Részben Magyarországon forgatták a World War Z című filmet, a héten pedig európai körúttal ünneplik a zombis thriller elkészültét. Brad Pitt, a főszereplő, feleségét is magára vitte a turnéra, ami a London-Párizs-Berlin háromszöggel kezdődött. Érdekes módon az eseményekről a többi nagy sztár hiányzott, csak a helyi B-listás celebek ízléstelenkedték és a rajongók tombolták ki magukat. Mindeközben a Jolie-Pitt házaspár visszafogott eleganciával sötétlett a középpontban, esélyt adva a filmben feltűnő Daniella Kertesznek arra, hogy magára irányítsa a reflektorfényt.

Pitték Európa körüli turnén

Részben Budapesten forgatták még másfél éve a World War Z című zombifilmet, Brad Pitt főszereplésével. Most végre bemutatják a végeredményt, a világpremier Londonban volt, vasárnap este. Hogy minél nagyobb legyen a felhajtás, az eseményre a főszereplő a feleségét is magával vitte, a műtéten frissen átesett Angelina Jolie-t. Érdekes módon azonban Hollywood első számú két gigasztárja nem igazán vonzotta Londonban a helyi celebek közül a híresebbeket. Míg Pitték teljesen visszafogottan, feketébe öltözve adták a gigasztárt az ünnepélyes filmbemutatón, addig a brit B-listások meglehetősen szerencsétlen szerelésekben vonultak utánuk a vörös szőnyegen. A leghíresebb talán Natasha Bedingfield volt, a poprajongóknak ez a név talán mond valamit, de a legjobban talán kolléganője, Iggy Azalea nézett ki egy fehér, feszülős miniben.

Másnap, hétfő este Párizsban volt egy ugyanilyen esemény, ahonnan a nagy francia sztárok megintcsak hiányoztak, Pitték pedig megintcsak visszafogott feketében fogadták a közönség üdvrivalgását. Sajnos csak ők rivalogtak: azok az újságírók, akik előző nap Londonban látták a filmet, hétfő estére elég kemény lehúzó kritikákat írtak a World War Z-ről. A londoni derűnek Párizsban nem nagyon volt nyoma Pittéken.

Kicsit jobb volt szerencsére a hangulat Berlinben kedden, ahol a házaspár legalább egyik tagja, Angelina Jolie tónust váltott: egy fehér, peplumos, fémkiegészítős ruhában jelent meg a szokásos fekete helyett. Brad Pitt mintha át se öltözött volna a három nap alatt, csak a hajáról lehet tudni, hogy múlik az idő: Londonban ki volt engedve, Párizsban össze volt fogva, Berlinben megint ki volt engedve. Dehát végülis már 49 éves, és ő az egyik leghíresebb színész a világon. Minek cifrázza?

Jön jön jön: Daniella Kertesz

A filmben Brad Pitt feleségét Mireille Enos játssza, ő Londonban egy Zac Posen által tervezett estélyiben volt sokkal vonzóbb, mint a filmben. De inkább felkaptuk a fejünket a film egy másik színésznője nevének hallatán: egy izraeli katonanőt bizonyos Daniella Kertesz játszik. Róla annyit tudtunk meg, hogy szintén fehérben vonult a vörös szőnyegen, de később átöltözött pirosba, és hogy 1989-ben született Izraelben. Hollywoodi szuperprodukcióban ez előtt még nem szerepelt, de nem kizárt, hogy akármilyen rossz is a World War Z, a fiús frizurával is csinos színésznő most lehet, hogy megfogta az Isten lábát.

Hadd fényképezkedjen a pórnép

Fotóösszeállításunkban először Pitték képeit mutatjuk, aztán Enost és Kertészt, majd az egyes premiereken megjelent további celebeket. Végül pedig olyan pillanatokat láthat, amikor Brad Pitt és Angelina Jolie találkozik a brit, francia, illetve német közönséggel. Ha már ott álltak szerencsétlenek órákig a kordonok mögött, legalább hadd fényképezgessenek egy kicsit. Az igazán mázlistákkal Jolie készségesen jófejkedett: még közös fotókat is csinált a kölcsönvett fényképezőgépekkel.