Ha már van keresztény-rúdtánc is, itt volt az ideje, hogy gyerekek is tanulhassák ezt az újabban felkapott sportot. Nézzen videókat rúdtáncoló gyerekekről, és döntse el ön, hogy a rúdtánc sport-e, vagy szexuális töltetű, sztriptízbárba való műsor!

Egyre nagyobb divat a rúdtánc, mint sport, és talán egyre elfogadottabbá is kezd válni. Legutóbb egy félkarú nő nyerte a világbajnokságot, de a téma még mindig tartogat meglepetéseket. Újabban egy kanadai táncstúdió jelentette be, hogy mostantól gyerekeknek is tartanak rúdtánc-órát. Igen, rúdtánc-óra gyerekeknek, akár 5 éves kortól is.

A táncstúdió vezetője, Kristy Craig szerint semmi vállalhatatlan nincs a dologban. “Nincs ebben semmi provokatív, semmi szexuális töltet. Ez csupán egyszerű mozgás és fitnessz. Az erőről szól, és arról, hogy jól érezzük magunkat. A gyerekek szeretnek fára mászni, és másra is ugyanúgy felmászhatnak”  – mondta az ABC News-nak Craig. A studió vezetője sosem dolgozott rúd mellett, ez számára csak mozgás és tánc, elmondása szerint pedig a rúdtáncórákra már 4 gyereket is beirattak, akik közül az egyik egy kisfiú. A kanadai gyerekrúdtáncról nem találtunk képanyagot, de a Youtube-on ráékeresve több ilyen tartalmú videó is található, legtöbbjük természetesen orosz. Az alábbi videóban még kisfiúk is forognak a rúd körül, de a szexi jelző helyett inkább az atlétikus balett jutott eszünkbe.

A rúdtánc egyre elterjedtebb világszerte, és nem, mint egy sztriptízbárba való műsor, hanem mint sport – volt, hogy valakit mellvillantás miatt zártak ki a versenyből. Évek óta rendeznek rúdtánc-világbajnokságokat, és az Oroszországban hamarosan megrendezésre kerülő Nemzetközi Rúdtáncversenyen már gyerekek is indulhatnak 7 éves kortól. Valóban nem könnyű elvonatkoztatni a rúdtánc szexuális tartalmától, de ha meg tudjuk tenni, kiderül, hogy tényleg kemény izommunka szükséges hozzá. A következő videó viszont már tényleg kissé ijesztő. Egy hároméves kislány pörög-forog a rúd körül, a háttérben egy elég erotikusnak mondható szám szól, és a gyerek mozgása sem annyira akrobatikus, mint az előző videóban, főleg a végén látható földre-omlás.

Normális dolog a gyerek-rúdtánc?

Azok után, hogy pár hónapja kiderült, tartanak rúdtáncórákat kifejezetten keresztények számára is, és férfiak is előszeretettel űzik ezt a sportot, döntse el ön, hogy felkészült-e a társadalom a gyerekrúdtáncra! Ciki-e, hogy 5 éves gyerekek is úgy pörögnek a rúdon, mint egy fiatal fél-prosti egy sztriptízbárban, vagy teljesen elfogadott dolog, és ma már mindenki inkább sportként tekint erre? Szavazzon!