Szombaton rendezték meg az Anna-bált, amely a megboldogult Operabál óta szinte az egyetlen olyan esemény, amelyre nagyestélyit lehet húzni. Ebben a cikkben megmutatjuk, miben mulatnak a celebek és az elsőbálozók, na meg a büszke szülők. A ruhák nagy része még mindig kölcsönzői volt, de itt-ott feltünt egy-két meghökkentő darab is. A bálozók nagy része tartotta magát az etiketthez, nem húzott fel kisestélyit vagy fehér zoknit, de így is sikerült beleszaladni divat-csapdába.

Kalocsai és ballagó öltöny

Első párunk hölgytagja az idén nagyon kedvelt kalocsai mintával díszített lila selyem nagyestélyit választott, mely tüllel volt kombinálva. Hozzá neszesszerjellegű ezüst borítéktáskát választott. Kísérője fekete, egysoros öltönyt választott, fekete nyakkendővel. Jól nézze meg a fotókat, mert ha önnek tetszik a kissé zilált hajzat és a magyaros minta, szavazhat erre a párra is - a cikk alján lesz egy szavazógép!

Rózsaszín és csokornyakkendő

Második párunk hölgytagja a legszebb 15-be is bekerült, talán nem véletlenül. Ruhája egyszerű, de mégis minden báli kritériumnak megfelelt, selyemöve feldobja a ruhát. Táskát nem vitt magával, de a körmeit a ruhához illő színűre festette ki. Kísérője csokornyakkendőt választott, szerencsére a nadrág szára itt is megfelelően hosszú volt. Az egyetlen, amit, ha nagyon kötözködnénk, kifogásolni lehetne, az az óra, de talán ez megbocsátható.

Cukorka és lakkcipő

A harmadik pár az idősebb generációt képviseli. A hölgy egy mell alatt elvágott, kékes selyemruhát választott, a hozzá való szütyővel. Ékszerekben meglehetősen visszafogottan döntött, mindössze egy nyakéket visel. Kísérője megintcsak csokornyakkendő-párti, hozzá fekete öltönyt és fekete lakkcipőt választott. Amennyiben önnek az egyszerűbb szettek tetszenek, és úgy véli, az összhatás megfelelő, szavazzon erre a párosra!

Zöld, máltai és fáradt rózsaszín

Az édeshármas egyik hölgye pávatollmintával díszített selyemruhát választott, mely még fodrot és virágdíszt is kapott. A borítéktáska színe tökéletesen passzol a ruhához. Jó érzékkel csak egy vékony karláncot választott a szettjéhez. Az úr első blikkre megdöbbentő napszemüvege érdekes kontrasztot alkot a máltai kereszttel. Az öltözék többi része előírásszerű, fekete öltöny a hozzá való lakkcipővel. A másik hölgy rózsaszín ruháját a rátétek teszik izgalmassá. A hasonló árnyalatú minta megfelelően feldobja az egyszerű szabású ruhát. Ehhez egy vékony ezüst színű láncot választott, egy apró medállal.

Habcsók

A későbbi nyertes ruháját nem hagyták szó nélkül a bálozók. Első pillantásra Hamupipőke jutott eszünkbe róla, de a világoskék ruha akár a Balatont is szimbolizálhatja. A szív tökéletesen passzol a ruhához, a rávarrt kövek pedig csak fokozták a hatást. A lány hajába diadém került, más ékszerek azonban nem viszik el az eleganciát a túlzsúfolt csicsa irányába, nagyon helyesen. Édesapja szmokingot választott, ahogyan azt kell, nem csoda, hogy ő lett az Anna-bál legszebbje.

Strasszköves fekete és öltöny

Ez a hölgy úgy döntött, a fekete mindenhez passzol, ezért a szőke hajától legtávolabb álló színt választotta magának. A szűk fekete ruha talán nem igazán bálra való, a melltartó kilógó pántja pedig zavaró lehet. A hölgy a strasszkövekkel díszített ruhához széles strasszos karkötőt választott. Az úr öltönyét az eltérő színek teszik izgalmassá, de a cipő azonban, úgy tűnik, már kissé leharcolt.

Legyező és pecsétgyűrű

A minden bizonnyal elsőbálozó hölgy ruhája nem elég, hogy már színében is meglehetősen feltűnő, a ráapplikált kristályoknak köszönhetően a mellrész különösen hangsúlyos. A hölgy táska helyett jó érzékkel a legyező után nyúlt, irigyeltük is tőle. Ékszert nem visel, a haja egyszerű, kibontott. Kísérője jó érzékkel nyúlt a szmoking után, mandzsettagombjai jól passzolnak a gyűrűjéhez.

Kesztyű és bársonycipő

Egyetlen celebpárunk pontosan tartotta magát az etiketthez. Palácsik Tímea a könnyű, fehér nagyestélyihez fehér kesztyűt húzott. A ruha rafinált szabású, a díszítés a dekoltázsra irányítja a figyelmet. Hátul kis uszálya ugyan nem túl praktikus, de vonuláskor szép, és hol fontosabb a szépség a praktikumnál, ha nem egy bálon? Andy Vajna fekete szmokingot húzott, amelyet fekete gombokkal dobott fel, és a megszokott lakk helyett bársonycipőt vett fel.

Petúnia és szemüveg

Ha ez az estélyi fehér lenne, túl sok izgalmat nem okozna, de a rányomott virágok feldobják a váll nélküli ruhát. A széles lila öv jól harmonizál a virágokkal, a hozzá való táska is teljesen megfelelő. A hajba strasszos csatt került, a fülbe pedig egy apró fülbevaló. Az úr öltönyét csokornyakkendővel dobta fel, a hegyes orrú cipő pedig csak úgy csillogott a napon.

Rojtok és csipke

Kecskemétről érkezett ez a hölgy, aki bátran bevállalta a meghökkentő költeményt, aminek műfajából jóval durvábbat Tolvai Renátától láttunk a Cometen. A rojtokkal, csipkével és kristályokkal díszített ruha ugyan minket a műkorcsolyázók ruhájára emlékeztetett és nem nagyestélyire, de hölgy láthatón jól érezte benne magát. Az hüvelykujjat is takaró furcsa szerelés mellé jó érzékkel nem választott feltűnő ékszereket.

Kalap és selyem

A hölgy kalapjával és selyemruhájával a régi korokat idézte meg számunkra. A ruhát selyemszalagokkal és csipkével bolondították meg, került még rá egy kis strassz is. A kalap díszítésének színei visszaköszönnek a ruhán, amelyhez a hölgy - szinte egyedüliként - stólát is választott.

Fodrok és rózsák

Ki választott a legjobban?

Utoljára pedig egy olyan szerelés kerül sorra, ami minket a Guns N' Roses November Rain klipjében szereplő ruhára emlékeztet. A fehér, elöl rövid, hátul hosszú, fodrokkal díszített ruhára még néhány vörös rózsa is került, hogy még jobban erősödjön a Guns N' Roses-párhuzam.

A hölgy fehér cipője meglehetősen idegen a báltól, de jó érzékkel legalább vörös borítéktáskával egészítette ki bálinak gondolt, kicsit menyasszonyinak tűnő ruháját. A stóla mellé a kart takaró kesztyűszerűség került, amelyet megsépekltek még egy hosszú nyaklánccal és fülbevalóval is.

Kísérője láthatóan összeöltözött a hölggyel, a szmokinghoz vörös csokornyakkendőt választott.

Ha önnek tetszik a rózsás ruhácska, szavazzon erre a párra, de ha a fotók végigböngészése után más lett a kedvence, akkor az ő szavatszámukat gyarapítsa a megfelelő kattintással!

   011