Európai szemmel egészen bizarr divatot teremtett Kínában a lebarnulástól való félelem: a strandolók teljes testüket védik a napfény ellen, még az arcukat is. A Santung tartományból érkezett, kicsit nevetséges, kicsit félelmetes fotók közé szado-mazo témájú és demonstrációkon készült képeket kevertünk, reméljük, azért eligazodik azon, hogy mi micsoda.

Európával és Amerikával szemben Kínában egyáltalán nem divat a barnaság, ezért ott a strandra nem napozni járnak az emberek. Sőt, a világ többi táján kitörő népszerűségnek örvendő, minimális nagyságú bikinik helyett ott sokan teljes testüket fedő öltözékben töltik az időt a vízparton − legalábbis ezt mutatják a Kína keleti szélén, Santung tartományban készült fotók. Ezeknek az öltözékeknek olyan maszkok is részét képezik, amilyeneket mi is viszonylag gyakran szoktunk látni, de sosem strandokon.

A kínai fotók közé ezért olyan terroristák, illetve tüntetők képeit vegyítettük a galériában, akik egy ilyen símaszk-szerűséggel védik inkognitójukat a fotósok elől. Sokan azonban szexuális izgalomkeltéshez húznak ilyesmit a fejükre, amelynek a szájnál (is) nyitott verziója szopóálarc néven lett hírhedt az interneten, és ami a nyilvános-megszégyenítős pornók forgatásánál is jó szolgálatot tud tenni, az egyéb szado-mazo jelenetekről nem is beszélve. Lapozza végig fotóösszeállításunkat, és ha nem tudja megkülönböztetni a kínai strandolókat a terroristáktól és a fetisisztáktól, akkor figyelje a képaláírásokat, alul ugyanis mindig kiderül a helyes megfejtés!