Zahia Dehar nagyon jól megcsinálta a karrierjét. Még fiatalkorú volt, amikor a francia fociválogatott tagjait kellemetlen helyzetbe hozta, mert prostiként dolgozott, aztán a hírnevét kihasználva felcsapott modellnek. Most meg már a párizsi haute couture divathéten mutatta be nem túl sokat takaró ruháit, mint divattervező.

Zahia Dehar még csak 17 éves volt, amikor a 2010-es focivébé alatt a francia válogatott több tagjával is összeszűrte a levet. A focisták csak annak köszönhetően úszták meg a dolgot, hogy kiderült, Dehar azt mondta nekik, már nagykorú.

A fiatal prosti neve viszont egy csapásra nagyon ismert lett, úgyhogy Dehar a gyorsan jött népszerűséget ki is használta: legálisan kezdett megélni a testéből. Először modellnek állt, aminek az eredményét tavaly nyáron nézhettük meg, amikor a V magazinnak mutatta magát fürdőruhában. A honlapján pedig rendszeresen közöl olyan fotósorozatokat, amelyekben meglehetősen kevés ruha takarja a testét, ha egyáltalán takarja.

Dehar idén lesz 19 éves, és a modellkedés után úgy döntött, divattervezőnek áll. Az első kreációit most mutatták be a párizsi haute couture divathéten. A ruháira a legegyszerűbb azt mondani, hogy fehérneműk, de talán jobban illene egy olyan meghatározás rájuk, hogy ruhadarabok, amelyek a test egy kis részét eltakarják.

A párizsi tőzsde épületében tartott bemutatón Dehar is modellkedett, ő mutatta be azt a ruháját, amin teljesen átlátszó alapon sok kis teafilterre emlékeztető háromszög takarja el a legintimebb részeket. A mellbimbóját épphogy, az ágyékat úgy ahogy, a fenekét viszont már egyáltalán nem.

De tervezett olyan bugyit is, amit mintha csipkebokorból fontak volna. Illetve olyat is, ami úgy futja körbe a ruhát viselő nőt, mintha egy hatalmas szalaggal tekerték volna körbe.

A bemutatóhoz készült egy kis füzetecske is, amelynek a képeit Karl Lagerfeld készítette. “Amikor az embert Lagerfeld fotózza, az olyan, mint amikor valóra válik egy álma” - írta Dehar Twitteren a fotózásról.

A képek Lagerfeld szerint szórakoztató pinup fotók, amiket szívesen csinált, de a kollekcióról nem szeretett volna nyilatkozni. “Ő egy nagyon francia kurtizán, olyan, mint Liane de Pougy vagy Belle Otero volt. De a kollekciójához semmi közöm” - mondta Karl Lagerfeld a Daily Mailnek utalva a Folies Bergeres kabaré két nagyon ismert prostiként is dolgozó táncosára.

Lagerfeld elmondása szerint a fotói Alberto Vargas klasszikus pinup képeit idézik.