Kezdődik a téli sportok és a korcsolya szezonja, ezért összeszedtünk pár fővárosi helyet, ahova érdemes lehet elmenni egy romantikus andalgásra párban, vagy akár a családdal is. Van köztük szabadtéri, fedett, hangulatos, és kevésbé romantikus hely is, de ha ezeken kívül tud még jó helyeket, írja meg nekünk!

Városligeti műjégpálya

Végre sikerült felújítani a Városligeti műjégpályát, ami talán a legszebb és legpuccosabb korcsolyapálya egész Budapesten, és az országban is. Ez az árakon is meglátszik, mert itt lehet a legdrágábban korcsoláyzni a fővárosban, de legalább nagy a pálya, elfér mindenki, és tényleg megvan a hely romantikája. Hétköznap 1200 Ft-ért, hétvégén 1400 Ft-ért lehet korcsoláyzni, lehet korcsolyát bérelni és éleztetni is, van orvos és ruhatár, illetve ha valami extrém helyre akarna céges karácsonyt szervezni, még azt is megteheti, mert a komplett pályát ki is lehet bérelni.

Vasmacska terasz

A budafoki Vasmacska terasz tényleg klassz hely, mert azon kívül, hogy szívesen befogadja a vándor-hippiket, idén jégpályát is épített, amit a hét minden napján reggel 10-től este 10-ig bárki használhat. Jóval olcsóbb a jegy, mint a Városligetben, igaz cserébe a pálya is kisebb, de a terasz a Duna partján fekszik, és forralt bort meg forró csokit is lehet kapni. Korcsolyabérlés is van, és ezt a kis pályát is ki lehet bérelni. Hangulatos hely, ha nem akar tömegben korcsolyázni.

Óbudai Főtér

A fotók elkészültekor még csak épült Óbuda főterén a jégpálya, ami mint máskor is, az adventi időszakot megelőző első szombaton, vagyis holnap, december 1-jén nyitja meg kapuit. A pálya minden nap reggel 9-től este 10-ig tart nyitva, használata ingyenes, és mellette korcsolyaélező és büfé is van. Óbudán egészen február 3-ig lehet majd korcsolyázni.

Aréna pláza - Jégterasz

Se a Westendben, se az Eiffel téren nem lesz idén korcsolyapálya, így ha bevásárlóközpont-közelben akarnak maradni, muszáj kiutazniuk az Aréna plázába. A szabadtéri pálya délután 3-tól este 10-ig, pénteken és szombaton pedig éjfélig van nyitva. Utóbbi napokon jégdiszkó is szokott lenni, ha valaki ilyen szórtakozásra vágyna. Hétköznap a gyerekjegy 800 Ft, a felnőtt pedig 1100 Ft, hétvégén pedig természetesen párszáz forintttal többet kell fizetnie, ha itt akar korcsolyázni. Ez az egyetlen hely, ahol van szezonbérlet is 45 ezer forintért, és a korcsolyabérlésen kívül jégbár is van.

Budai jégpálya

A Széna térnél található jégpályát szintén ki lehet bérelni, ha úgy tartja kedve, de itt is lehet andalogni, ha nincs kedve valami romantikusabb helyre menni. A gyerekjegy 800 Ft, a felnőttek pedig 1250-et kell, hogy fizessenek. Kölcsönzés, élezés és oktatás ugyanúgy van, mint a többi pályán, sőt még hokioktatásra is be lehet fizetni a gyereket.