Egészséges női arányai vannak Candice Huffine-nak, aki ezeket előszeretettel mutogatja is. A plus size modell most épp meztelenül vetkőzött a spanyol S Moda magazinnak, hogy ezzel tiltakozzon a túl sok vézna modell ellen.

Elképesztő, hogy idáig jutott a világ: a nőies idomokkal rendelkező csajoknak már magazinok címlapjain, meztelenül kell mutogatniuk magukat, hogy komolyan vegyék őket. Candice Huffine (aki nem keverendő össze a dél-afrikai Candice Swanepoellal) is erre a szörnyű lépésre kényszerült. Huffine ugyanis plus size modellnek számít, magyarán egy bordája sem lóg ki.

A nagy múltú Vogue magazin már hetekkel ezelőtt hadjáratot indított a vékony modellek ellen, a háború egyik hadosztályát pedig az amerikai Huffine vezette. Némi ékszer és cipő kivételével csak egy szál fehérneműben pózolt a Vogue Italiának, azaz a magazin olasz kiadásának.

Az első csatát meg is nyerte a 27 éves nő, most a spanyol hadszíntéren vonta össze a csapatait: a helyi S Moda nevű divatlap borítóján látható anyaszült meztelenül.

Huffine-ról érdemes tudni, hogy 2000 óta modellkedik, és lusta tornázni is, mondván eleget utazik, nincs ideje kondizni emellett. Kezdetben még az ún. kereskedelmi piacon mutogatta magát, majd Sølve Sundsbø norvég fotós benyomta őt a V magazin konfekcióméretekkel foglalkozó különkiadásába 2010-ben (ugyanebben az évben a francia Marie Claire is csinált egy ilyen kiadást). A mostani S Moda címlap így már a sokadik felkérése volt. A spanyol lap a fotókat és a cikket a "Reales y rotundas " (költői fordításban "Igazi és íves") címmel adta el.

Hadjárat az anorexia ellen

Candice Huffine nyilatkozott is a győzedelmes hadjáratról: szerinte a Vogue Italia "felnyitotta az iparág szemét, és bebizonyította, hogy gyönyörű, szexi és jó modellek vagyunk". A Vogue 19 nemzetközi kiadása vállalta ugyanis, hogy nem szerepeltet a számaiban túl fiatal vagy túl girhes lányokat. "Az Egészséges Kezdeményezés" nevű kiáltványt is közzé tették, amiben az anorexia és társai elleni fellépésről értekezett a kiadó Conde Nast. Huffine szerint végre kezdi megérteni a divatvilág, hogy az emberek valódi nőket akarnak látni a fotókon, nem agyonretusált műveket.

A plus size modellek trendje azonban mostanában egyre gyakrabban fordul át a túlsó oldalra. Sokszor kifejezetten túlsúlyos modellekkel is reklámoztat néhány divatcég, ami megint felelőtlenségnek tekinthető. Erről szóló vitairatunkat itt olvashatja.