Kilenc ok, amiért a világ egy kalap szar

2013.05.13. 11:16
Legyünk realisták: a világ vacak. Ezen nem segít az a falatnyi jó sem, amit naponta tapasztalunk. Nem is segíthet, ha egyszer mindenki a Facebookon rohad, túl sok a politikus, kevés a panda, állandóan Lindsay Lohant látjuk, nagy a csóróság és a CSI-t is túl sokan nézik.

Oké, hogy hétvége van, lehet pihenni, sokaknak melózni sem kell, jó az idő és tűrhető árú a sör, de mégiscsak minden szar. Izzad az ember a BKV-n, mindjárt hétfő és güri és még a sört is felvizezik. Egy igazi pesszimista így áll a világhoz, de néha annyira jó minden, hogy mankóra szorulunk, hogy károghassunk (például egy jó hőbörgés-generátorra). Ebben segít most a BuzzFeed gyűjtése kilenc olyan ősokról, ami miatt tényleg szar az egész világ.

1. Több ember van a Facebookon, mint ahány könyvet kiadtak eddig a világon. A Cnet cikke szerint már az egymilliárdot is meghaladja a felhasználók száma, míg 130 millió körüli könyvet adtak eddig ki. Mindebben az az idegesítő, hogy az ember hócipője tele van, hogy mindenki állandóan a Facebookon csüng, a szép lányok sem néznek vissza a villamoson, hanem az okostelefonjukon lájkolgatnak. Bár tény, a net nélkül nincs élet .

2. Több politikus él az USA-ban, mint panda Kínában. A Buzzfeed ugyan 1992-es adatokra hivatkozik (félmillió körüli politikussal), de a számuk valószínűleg azóta sem csökkent sokat. A pandák 2004-ben 1600-an voltak a WWF szerint. Mindez így is döbbenetesen szomorú. Pedig mennyivel jobb hely lenne a Föld, ha a technicolort is semmibe vevő állatok helyett a politikus lenne kihalás szélén lévő faj.

3. Lindsay Lohan többször járt bíróságon (januárig 20-szor), mint Amy Poehler filmvásznon (mi 19 szerepét számoltuk össze a sorozatok, showműsorok és szinkronok nélkül). Ez azért szomorú, mert többször kell látnunk Lohan karfiolarcát , mint a szuper komika Poehlert. Talán legemlékezetesebb alakítása a Saturday Night Live-ban volt, amikor Tina Feyjel jelölti vitát játszottak el (Sarah Palin vs. Hillary Clinton).

4. Kim Kardashian többet ér, mint Neil deGrasse Tyson, Barack Obama, Louis C. K., és Zach Galifianakis összevetve. Hogy ön is értse a jenki humort: Tyson egy médiában is gyakran szereplő, felkapott asztrofizikus, Obama egy amerikai elnök, Louis C. K. (azaz Szekely) egy magyar származású standupos, Galifianakis pedig egy komikus színész, a Másnaposok flúgos főszereplője. Az értéküket a Celebrity Net Worth-ön nézheti meg.

5. Többen nézik a CSI Las Vegast (11 millió körül), mint nézték anno a Curiosity Marsra érkezését (a Mashable cikke szerint a főbb csatornákon összesen 1,7 millió körüli néző). Annyira elegünk van már a rengeteg CSI-sorozatból és a sok bűnügyi zseniből, ráadásul egy ilyen történelmi pillanatot leszarnak az emberek. Milyen világ ez?

nasa

6. Amerikában több fegyvertulaj él (280 millió fegyver legalább), mint macskagazdi (36,1 millió). Ezen nincs mit magyarázni. Mit adtak a fegyverek Amerikának? A newtowni mészárlást . És a macskák? Grumpy Catet . Pont.

7. 2012-ben az amerikaiak annyi pénzt vertek el kajára, amennyiből fel lehetne vásárolni Grönlandot (azaz 40 705 milliárd dollárért 2 166 086 négyzetkilométert). És ráadásul mennyi ételt dobnak ki a kukába.

8. Még szomorúbb, hogyha a világ hajléktalanjai saját államot kaphatnának, az a 12. legnépesebb lenne a Földön, kb. Mexikó méretű. Valószínűleg Macaulay Culkin lenne ott az államfő.

9. Ennek a videónak minden perce és adata szomorú, és nem csak Amerikára igaz. Minden lóvé a gazdagoknál van.