A spandexet, vagyis a lasztex anyagból készült műszálas, tapadós kezeslábast nem csak a csajok, de a pasik is előszeretettel hordták pár évtizede. A Studio 54 idejében, vagyis a diszkó fénykorában és a kemény rockerek körében is elképesztően menő volt ez a ruha. Nézze meg a rettenetesen szűk ruhában pózoló Jon Bon Jovit, Madonnát, vagy a Mötley Crüe tagjait, és borzadjon el!

A galéria összeállítása során rá kellett jönnünk, hogy a spandex néven is ismert kezeslábas igazából senkinek nem áll jól, és bárki húzza magára ezt a műszálas rettenetet, az csakis nevetségesen nézhet ki benne. Még akkor is, ha az illetőnek tökéletes alakja van, hiszen a mára már kiöregedett Madonna a '80-as években vett fel tapadós kezeslábast és mégis rettenetesen festett benne. Az Aerosmith énekesnének, Steven Tylernek sem ez a legelőnyösebb ruha, és Freddy Mercuryt sem azért szerette mindneki, mert jól nézett ki a kárómintás lasztex-nadrágban. Egyedül talán Debbie Harry, a Blondie énekesnője volt dögös a tapadós ruciban, bár ő talán tényleg minden ruhában és élethelyzetben menő.

Cher és a diszkóba járó közönség is előszeretettel hordta a 100% műanyagból készült, fényes kezeslábast, ám egy idő után rákaptak a keményebb zenei vonalat képviselők is. Így például a Mötley Crüe vagy az Iron Maiden tagjai is szívesen feszítettek a fényes anyagú cicanadrágban, de néha még Axl Rose is magára húzott egy biciklisnadrágot. A 80-as évek végén aztán a hip hop is magáévá tette a cicanadrágot – erről pedig a Salt-N-Pepa tagjairól készült fotó a leglátványossabb bizonyíték. Nézze meg galériánkban a lasztex-nadrágos hírességeket, és garantáltan elmegy majd a kedve attól, hogy ilyet húzzon magára, nem úgy, mint a mai celebeknek, akik mostanában is előszeretettel hordanak hasonlót.