Ez a hét a barcelonai vizes-vb jegyében telt, ezért a heti trendben is ebből az eseményből merítünk, bár úgy általában a sportoknak ritkán van köze a divathoz. Ha van mégis egy sportág, ahol a látvány, és emiatt az öltözködés kiemelten fontos, az a néha már-már revüszerűen szórakoztató, hol szexi, hol vicces dresszeket és pózokat bevető szinkronúszás. Minden korábbinál látványosabb ruhákkal és kiegészítőkkel próbálták magukat emlékezetessé tenni az egyes országok lányai – ön szerint kik csinálták a legjobban?

Oroszország

A műúszók egyre jobban kihasználják, hogy szórványos férfipróbálkozások ellenére továbbra is megmaradtak kizárólag női sportnak: a szinkronúszás egyre kevésbé hasonlít a teljesítménysportokra, és egyre inkább előtérbe kerül itt a látvány, a smink, a csillogó-szexi-vicces dresszek. Itt nem kell mindenáron minél áramvonalasabbnak lenni, lehet játszani a színekkel és kiegészítőkkel. Remek példákat láthattunk erre a barcelonai vizes-vb-n is, ahol az összes aranyérmet az oroszok vittek haza, ezért megérdemlik, hogy velük kezdjük a felsorolást. De persze azért is megérdemelhetnék, mert elég szellemesen nyomták a rockos-popos trendet: fent gitáros úszódresszeik láthatók, de ha a képre kattint, láthatja Michael Jackson-mintás fürdőruháikat is, sőt, egyik alkalommal szokásos szinkronúszó-konty helyett kisebb kontyok sorozatából kész punktarajt készítettek az orosz versenyzők fejére.

Franciaország

Amíg az oroszoknál a zene volt a vezérfonál, addig a franciák inkább a filmek felé indultak el. Több rikító színben is elkészült a filmtekercses francia fürdődressz, és az élénkségen külön jópofa, ahogy a filmszalag a hölgyek nyaka köré tekeredik: ilyen jó ötletet még Miami divathetén sem láttunk. Sőt, fürdősapkáikat is filmkockák díszítették. Nagyon népszerű trend jelenleg ezen kívül az elegáns férfiruházatot imitáló női fürdőruha , több ország is bevállalta, a franciák ezt is színesben, méghozzá annyira színesben, hogy az élénk sminkkel együtt kicsit bohócos a végeredmény, talán direkt.

Spanyolország

A spanyolok azonban feketében indítottak egy szmokingdresszes műúszónőt, aki szólóban is indult. Igen, egyedül is lehet szinkronúszni, a hölgyeknek ugyanis nem (csak) egymással kell szinkronban lenniük, hanem a zenével. A házigazda spanyolok voltak azok, akik a leginkább megidézték a klasszikus vízirevük hangulatát, ezen a fekete dresszen kívül volt egy fehér-arany összeállítás is, egy másik, fekete-fehér pöttyös-öves ruhákról pedig nekünk a ’80-as évek jutottak eszünkbe.

Olaszország

És ha valamit az olaszok is csinálnak, akkor végképp biztos lehetünk abban, hogy az a valami divatos. És igen, ők is férfiruhát idéző dresszben műúsztak, de ők a bohócos vagy a revüs verzió helyett a rajzfilmek világát idézték, a fenti darab lehetne akár Miki egér fürdőruhája is (és igen, Walt Disney még egyszer vissza fog köszönni ebben a cikkben). Az olasz csapat tagjai ugyanebből a stílusból mind más és más verziót kaptak, a hölgyek kontya minicilinder alá volt rejtve.

Görögország

Talán a fenti fotó jó apropó, hogy rámutassunk arra a nyilvánvaló tényre, hogy a szinkronúszás a legszexibb női sportok közé tartozik. És ez méginkább így van, amióta az amerikai pomponlányoktól is gyakran látott akrobatikus trükkök, emelések, dobások, ugrások is bekerültek a műúszók repertorájába. Mindezt a görög hölgyek egzotikus fürdőruhákkal kombinálták, de az egyik alkalommal annyira egzotikusak voltak, hogy Szimba, az Oroszlánkirályból ismert oroszlángyerek feje is feltűnt a dresszeken.

Japán

Melyik ország volt a legjobb?

És ha van olyan ország, aki a rajzfilmfigurás trendet semmiképpen nem hagyhatta ki, az természetesen Japán. Ők azonban nem egy klasszikus értelemben vett rajzfilmből választottak, hanem igen hazafias módon egy kultikus japán videójáték-szereplő volt látható a japán műúszók retrós dresszein: Super Mario, aki már csak azért is jól illik egy vizes-vb-re, mert a Nintendo-játékok háttértörténete szerint az Olaszországból származó bajszos úr foglalkozását tekintve vízvezetékszerelő. Nagyon szeretjük a japánok női arccal díszített fürdőruháját is, és szintén szimpatikus mozzanat, ahogy Yukiko Inui egy hagyományos japán legyezővel érkezett meg a versenyre. De ne hagyja magát befolyásolni, ha még nem tette volna meg, lapozza végig a fotóösszeállítást, aztán döntsön ön, hogy melyik ország küldte a legjobb fürdőruhákat a barcelonai vizes-vb-re!