A divatipari trendek folyamatosan alakulnak, hiába kiáltják ki januárban, mi lesz a menő, állandóan formálódik, hogy mi számít éppen nagyon divatosnak. Van egyfajta ciklikusság, de nehéz megmondani pontosan, hogy tíz év múlva mi lesz majd menő. A minden témában illusztrációkat szolgáltató képügynökségeknek viszont ezzel is foglalkoznia kell, és persze, születik egy csomó nagyon vicces megoldás, ha az ember arra keres, hogy milyen lesz a jövő divatja.

Általában év elején szoktunk arról írni, hogy mik lesznek adott évben a legdivatosabb cuccok, megoldások. Aztán persze év közben írunk még róla nagyon sokszor, mert a dolog folyamatosan változik, finomodik.

A különféle képügynökségek, amik minden témában kínálnak illusztrációs képeket kénytelenek azzal is foglalkozni, hogy mi lesz majd a divat a jövő bármely pillanatában. A minden élethelyzetre képeket kínáló stockphoto-oldalak bizarrságára jó példa az Awkward Stock Photos blog is, ahol a különféle ügynökségek legértelmetlenebb, legszürreálisabb képeit gyűjtik. Azzal a felütéssel, hogy ezeket mégis ki, és milyen indokból tudja illusztrációnak használni. A válasz mondjuk egyszerű, ha más nem, hát az Awkward Stock Photos.

Hasonlóan jó összeállítást találtunk a napokban a Copyranter reklámblog buzzfeedes oldalán, ahol olyan illusztrációs képeket gyűjtöttek össze, amik azt mutatják be, hogy milyen lehet majd az emberek kinézete, öltözködése a távoli jövőben. A lényeg, hogy ragasztószalagban, kályhaezüst szemüvegben, diódákkal a fejünkön, csápokkal közlekedünk majd. A csodálatosan szürreális gyűjtést erre találja meg >>>.

A Buzzfeeden található gyűjtés is nagyon jó, de a mi ízlésünknek talán kicsit túl science fiction. Legalábbis szeretnénk azt gondolni, hogy nem úgy fogunk majd öltözködni, mintha az Avatar random statisztái lennénk. Ezért összeszedtünk egy nagy galériára valót attól az ügynökségtől, akivel szerződve vagyunk, szerencsére náluk is egészen príma volt a termés. Vannak szkafanderek, értelmetlen sisakok, szem elé húzott fémlap, ezüstre festett férfi.