Véget ért a Trónok harca második évada, de ettől még a sorozat női szereplői ugyanolyan menőn öltöznek. Jó néhány blog segít azoknak, akik szeretnék, ha a királynő, a khaleesi, vagy épp a lázadó Ned Stark valamelyik lányának stílusában öltöznének.

A Trónok harca című HBO-sorozat második évada most ért véget (az utolsóelőtti epizódot magyar szinkronnal vasárnap láthatja a csatornán), és bár maga a történet is remek, minket most elsősorban trendszempontból érdekel. A jelmeztervező, Michele Clapton ugyanis zseniális kosztümöket aggatott a szereplőkre, akiknek stílusát egyébként nem nehéz utánozni, ha az ember mocskosul gazdag, leleményes, vagy vannak haverjai a Sugarbirdnél. Kiindulási alapunk ez a blog, illetve testvérei. Kattintsanak a képekre, ha pedig fogalmuk sincs, miről beszélünk, a Hogyvoltra.

Daenerys Targaryen

A Targaryenek utolsó élő leszármazottja, Daenerys a sablonos nemesasszonyruhákat barbár szettekre cserélte, amikor házasságot kötött a sajnálatosan rövid életű Khal Drogóval. Hetekig ugyanabban a ruhában bolyongott a sivatagban, majd Qarthban ismét puccos darabokat kapott. Igen, direkt hagytuk ki a sárkánymintás pólókat.

Cersei Lannister

King's Landing rezidens jónőjéről a sorozat jelmeztervezője úgy nyilatkozott, a kedvence, mert minél nagyobb a hatalma, annál parádésabb ruhákban jelent meg, mellesleg királynőként az udvar divatdiktátora. Valóban: állandóan hatalmas, uszályos darabokban tűnik fel, amelyeket övvel, ékszerekkel, csipkével egészít ki a kosztümfelelős.

Sansa Stark

Ned Stark nagyobbik lánya egy úrilánytól elvárhatóan öltözködik, általában rózsaszínbe, kékbe vagy fehérbe. Ruhái egyszerűek, legfeljebb egy kis hímzés van rajtuk – ő inkább a meglepő, ide-oda tornyozott, vagy furcsa fonatokká gyúrt hajával menőzik, meg a szomorú kutyatekintettel.

Arya Stark

Ned Stark kisebbik lánya, Arya úgy menekül meg King's Landingből, hogy fiúnak álcázza magát, de már előtte sem volt az a fodros-csipkés cuccokban rohangálós típus. Ha létezik fantasybe exportált Lisbeth Salander, akkor ő az. Ráadásul fegyverekkel is szeret rohangálni. (Igen, a farkasmintás pólókat direkt hagytuk ki.)

Ygritte

A vadnő, akit Jon Snow, Ned Stark fattya végül mégsem ölt le a hómezőn, kizárólag szürkében és szőrben volt látható eddig. Szőrmeviselére mi testületileg senkit sem buzdítunk, de szürke szettekből elég sokat találni mostanában. Kattintson, és képzeljen rá műszőrmét!

Melisandre

Melisandre, a tűzpapnő rikító vörös hajjal született meg a szerző, George R. R. Martin képzeletében, ehhez méltón általában feketében vagy vörösben látható, közepesen vészjósló arccal. Kicsit olyan, mint aki kifosztott egy gótszaküzletet, így aki rá kíván hasonlítani, annak is ezt ajánlanánk. Meg persze azt, hogy mindig legyen nála gyufa.

Tudjuk, hogy rajtuk kívül számos más, női szereplője is van a sorozatnak,

Melyik tetszik legjobban?

de mindüket felsorolni napokba telne. Amennyiben kíváncsiak arra, a többiek hogyan öltöznének, ha valóban léteznének, és most élnének, erre nézelődjenek. Mi most arra vagyunk kíváncsiak, önöknek melyikük stílusa jön be legjobban – kattintásukkal mindezt jelezhetik. Amennyiben beölltöztek már a sorozat valamelyik szereplőjének, mindenképpen küldjenek nekünk egy fotót róla! Előre is köszönjük.