A ’90-es évek egyik legmeghatározóbb divatja volt a haspóló, azaz az olyan rövid női felsőrész, ami a has egy részét nem takarja. Miután a Spice Girls és Britney Spears agyonhordta, megmaradt vállalhatatlanul lotyós kiegészítőnek kb. egy évtizedre, de egy ideje kezd újra bekerülni a ruhatárakba. Ebben a heti trendben a gyökereket mutatjuk először, aztán a 2013-as példákat erre a régi-új divatra, nagyon sok fotóval. Mondja meg, mikor, hogy a legjobb a haspóló!

A ’90-es évek

Először is emlékezzünk a ’90-es évek haspóló-bajnokaira, elsősorban a Spice Girlsre és Britney Spearsre, még akkor is, ha utóbbi már csak a végén kapta el a hullámot, hiszen csak 1999-ben vált híressé, de akkor rögtön köldököstül. Hiába, 15 évvel ezelőtt a pucér has volt a menő, csak aztán ahogy a rövid topban ízléstelenkedő csajok szép lassan eltűntek a süllyesztőben, úgy egyre kevésbé lett szalonképes a haspóló, amit pár éve a világ második legkurvásabb ruhadarabjának választottak.

Ruhakivágáson keresztül

Na, de nézzük, a hogyan kel ki 2013-ban vámpír módjára koporsójából a hasvillantó trend! Kezdjük egy óvatos duhajjal, Kelly Osbourne-nal, aki Elton John elég keményre sikeredett Oscar-néző partiján jelent meg ebben a fehér ruhában, amivel hozott is ajándékot, meg nem is: haspólóról ugyan szó nincs, de ez az estélyi úgy van mégis kivágva, hogy nagyjából annyi látszik az Osbourne-lányból, mintha haspólóban lenne. Lehet, hogy ez lesz a ’90-es évek egyik legborzasztóbb ruhadarabja igazi visszatértének előszele? Simán elképzelhető, ugyanis a Díványon a stylist már tavaly nyárra is előrejelezte a haspólók reneszánszát, idén nyárra meg végképp.

Hosszú szoknyával

Bár azért nyár még nincs, a tavasz azért lassan beindul, úgyhogy nézzük, mik a legnépszerűbb haspóló-viselési módok 2013-ban! Az első az, hogy a rövid felsőt hosszú szoknyával kombináljuk. Ezt tette a bizarr ízlésű Miley Cyrus is nemrég, de ha képösszeállítást végiglapozza, megállapíthatja, hogy Christina Ricci és Selena Gomez is tudott kifejezetten elegáns lenni így, igaz, az előbbinek átlátszott a melltartója a vakutól. Kimberley Walsh pedig, a Girls Aloud énekesnője tényleg úgy öltözött fel a héten egy partira, mintha még mindig tartanának a ’90-es évek.

Hosszú nadrággal

Egy másik roppant népszerű kombináció a haspóló plusz hosszú nadrág. Egyelőre ezt is jellemzően meglehetősen elegáns szettekben hordják a celebek, bár Rita Ora a fenti képen kicsit vagányabb, de Alicia Keys a Twitteren közzétett képén tényleg annyira kifinomult, amennyire az kilógó köldökkel lehetséges. Elena Perminovára először azt hittük, hogy January Jones, de nem, ő tényleg a divatvilágban egyre felkapottabb, orosz milliomosfeleség, aki a héten a párizsi divathéten villogott pucér hassal és nadrágban, mégis elegánsan.

Rihanna

Rihanna egyszerűen külön kategória a haspóló visszatérésének trendjében, mert úgy tűnik, ő ennek a darabnak a legnagyobb rajongója. És ezt a következtetést nem csak abból a tényből vonjuk le, hogy maga is előszeretettel öltözik így, hanem abból is nyilvánvaló, hogy a neve alatt kiadott ruhakollekció is tele van olyan rövid felsőkkel, hogy némelyik már-már inkább csak melltartó, mint póló vagy blúz.

A jövő télen is

Hogy a legjobb a haspóló?

A héten ért véget a párizsi divathét, ahol a következő évad, azaz a 2013-2014-es ősz-téli szezon kollekcióit mutatták be. Úgy látszik, idén a haspóló annyira divatba jön, hogy nemhogy nyáron, de még télen is kilógó hassal fognak járni a divat áldozatai. Képösszeállításunk végén Jean Charles de Castelbajac három modelljét mutatjuk példaként: a haspóló természetesen nála sem haspóló, hanem inkább valami mell alatt végződő felsőrész. A kifinomultabbja ugyanis Rihannával szemben nem mutogatja a köldökét, az alsórésznek ugyanis általában olyan magas a dereka, hogy csak a köldök feletti rész látszik ki. Negyven kép van fotóösszeállításunkban, ha még nem lapozta volna végig, most már tényleg tegye meg – ha már egyszer egy egész oldalt végigolvasott a haspólókról! És persze érdekes lehet megnézni a szavazás állását is, de ehhez döntenie kell: önnek hogyan tetszenek a legjobban a haspólók? Az eredeti ’90-es évekes változatot preferálja, vagy a 2013-as kínálatból van kedvence? Klikkeljen!