Lejárt a buciba tolt unalmas vagy újítóbb töltelékek ideje, Keizo Shimamoto forradalmasította ez a táplálékot. Vívmánya a ramenburger, ami pont az, aminek hangzik: tésztapúpok közé pakolt hús, szósszal.

Az utóbbi hónapokban megismerkedtünk már a cronuttal, a crookie-val, és a hamburger érdekesen finom (= pörköltes-csalamádés) változatával, a rockerburgerrel is. Mégsem ez utóbbi látszik forradalmasítani a szendvicsevést, hanem Keizo Shimamoto (a New York-i Sun Noodle tésztabár atyja) találmánya, a ramenburger.

Ramen?

Vékonyabb, hullámos, búzalisztből készült tészta. Itt olvashat róla bővebben.

A termék a brooklyni Smörgasburgon (étel-és italvásár) debütált, és mint a Gothamist írja, úgy kell elképzelni, hogy a főtt tésztapúpot szezámolajon megpirítják, és ebbe teszik a húst, zöldséget, szószokat.

Szerintük egyébként finom, kicsit ropogós, de alapvetően puha és tésztás állagú. A húspogácsát nem sütötték agyon, viszont adtak hozzá egy titkos, egyszerre édes és sós mártást. Szóval ők elégedettek voltak, és valószínűleg a készítő is az, mert a rengeteg érdeklődő órákig állt sorba az ételért – a tervek szerint

Megkóstolná?

ha marad a rajongás, nyitnak egy külön tésztaburgerezőt.

A Facebookon természetesen már van oldala a vívmánynak, itt tudja nézegetni. Ha önök is elkészítik, okvetlenül írják meg, milyen volt, esetleg küldjenek nekünk kóstolót. (Készítés közben egyébként valahogy így néz ki.)