Végignyálazva a hét főbb nemzetközi celebeseményeit az volt a legszembetűnőbb, hogy az igazán izgalmas fotókon ezúttal mindig két nő van egyszerre. Hamar össze is állt az alábbi hat pár, van köztük elég kézenfekvő párosítás, másoknál viszont már önmagában az is különleges, hogy pont ők ketten szerepelnek egy fotón. A hangsúly persze ezúttal is a megjelenésen van, hiszen mindegyik rendezvényen öltözködésben is valami extrát próbáltak villantani az összekapaszkodó, vagy csak együtt pózoló celebnők. Nézzük kettesével, kinek hogyan sikerült!

Shakira és Homare Sava

 

Kevés esemény esik olyan távol a divat világától, mint az Aranylabda-kiosztó. A héten azonban ez a gála is tartogatott egy olyan pillanatot, ami öltözködés szempontjából (is) figyelemre méltó volt. A legjobb női futballistának járó díjat ugyanis Shakira adta át, aki egy olyan klasszikus vörös ruhában testesítette meg a szőke (bár most kicsit rövidebb hajú) démont, amilyet Jessica Rabbit visel a rajzfilmben. A sors úgy hozta azonban, hogy a díjat a japán Homare Sava nyerte, aki egy teljesen más öltözködési kultúrát tett oda a nyugati showbiz világa mellé. A focistanő kimonójára nem tartjuk túlzásnak a „lélegzetelállítóan gyönyörű” kifejezést - kattintson a képre, és győződjön meg a saját szemével, hogy miért mondjuk ezt!

Sharon és Kelly Osbourne

 

A zürichi focigálával egy napon volt a héten a People’s Choice Awards nevű díjkiosztó Los Angelesben, amelyre Sharon Osbourne Kelly Osbourne-nal összefogódzkodva érkezett. Anya és lánya össze is öltöztek az eseményre meg nem is: konkrétan nehéz lenne bármire is rámutatni, ami a két szerelésben azonos lenne, de mégis mindkettőben ott van ugyanaz a sajátosan lenyűgöző ízléstelenség. Sharon Osbourne nagymellű robotnőnek néz ki ebben a valószínűleg rozsdamentes estélyiben, míg Kelly Osbourne az év színét, a mandarint kombinálja műtősnő-felsővel, vörös rúzzsal egy olyan hajszínnel, amitől úgy néz ki, mintha parókája lenne.

Andrea Riseborough és Madonna

 

Szintén a héten volt a Madonna által rendezett második filmnek, a W.E-nek a brit premierje. A fenti fotóra az egyik főszereplőnő, Andrea Riseborough és Madonna odavette maga mellé a W.E. egyik kisebb szerepében látható Natalie Dormát is, de most koncentráljuk csak az első két nő ruháira. Andrea Riseborough a múlt héten emlegetett peplum-szoknya egy verzióját öltötte magára ezzel az egyenes vonalakkal és szögletes formákkal operáló, bordóba hajló estélyivel, míg Madonnának kizárólag a szája és a kesztyűje volt vörös. A popkirálynő furcsa fekete ruhájának csak a jobb oldalán van ujja, ott viszont csipkéből, ráadásul az egésznek van egy nagy kötője a nyaknál, amitől alig lehet észrevenni a promóciós WE-medálos nyakláncot. Mindezzel együtt Riseborogh és Madonna is ragyognak, amennyire tőlük telik.

Charlize Theron és Tilda Swinton

 

A maradék három duó a Critics’ Choice Awardson került a fotósok elé. Kezdjük egy egészen valószínűtlen színésznőpárral. Mindketten szőkék, zseniálisak és fekete-fehérben vannak, de mégis döbbenetesen különböznek egymástól - Charlize Theron és Tilda Swinton kombinációjából a jelek szerint valami egészen egyedi feszültség keletkezik. A dél-afrikai színésznő bonyolultra font konttyal hozza a tőle megszokott, őrjítően elérhetetlennek tűnő, hűvös eleganciát, míg brit kolléganője már megint a különcség és a félelmetesség közötti határvonalon egyensúlyoz ebben a valamiben, ami egy nőnek túl szmokingos, szmokingnak viszont túl nőies.

Chloe Moretz és Elle Fanning

 

Együtt fényképezkedett közben 2012. két legfelkapottabb gyerekszínésznője is. Kettejük közül Chloe Moretz az idősebb 14 évével, és ő hasonlít jobban Törőcsik Marira. Legutóbb Martin Scorsese új filmjében, a Hugóban tűnt fel, erre az estére viszont egy nagyon felnőttes fekete ruhában ment el, ugyanezt az estélyit akár Madonna vagy Charlize Theron is felvehette volna. Elle Fanning Sofia Coppola legutóbbi filmjében, a Somewhere-ben szerepelt többek között, és bár ő még csak 13 éves, nővéréhez hasonlóan többé-kevésbé máris divatikonnak számít. Ezen státuszával összhangban olyanokat nyilatkozgat, hogy neki a Rodarte a kedvenc márkája, és íme, ezt a ’70-es évekes hangulatú, nagy sárga virágokkal díszített ruhát is tőlük szerezte be.

Michelle Williams és Busy Phillips

 

Kik néznek ki a legjobban?

A Critics’ Choice Awards végén a partin Michelle Williams és a főként sorozatokból ismert Busy Phillips kerültek egy asztalhoz, és ha már ott voltak, és dekoltázsaik ennyire rímeltek egymásra, jól le is fényképezték őket. Williams fekete-fehér és Phillips vörös ruhája derékra tett övvel csinál nőies alakot a sokat sejtető kivágások mellé, a fő különbség a két hölgy között talán leginkább smink-téren jelentkezik. Williamsnél ugyanis minden a szemeket emeli ki, nála ez az arc leghangsúlyosabb része, míg Phillips a ruha színét megismétlő rúzzsal egyértelműen a szájára vonja a tekinteteket. És ez így is van jól, hiszen Williamsnek meglepően nagy szeme, míg Phillipsnek meglepően nagy szája van. Ha megnézte az ő fotóikat is a képösszeállításban, szavazzon! Önnek melyik pár tetszik a legjobban?