Szerda éjjel megvolt a Victoria’s Secret idei divatbemutatója. A világ legnevesebb fehérnemű-gyártója nem sokat variált a jól bevált recepten: a tökéletes testű sztármodellek olyanra voltak öltöztetve-vetkőztetve rengeteg angyalszárnnyal és egyéb kellékkel, ami a jó ízlés határai közé még éppen belefér, voltak zenei fellépők is, a fotósok meg csak úgy kattogtatták a fényképezőgépeket. A legjobb képekből válogattunk össze ötvenet az alábbi gigagalériába.

Kemény a felkészülés, mondja Adriana Lima

A Victoria’s Secret az alábbi videót tette közzé a castingról, amiből kiderül, hogy a nagy húzónevek mellé (Adriana Lima, Miranda Kerr vagy Doutzen Kroes a legkeresettebb modellek közé tartozik) idén 10-11 új arcot válogattak be. A felkészülés kevésbé felszabadult és jópofizós oldaláról Adriana Lima nyilatkozott a Telegraphnak, elmondva, hogy augusztus óta edzett azért, hogy a bemutatóra tökéletes formában legyen. Az utolsó három hétben napi kétszer.

A bemutatót közvetlen megelőző 9 napban aztán egyszerűen tilos enni. Ebben az időszakban Lima már csak fehérje-turmixokat fogyaszthatott - hogy a szigorú diéta kolléganőire is érvényes-e, azt nem árulta el -, a napi egy gallon (majdnem négy liter) víz mellé. Szilárd kaját ekkor már nem vehetett magához, az extrém mennyiségű folyadék bevitelét a bemutató előtti két napban viszont már el kellett hagyni.

Ekkor egy ideig normálisan ihatott - azaz akkor, ha megszomjazott - de a kifutóra csak úgy léphetett, ha előtte 12 óráig nem evett és nem is ivott semmit. A show közben a modellek úgy néznek ki, mintha szinte extázisban lennének attól, hogy milyen szépek és szexisek az általuk bemutatott ruhák, de valószínűleg igazából közben csak arra tudnak gondolni, hogy mennyire ennének már egy szendvicset, és hogy milyen jó lesz a műsor végén lehajtani egy nagy pohár vizet.

Szülés után jöttek vissza lepkézni

A szenvedés a jelek szerint mégis megéri, mert továbbra is a modellkarrier egyik csúcsának számít, ha valakit beválasztanak a Victoria’s Secret angyalai közé. A sikerhez nyilván egy csinos honorárium is jár, a cégnek pedig azért éri meg ez a nagy felhajtás - a bemutató költségvetése 10 millió dollár, azaz kb. 2 milliárd forint -, mert az eseményről a világ minden pontján tudósítanak, és a bemutatóból tévéműsor is készül, amit november végén adnak majd Amerikában a tévében. Ez van: ennyi reklám ilyen sokba kerül.

A tavalyi bemutatón Katy Perry lépett fel, az idei zenészvendégek Kanye West, Adam Levine és Nicki Minaj voltak. West, akinek nemrég volt meg első saját divatbemutatója, felhívta maga mellé a kifutóra Jay-Z-t is rappelni, a Jaggert idéző Adam Levine csaja az egyik angyal, Anna Vyalitsyna, úgyhogy ő modellcsaját csókolgatta az előadás közben, Nicki Minajból meg talán elég annyi, amennyi a galériában látszik belőle. Egyébként nem Vyalitsyna volt az egyetlen angyal, akinek híres a pasija, a kifutón volt Miranda Kerr is, aki most júliusban szülte meg Orlando Bloommal közös gyereküket. Ő tavaly terhessége miatt hiányzott a Victoria’s Secret show-jából, ahogy Doutzen Kroes is, aki szintén nemrég szült.