Európában mostanában hódítanak a mellmutogatós videoklipek, csak az elmúlt egy hónapban öt ilyen klip is készült. Ráadásul a legkülönfélébb műfajokban, Svédországból, Oroszországból és Lengyelországból. De a kérdés, hogy a zenék alapján melyik magyar előadótól szeretnének hasonló klipet látni? Fluortól vagy a Jukebox Babieztől? Esetleg Náksitól?

Milyen klipet csináljanak a magyarok?

Míg a nyári partyslágerek klipjeiben jellemzően a megszokott bikinis csajok voltak, valamint a tűz minden formája, addig az ősszel érkezett potenciális slágerek új frontot nyitottak: mellekkel támadnak.

Az elmúlt egy hónapban öt olyan klip is készült Európában, amelyekben az előadók mellekkel próbálják népszerűbbé tenni a számukat. Néhol az előadók mutogatják magukat, néhol pedig statiszták. Magyarországon egyelőre nem találkoztunk a jelenséggel, de rossz lenne kimaradni belőle, ezért teszünk néhány javaslatot, hogy mely magyar előadóknak lenne érdemes csatlakozni a nemzetközi mezőnyhöz.

Serebro – Gun

A Szerebro (Serebro) egy népszerű orosz lánycsapat, mostanában kezdik őket felfedezni Oroszországon túl is. 2007-ben ők indultak az ország színeiben az Eurovíziós Dalfesztiválon. Az új klipjükben az egyik tag 2:25 körül villantja meg egy pillanatra a mellét. Sajnos olyan magyar lánycsapat nincs, amelyik az Eurovízión indult volna, de az aktuális mezőnyből szellemiségében talán a Jukebox Babiez áll a legközelebb az oroszokhoz. Ráadásul egy mellvillantós klip a nagy lendülettel induló, majd kicsit megtorpanó zenekarnak tuti jól jönne.

Basshunter – Dream on the Dancefloor

A svéd dj-től, Basshuntertől nem áll távol, hogy nemi szervek után nyúljon a siker érdekében, 2008-ban, amikor a legnagyobb slágere, a Now You're Gone kijött, a klip megjelenése után nem sokkal pucér fotók kerültek elő a dj-ről. A képek annyira népszerűvé tették, hogy a Now You're Gone több slágerlista élére is felkúszott. A svéd dj négy évvel később most olyan klipet jelentetett meg, amiben meg akkora a buli, hogy az egyik lány félmeztelenül táncol Basshunter zenéjére, 1:16-nál egy mell villan a videóban. Itthon ezt a típusú zenét talán Náksi & Brunner páros képviseli a leginkább, akik szintén eltűntek mostanában, úgyhogy lehet, hogy nekik is jól jönne egy hasonló klip a közeljövőben.

Eva & The Heartmaker – Traces of You

Az Eva & The Heartmaker egy szintén felfelé ívelő duó norvégiából. 2005-ben alakult a csapat, tavaly a norvég MTV EMA selejtezőjén a legjobb norvég zenekarnak választották őket, írt már róluk a New York Post is. Új klipjükben az énekesnő meztelen testére vetítenek, és Eva Weel Skram nem túl szégyenlős, többször is megvillan a melle a klipben. A magyar mezőnyben talán HIEN áll a legközelebb a norvégokhoz. A zenéje is hasonlít egy kicsit, amikor éppen nem valami dubstep alapú popot játszik, ráadásul az a legutóbbi klipjében már elindult a Nicki Minaj-féle UV-fényes, testfestős úton, ahonnan már csak egy lépés egy kis mellvillantós videó.

Pezet – Supergirl

A lengyel rapper, Pezet szeptember elején egy elég kemény klipet rakott le, ami ha a világ valamelyik popzenei központjában készül, akkor simán szólhatott volna nagyjából akkorát, mint anno a Prodigytől a Smack My Bitch Up videója. Pezet már 1998 óta van jelen a lengyel popszcénában, a lengyel VIVA-n vezetett egy időben műsort, most pedig egy drogozós, csöcsmutogatós, leszbismárolós klipben énekel a szupercsajokról dubstepes alapokra. Körülbelül olyan, mintha Bobafettet hoznánk össze Fluorral. Úgyhogy nincs is más opció: mi azt kívánjuk, hogy Fluor Eckü után Bobafettel készítsen közös számot, a klipje meg legyen legalább ennyire erős.

Tesla Boy – Fantasy

Összeállításunkban az orosz formáció, a Tesla Boy futotta be eddig a legnagyobb karriert. A szintipop formáció kifejezetten menőnek számít. Az új klipjük pedig egyszerre hozza a zenéhez jól illő low budget-hangulatot és a mindent eladni képes melleket. A klip főszereplője az énekes mellett Dasha Malygina modell, aki videocseten próbál kicsit flörtölni a fiújával, le is vetkőzik, de a fiúja sajnos nem tud rá eléggé figyelni, amit eléggé bánhat. Magyarországon ez a fajta szintipop még nem futott be annyira, de a Radio Panic nevű formáció próbálkozik vele. Lehet, hogy ők is nagyobb sikereket érnének el, ha a szintén minimalista, utcán futkosós klipjük helyett mondjuk valamelyik közepesen ismert magyar modell meztelenkedne a számukban.