Megint divathét van, most Miamiben, de az időpontnak és a helyszínnek megfelelően ezúttal csak fürdőruhákra koncentrálva. Természetesen az idei nyárba új trendeket belevinni így menet közben már nem nagyon lehetne, tehát amit alább látni fog, az már mind a 2014-es szezonra vonatkozik. A hat legkülönlegesebb bemutató legmerészebb fazonjait válogattuk ki a rendezvényről érkezett többezer fotóból, képösszeállításunk a felhozatal krémjét tartalmazza: a legbizarrabb ötleteket és a legszexisebb modelleket. Heti trend.

Agua Bendita

Kezdjük mondjuk az Agua Bendita nevű márkával, akik a jelek szerint feltalálták a mellalj-villantásra alkalmas fürdőruhafelsőt. A meglepően hirtelen végződő felsőrészről azonban hálószerű, gyöngyökkel díszített zsinórok lógnak, amik ugyan napozáshoz nem túl előnyösek, de feltehetőleg igen divatosak lesznek jövőre, tekintettel arra, hogy a márka más fazonjairól is lógnak hasonló díszzsinegek. Figyelemreméltó még az Agua Bendita által szmokingra emlékeztető fazonrúra tervezett felsőrész – mindegyik divatbemutatóról öt képet mutatunk a fotóösszeállításban, ezért csak akkor lát mindent, ha kattint!

Dolores Cortes

Dolores Cortes tervezőnő márkája két újdonságra helyezi a hangsúlyt, egyrészt az aszimmetrikus fazonokra, másrészt a fémre. Mind a kettő igen szokatlan a fürdőruhadivatban, praktikus okoknál fogva különösen az utolsó. De amint a fenti képen is látszik, készült fémből komplett bikinifelső is, ilyet eddig még csak jelmezbálokon láttunk. Valószínűleg ezután is csak ott fogunk, pedig a fenti darab nevetségessége ellenére kifejezetten szexis. Dolores Cortes ezen kívül hatalmas fém nyakékekkel és karperecekkel egészíti ki fürdőruha-kollekcióját, szerintünk igen meggyőző végeredménnyel.

Esther Williams

Az idén júniusban elhunyt Esther Williams eredetileg úszónő volt, de Johnny Weismüllerhez hasonlóan a sportkarriert az MGM stúdiónál filmsikerre tudta átváltani a XX. század derekán. Williams így aztán évtizedekig volt mind a sportvilág, mind Hollywood sztárja, és idősebb korára egy fürdőruha-márkához is a nevét adta. A márka egészen szimpatikus módon kifejezetten retróstílusú darabokra specializálódott, amik azt a korszakot idézik, amikor Williams fénykorát élte. Fürdőruháikat (és -sapkáikat) nem is kifutón mutatták be, hanem egy medencés-szinkronúszós partin, a fotók ennek megfelelően természetesen abszolút kilógnak a sorból.

Beach Bunny

Persze nem kell félteni a többi márkát se, nem olvadnak be egykönnyen a tömegbe annak ellenére sem, hogy maradnak a hagyományos kifutós divatbemutatózásnál. A Beach Bunny például kifejezetten városias divatelemeket transzponált a strandra, így öltözékeik olyan hatást keltenek, mintha nem is egy egzotikus tengerpartra valók lennének, hanem a betondzsungel egy nyári partijára. Egyik kedvencünk a fent csak részben látható hózentrógeres bikini (egészben a galériában lehet megnézni), de a kreatív szabású, mellköz- vagy fenékvillantós egyberészeseik is igen emlékezetesek.

Poko Pano

A Poko Panónál ezzel szemben megint a szokásos laza, de buja nyári hangulat uralkodik. A Beach Bunny keménykedése és humora helyett itt nőiesen gömbölyű formákat látunk, a jelek szerint ez a márka elsősorban azt szeretné, hogy segítségükkel vásárlóik megmutathassák a testüket, és nem sok minden egyebet. Ennek megfelelően olyan modelleket választottak elsősorban, akiknek van is mit megmutatni, a fenti, igen szövettakarékos felsőrészhez például hasonlóan szerény méretű alsórész tartozik. A Poko Pano fotóinál érdemes jobban megnézni a második képet is, ahol a felsőrész szokásos háromszögei furcsán meg vannak döntve, de ami még érdekesebb: magasított derekú az alsórész, egészen a köldökig felér.

Suboo

Melyik a legjobb?

Hatodikként pedig a Suboo nevű márka bemutatóját ajánljuk az ön figyelmébe. Ők a kerek női formákat úgy szeretnék kiemelni, hogy szögletes vonalú fürdőruhákat adnak a hölgyekre: a kontraszt mindenképpen érdekes. Meglepődtünk azokon a nyakig érő felsőrészeken is, amik között vannak olyanok, amik mintha nem is fürdőruhához tartoznának, hiszen mondjuk egy miniszoknyával simán elmennének normális viseletként is, főleg most, hogy újra divat a haspóló. A geometrikus minták halványan a ’60-as és ’70-es éveket idézik, de ettől még a Suboo termékeiben semmi nosztalgikus nincs, főleg nem az Esther Williams-kollekcióhoz képest. A heti trendben mindig hat közül kell kedvencet választani, és ez most sincs másként. Ha még nem lapozta végig a képösszeállítást, tegye ezt meg most, válassza ki kedvenc 2014-es fürdőruháját, jegyezze meg a tervező nevét, aztán a szavazódobozban voksoljon választottjára!