaz alább. Máris lehet ugyanis kedvencet választani.

 

Kate Moss

A végére hagytuk a hat közül a legapácásabb ruhát, ez Kate Mossé.

Ki néz ki a legjobban?

Emlékezetes, hogy a velencei filmfesztiválon Madonna még nála is apácásabb volt egy ugyanilyen ruhában. A popkirálynőt is simán belevehettük volna az összeállításba, de az ő fehér galléros kis feketéje már kapott egy külön posztot a Tejben-vajban blogban, ezért ebből a cikkből kihagytuk. Kate Moss különben is még Madonna előtt, májusban volt apácás, amikor későbbi férjével Londonban egy ebédre menet (vagy onnan jövet) lekapták őket a paparazzók. Ez a ruha igazán egyszerű, a szabása remekül kiemeli Moss mellét, derekát, csípőjét (kicsit a hasát is) - a galériában jobban meg lehet nézni. Ha végiglapozta a képösszeállítást, és van kedve, most szavazhat arról, hogy kinek áll a legjobban ez a fehérgalléros trend.