Egyre népszerűbb a ketrecharc. Előretörését részben annak köszönheti, hogy nemcsak a keményvonalas sportrajongók érdeklődését tudja kivívni, mivel extrém, látványos, a mérkőzések kész show-nak számítanak, és úgy általában az egész teljesen bulvárkompatibilis, a harcosokból könnyen lesznek celebek. Persze az egész a férfiakkal kezdődött, de lassanként kezd beindulni a női ketrecharc is, ebben a cikkben ezt a sportágat próbáljuk bemutatni rengeteg fotóval és az első számú, máris celebnek számító női harcossal, Ronda Rouseyval. Vigyázat, a név csalóka!

A ketrecharc lehet az új foci

Az Ultimate Fighting Championship (UFC) a világ legnagyobb ketrecharc-szövetsége, és ennek tulajdonosa egy olasz származású amerikai üzletember, Lorenzo Fertitta. Ő azt mondta néhány évvel ezelőtt, hogy a ketrecharc jó úton van afelé, hogy olyan népszerűvé váljon, mint a foci. Egyelőre kétséges, hogy ez a véres verekedésekkel járó sport nem túl extrém-e a szélesebb közönségek ízlésének, de az biztos, hogy erről az MMA-nak, azaz kevert harcművészeteknek is nevezett küzdősportról egyre többet lehet hallani. Európában már évek óta jól ismert bulvársztárja van a ketrecharcnak Alex Reid személyében, de a többi játékos, illetve maguk a meccsek is vannak annyira látványosak, hogy a Kockahas blog újabban havonta közöl összefoglalót a legelképesztőbb arcokról, testekről és pillanatokról.

És az MMA nem egy szinkronúszás, hogy csak az egyik nem számára legyen fenntartva, létezik már jó ideje női ketrecharc is. A különböző kisebb szövetségeknél már évek óta beindult a mozgalom, ezeket pedig sorra vásárolja fel az UFC, így tavaly novemberben hivatalosan is bejelentették, hogy ezentúl a fősodorban is lesz csajharc, ami ugyanolyan extrém, kemény és esetenként véres, mint a férfiak küzdelme. Képösszeállításunk első része több női ketrecharcost is bemutat, de aztán a fotók nagyobbik zöme egyetlen hölgyre koncentrál.

Cselgáncsbajnokból harcosnő, harcosnőből celeb

A női ketrecharc jelenlegi első számú sztárja Ronda Rousey, ezért a képek összeválogatásánál rá koncentráltunk. Női cselgáncsozókból ritkán lesz celeb, de a magyar füllel szerencsétlenül hangzó keresztnévvel megáldott Rouseyval ez történt. 2004-ben, 17 évesen éppen a budapesti junior cselgáncs világbajnokságon nyerte élete első fontosabb aranyát, de a sportágban a legnagyobb sikere egy bronzérem volt a pekingi olimpián 2008-ban. 2010-ben még mindig csak 23 éves volt, amikor a ketrecharc felé fordult, és 2011-ben már profiként versenyzett, először a Strikeforce-nál, ami mostanra az UFC részévé vált. A képösszeállításban a 61 kilós Rousey több meccséről is van fotó, eddig mindegyiken győzött, legutóbb most február 23-án, ami az UFC első hivatalos női meccse volt.

De ha végigkattintja a fotókat, a végén azt látja majd, hogy Rousey nemcsak a ketrecben szokott feltűnni, hanem van egy másik arca is. Van már annyira híres, hogy celebként egyre több eseményre hívják, volt már divatbemutatón, filmpremieren, de Conan O’Brien talkshowjában is. És ha már meghívják, nyilatkozik pár jól idézhetőt, például tavaly nyáron egyszer azt találta mondani, hogy szívesen megverné Kim Kardashiant, aki számára nem más, csak egy „körülrajongott pornósztár”. Máskor arról mesél, hogy edzés mellett sok szexszel is készül a meccseire, ugyanis ha intenzívebb nemi életet él a harc előtt, akkor jobban teljesít, mert megnövekszik a testében a tesztoszteron szintje. Semmi kétség: fogunk még hallani róla.