A Glastonbury fesztivál a világ egyik legrangosabb fesztiváljának számít, és nem csak azért, mert kihagyásokkal ugyan, de 1970. óta rendezik meg nyaranként. Tavaly például pont elmaradt, de idén a húzónevek között ott volt pl. a Rolling Stones is. A briteket nem kell félteni, mindent beleadtak a fesztiválozók, akik között olyan hírességek is akadtak, mint Kate Moss vagy Carey Mulligan. 4 nap 30 legjobb fotóját szedtük össze, nézze meg őket!

Harmincegyedszerre, most a Rolling Stoneszal

Hétfő hajnalban ért véget a 31. Glastonbury fesztivál Anglia délnyugati részén. Az esemény azért is a világ egyik legrangosabb nyári fesztiválja (többek között a Coachella mellett), mert minden hatalmas nevek lépnek fel: idén például a Rolling Stones adott koncerten, furcsán színes, a hatvanas-hetvenes éveket idéző fellépőruhában. De persze a fiatalabb generáció jobban ráment a látványra, elsősorban Rita Ora, akinek az arcát lassan jobban ismerjük a sajátunknál, de a számait valószínűleg nem sokan tudnák eldúdolni. Glastonburyben az énekesnő mindenesetre az arcánál többet mutatott meg magából, egy nagy vörös ruha volt rajta, ami azonban gyakorlatilag csak rojtokból állt, azaz effektíve melltartó-bugyiban énekelt (és néha guggolt) a hölgy a színpadon.

Solange Knowles, Beyoncé testvére szintén fellépett (és szintén guggolt), az ő virágos-lebernyeges öltözékéhez képest jó ellenpont Azealia Banks fenti sárkányjelmeze. A nagy öregek közül fellépett még a Rolling Stoneson kívül a Smashing Pumpkins, akik ugye annyira azért még nem öregek (és soha nem voltak annyira nagyok), mindenesetre Billy Corgan szerint, ha már a haspóló visszajött, újra divat lehet a hosszú ujjú pólóra rávett rövid ujjú póló. A Sex Pistols veteránja, az egykor még Rotten néven fellépő John Lyndon is ott volt Public Image Ltd zenekarával és olyan bizarr külsővel, hogy a biztonság kedvéért két fotót tettünk be róla a válogatásba, mert az elsőt egyszerűen nem hittük el.

Fesztiválozó celebek és fesztiválozó fesztiválozók

Egy rangosabb fesztiválnál minimum, hogy megjelenjen néhány ismertebb celeb is a bulizó tömegben, és természetesen nem volt ez másként Glastonburyben sem. Mivel fellépett Liam Gallagher, ott volt a buliban Nicole Appleton is, Gallagher gyermekének anyja. Az Appleton nővéreket az All Saints nevű ellenszpájszgörlz-együttesből lehet ismerni, Liam Gallaghert meg az Oasis után a Beady Eye nevű zenekarból.

Kate Moss ritkán hagyja ki az ilyen bulikat, most is jelen volt, férjével együtt. A szintén modellkedő Delevigne-nővérek is ott voltak, sőt, bemutatták a 2013-as fesztiváldivatról alkotott elképzeléseiket a Geldof-lányok is. A Nagy Gatsbyből is ismert Carey Mulligan csupafeketében bulizott, kitérdelt nadrágban, talán pont egyszerűsége miatt tűnik olyan nagyszerűnek az ő öltözéke.

A többiek ugyanis mindent beleadtak az öltözködés terén, hogy minél emlékezetesebbé tegyék ezt a négynapos bulit, amire a belépő egyébként 205 font volt, ami kb. 68 000 Ft. Természetesen voltak olyan csajok, akik még az esőben is bikinifelsőben nyomultak, a férfiak körében pedig továbbra is sláger a jelmezben fesztiválozás, valószínűleg megint nagyon sok ilyet fogunk látni idén itthon is.