Mi a közös Hamvai PG-ben, Weisz Fanniban és VV Zsuzsiban? Csak az, hogy annyira meg vannak őrülve a csivavákért, hogy simán elmennek a város szélére csak azért, hogy más csivavásokkal találkozzanak. Harmadszorra rendezték meg a Csivava Majálist, ahol megjelent egy halom celeb is, akik nem tudták ellopni a kutyáktól a show-t.

Az egykori playmate, Kis Hegedűs Réka ahol csak teheti, elmondja, hogy a csivavákkal kapcsolatos előítéletek lerombolását borzasztóan fontosnak tartja. Ez inspirálhatta arra is, hogy egy olyan rendezvényt álmodjon meg, ahol a lehető legtöbb csivava gyűlik össze egy időben.

A Csivava Majális helyszínére, a békásmegyeri üdülőtelepre érve meglehetősen összezavarodtunk, ha nem lett volna mindenkinél egy apró kutya, megesküdtünk volna, hogy a Hajógyári-sziget szórakozóhelyeinek közönsége tart after partyt.

Gyanúnkat csak erősítette, hogy a bejáratnál Hamvai PG állt, aki ezúttal nem asztalosból lett lemezlovasként, hanem a Csivava Akadémia büszke tanulójaként jelent meg a karjaiban elvesző Disco kutyájával együtt. Az ügyességi és a szépségverseny megkezdése előtt azonban azt még elmondta, számára most csak a csivavák fontosak, még arra sem volt hajlandó válaszolni, merre bulizik majd aznap este. Mert csak a csivavák, azok, meg a sajátja, a Disco. A majálison feltűnt az élete évét záró Weisz Fanni is, aki egyébként csivavákat tenyészt, és nem csak siket sorstársai életén szeretné javítani, fontosnak tartja azt is, hogy a csivavákat se rekessze ki a társadalom. De most inkább csak csokit osztogatott a gyerekeknek, és készséggel pózolt kutyájával a fotósoknak. Kiderült az is, hogy az újságírókkal kemény kézzel bánó, mostanában a kenyerét sztriptízzel kereső VV Zsuzsi is elgyengül, ha kiskutyájáról van, másról nem is mertük volna faggatni.

Kis Hegedűs Réka annyira az ebekre, azok sorsára és a majális zökkenőmentes lebonyolítására koncentrált, hogy még azzal a kérdéssel sem tudtuk kizökkenteni nyugalmából, hogy tud-e arról, hogy a város másik végében Csivava Kerti Partit tart egy másik társaság. Higgadtan válaszolta, hogy tud róla, nem érdekli különösképpen, mindenki annyi csivava bulit tart, amennyit akar. És ezt a majálist ő amúgy is már harmadik éve rendezi zsinórban.

Mi ennek egyébként örülünk, mert minden szervezet, társaság, szövetség megszállottságát roppant szórakoztatónak találjuk, és ha egy rakat ember halálosan komoly odaadását tapasztalhatjuk meg közelről, boldogak vagyunk. Márpedig itt voltak idős nénik, fiatal párok, kigyúrt, tetovált férfiak és gyerekek, akik mind ugyanazt csinálták: puszilgatták ölebüket, és készséggel feleltek minden, a kedvencüket érintő kérdésünkre. Megtudtuk azt is, hogy a csivavákra jellemző félig lehunyt szem azért van, mert bántja a szemüket a fény. Felvetésünkre, hogy miért nem gyártanak számukra napszemüveget, kifejezetten lelkesen reagáltak, de aztán amikor megláttuk Kis Hegedűs Réka saját csivava-márkája, a kutyájáról elnevezett Joey kollekció egyik darabját, rájöttünk, hogy megint nem mi fogunk betömni egy piaci rést. A csivavákat mindig előszeretettel öltöztették kis ruhákba, az új trend azonban karmaik kilakkozása. Egyébként elég jól áll nekik. Mi nem is tudtunk volna felelős döntést hozni a szépségversenyükön.