Amíg nálunk éppen, hogy a tavasz elkezdődött, addig Kaliforniában máris beindult a fesztiválszezon. Minden évben az első nagy buli a Coachella, ami ezen a hétvégén zajlik, és magyar idő szerint valamikor hétfő délután van vége. A nemzetközi sztárok közül erre szokott elmenni a legtöbb, hogy bemutassa a sajtónak, hogy még mindig nem felejtett el hippiskedni, bár idén egyelőre nem volt kiugróan erős a celebfelhozatal. Annyian azért már eddig is összejöttek, hogy egy heti trendben meg tudjuk mutatni a legjobban, legszexibben vagy legérdekesebben öltözött csajokat. Hát nézzük.

Katy Perry

Az első celebvendégek közül a legnagyobb név Katy Perryé. Ő tavaly is eljött a Coachellára, idén is elsők között érkezett, méghozzá tehenészlánynak öltözve. Lindsay Lohan azt mondta, ő is itt lesz, de egyelőre nem mutatkozott, úgyhogy Perry helyette Mia Moretti DJ-vel fényképezkedett. Kicsit meglepő módon Perry éjszakára átöltözött, mert a virágos, derékon keskeny övvel összefogott miniruhát lecserélte egy foltos blézerre, illetve az is lehet, hogy csak rávette arra, amit addig viselt. Több fotónk is van róla, ha nem kattint a képre, nem lát mindent!

Stacy Keibler

Nem lehetett egyszerű a fotósnak kiszúrni Stacy Keiblert a tömegben, mert az egykori pankrátornő a lehető legátlagosabb fesztiválozós szettet vette fel a Coachellára, nyilván nem akart kitűnni. Szerepel ő éppen eleget, amióta ő lett George Clooney csaja, és most már tényleg az egész világ érdeklődik utána. Ehhez képest egy halványzöld, farmer forrónadrágot és egy mintás, áttetsző topot vett csak fel a buliba, előbbi alá az ásványvizes üveg is befért, utóbbi alatt neonszínű melltartót viselt. Plusz bokacsizma, tarisznyába hajló válltáska és zöld körmök – kész is a tökéletes fesztiválozószett.

Andrej Pejic

A Forever 21 nevű ruhacég által szponzorált helyszínre néhány modellt is meghívtak, közülük a leghíresebb a 21 éves, bosnyák származású, de Ausztráliában felnőtt Andrej Pejic, aki férfi és női divatbemutatókon is szokott szerepelni. A Coachellára egyértelműen nőnek öltözve ment el és ölelgette kolléganőjét, Sophie Sumnert. A fenti fotón nem látszik, de a galériában jól látható, hogy messze Pejicnek volt a legmenőbb csizmája az egész fesztiválon, de persze ha egyszer a modellszakmában dolgozik, muszáj neki villantania valami különlegeset ezen a kopott (koptatott) farmerből készült egyberészesen kívül.

Jessica Paré

A Mad Men (Reklámőrültek) című sorozat minden aspektusa zseniális, és viszonylag alacsony nézettsége ellenére gyakorlatilag mindenki ismeri már, annak a szintén zseniális húzásnak köszönhetően, hogy a széria két gyönyörű, de teljesen eltérő karakterű nővel indult – Christina Hendricks és January Jones évek óta gigasztárnak számítanak. A negyedik évadban érkezett hozzájuk a harmadik jónő, őt Jessica Paré alakítja, akit a Coachellán a Rolling Stone magazin helyszínén fotóztak le. Úgy látszik, ő nem igazán tervezte, hogy beleveti magát a tömegbe, mert egész elegáns az öltözéke, flitterekkel kivarrt felsője és roppant szolid sminkje emlékeztet csak arra egy kicsit, hogy ez a kép igazából egy fesztiválon készült.

Karen O

Nem lehet teljes a fesztiválkörkép a fellépő művészek említése nélkül. Eddig közülük a legérdekesebb megjelenésű nő Karen O volt, aki a Yeah Yeah Yeahs nevű rockegyüttes énekesnője, ezért őt választottuk be ebbe az összeállításba. 34 éves és félig koreai, félig lengyel származású, megjelenése egy kicsit Roisín Murphyre és persze Lady Gagára emlékeztet, miközben persze teljesen más műfajban mozog. Karen O a Coachellán püspöknek volt öltözve, csillámló süveggel és nagyvirágos palásttal, de volt színes kötött kesztyűje és fejlámpája is, a cowboyos övről és nadrágról nem is beszélve.

Egyszeri fesztiválozók

Ki nézett ki a legjobban?

És persze ne feledkezzünk meg azokról sem, akik a fesztiváldivatot igazából diktálják: magukról a fesztiválozókról. Idén a Coachellán a trend megint kicsit tovább csúszott a fürdőruha felé: egyre többen mennek úgy a koncertekre, mintha strandra indultak volna (ilyen szempontból a Balaton Sound előnyben van, mert az ugye tényleg strandon van). Persze a bikinifelsőkhöz mindig jól jön valami szokatlan kiegészítő: egy amerikai zászlós atlétácska vagy akár egy igazi amerikai zászló, neonszínű vagy szív alakú napszemüveg, batmanes hátizsák, rózsafüzér, virágkoszorú, övtáska vagy ipari mennyiségű karkötő a csuklón. Lapozza végig az összeállítást, aztán szavazzon! Ki nézett ki a legjobban a Coachellán?