Megkezdődött a 2014. tavasz-nyári kollekciókat felvonultató divathétszezon legfontosabb időszaka. Az utóbbi hét napban volt a New York-i divathét legtöbb nagy bemutatója, de ezen a hétvégén már Londonban folytatódik a luxuscégek parádéja, majd Milánó és Párizs következik. De ne szaladjunk előre, hanem koncentráljunk egyelőre New Yorkra, az eseménysorozat ugyanis rengeteg hírességet vonzott, akik a témának megfelelően próbáltak minél elképesztőbben felöltözni. A hat legérdekesebb nőt választottuk ki közülük – önnek melyikük tetszik a legjobban? Heti trend.

Naomi Campbell

A legendás szupermodell-generációnak a mai napig legaktívabb tagja több minőségben is részt vett a New York-i divathéten. Diane Von Fürstenberg divatbemutatóján például modellként vonult a kifutón, de ott csillogott háziasszonyként saját tévéműsora, a The Face második évadját beharangozó promóeseményen is. Mindezt csupafeketében tette, de egy hozzá képest meglehetősen asszonyos szabású, széles csípőt csináló ruhában. Azonban Novak Djokovics teniszező alapítványa is a divathét kellős közepére szervezett be egy estélyt, és ott viszont Naomi Campbellnél nem a csípőn volt a hangsúly, hanem a melleken. Kész csoda, hogy ebből a régi Versace ruhából nem lett bimbóvillantás. A szupermodell 21 évvel ezelőtt egy reklámfotózáshoz fényképezkedett először ebben a ruhában, a régi fotóért kattintson ide! Na és persze meglepő átalakulás a rövid haj is, hiszen Campbellt hosszúval szoktuk meg. Ha a fotóra kattint, csak akkor látja az összes képet, van belőlük jó sok!

Christina Hendricks

És akkor jöjjön valaki, akinek akkor is a melleiről van szó, ha egyáltalán nem pakolja ki őket. A Mad Men című sorozat hat évvel ezelőtti indulása óta Christina Hendricks egyre nagyobb sztárnak számít, és most a New York-i divathéten is szinte minden bemutatón ott ült az első sorban (a Tejben-vajban bloggere viszont sajnos mégsem találkozott vele, pedig ő is ott volt). Christina Hendricks jelenléte már csak azért is megnyugtató egy divathéten, mert a csontsovány modellek mellett emlékeztet arra, hogy más testalkattal is lehet dögösnek lenni, nem is kell hozzá más, mint egy ravaszul fekete-fehér nadrágkosztüm, vagy egy bordó kisruha retrónapszemüveggel, vagy egy csodásan egyszerű kék koktélruha, vagy esetleg egy sima fehér blúz combközépig érő szoknyával.

Crystal Renn

Crystal Rennre, reméljük, mindenki emlékszik: ő az a modell, aki plus size-kategóriában vált híressé, de rengeteget küzdött testalkatával és evészavaraival, volt sajnos, amikor a pluszból mínuszba is átcsúszott. Most ő is átalakult egyik napról a másikra a New York-i divathéten: egyszer csupafeketében nézett úgy ki, mint egy altrock-rajongó tinilány, máskor viszont szinte titkárnős volt egy olyan szettben, aminek a fő darabja egy törtfehér zakó volt, de olyan izgalmak tartoztak még hozzá, mint egy hatalmas nyaklánc, vagy egy fekete szoknya, aminek az első része nagyrészt hiányzott, de ami nem hiányzott, az is átlátszó volt.

Winona Ryder

Winona Ryder az egyetlen, akit csak egyszer tudtak elkapni a fotósok az egész hét alatt, méghozzá Marc Jacobs divatbemutatóján. Őnála átalakulásról annyiban lehet szó, hogy tavasszal még a végzet asszonyaként jelent meg eseményeken és magazincímlapokon, ehhez képest a héten New Yorkban kifejezetten nénis volt. Persze az is lehet, hogy csak ennek a ridikültartási módnak van ilyen extrém nénisítő hatása, az viszont biztos, hogy Winona Ryder így is lenyűgözően néz ki.

Nicole Kidman

Nicole Kidman a Calvin Klein eseményein vett részt csütörtökön, de a nap nem kezdődött túl jól: ekkor volt Kidman balesete a bicikliző fotóssal. Divatbalesetre viszont nem került sor aznap, sőt. Magát a bemutatót a szőke és a vörös hajszín között egyensúlyozó színésznő egy roppant egyszerű, testhez simuló ruhában nézte végig, ami a vékony aranyöv nélkül talán már túl üzletasszonyos is lett volna. A bemutató után viszont volt buli, ahol nagyjából ugyanezt a sziluettet mutatta be Kidman, csak most feketében. Meg gyorsan begöndörítették a haját, és cipőt-fülbevalót is cserélt. Minden szempontból nyerőbb a fekete verzió – szerintünk legalábbis.

Amanda Lepore

Ki nézett ki a legjobban?

A legkeményebbet a végére hagytuk. A 100%-ig plasztiktestű Amanda Lepore évtizedek óta számít a New York-i társasági élet egyik legbizarrabb, legemlékezetesebb figurájának, és a fiúból faragott hölgy persze most sem hiányozhatott a divathétről. A legnagyobb dobása a MAO nevű divatpromóciós cég születésnapi partiján volt, itt díszvendégként, vagyis inkább háziasszonyként fogadta az érkezőket, és gyakorlatilag meztelenre vetkőzött a torta kedvéért, ahogy nézzük, énekelt is. Nem mellesleg egy pár divatbemutatón szintén megfordult, bár az egyiken úgy jelent meg, hogy felsőruházatát otthon hagyta, de azért rendes ruhában is látható volt néhányszor, úgyhogy ajánljuk mindenki figyelmébe a képösszeállítás végén található fotókat. Ha mindenkit jól megnézett, itt a lehetőség, hogy véleményt mondjon: ön szerint a hat nő közül ki nézett ki a legjobban?