Sok választása nem nagyon lesz idén a két ünnep között és előtt, a mozikban ugyanis leginkább csak színes, magyarul beszélő, francia, illetve amerikai vígjátékok lesznek, meg néhány animációs, illetve kalandos film is, de nagyon karácsonyi filmeket ne keressen, mert olyan nem igazán lesz.

Jégvarázs

Disney nélkül nincs karácsony, ezt azok is tudják, akiknek rohadtul elege van már a csillagszemű rajzfilmfigurákból. A Jégvarázs sztorija szerint Anna és társa, egy idióta, beszélő hóember küzdelmeit követhetjük végig a gonosz nővérrel, Elsával szemben, aki örök, fagyos telet varázsolt a királyságba. Ha ezt valamiért izgalmasnak találta, örülhet, mert december ötödikén már meg is nézheti.

Mikulás mentőakció

Najó, mégis lesz egy mikulásos film, de a trailere és a magyar címe miatt jó szívvel inkább senkinek sem ajánljuk a Mikulás mentőakciót, ami amúgy egy angol rajzfilm. Persze ettől még lehet jó, hisz Martin Freeman és Tim Curry is szinkronizál benne. Mármint az eredeti, angol nyelvű verzióban, de azt itthon úgysem fogja moziban látni.

Coming Out

A hazai rendezők se nagyon készültek kifejezetten karácsonyi témájú filmmel, mivel az ünnepekre csak a Coming Out készült el, tudja, az a vígjáték, amiben Csányi Sándor gyakorlatilag kibuzul. Ha mindenképpen magyar filmet akar nézni karácsonykor, akkor nem marad sok választása, vegyen jegyet erre.

Exek és szeretők

Az idén nyáron elhunyt James Gandolfini egyik utolsó filmje az Exek és szeretők, amit december ötödikétől nézhet meg. A sztori alapján átlagosan cuki vígjátékról van szó: egy elvált nő ráindul egy pasira, akiről azonban kiderül, hogy a nő új barátnőjének az exférje.

A hobbit: Smaug pusztasága

Még karácsony előtt megnézheti a Gyűrűk ura előzményének, a Hobbitnak a második részét, amiben megint lesznek törpék, Bilbo, Gandalf, gyűrű, meg minden olyan, amiért az emberek beültek anno a Gyűrűk ura három részére, meg az előző Hobbitra is. A trailerből ítélve pedig ez most az előző résznél is rajzfilmszerűbb lesz.

Dinoszauruszok – A Föld urai 3D-ben

Valami teljesen érthetetlen okból kifolyólag ez lett 2013 karácsonyi filmje, legalábbis már hónapok óta úgy reklámozzák, hogy úristen úristen, jönnek a dinoszauruszok karácsonykor. Ha valaki nem látta a Jurassic Park filmeket, és még mindig hanyattvágja magát a 3D-től meg a beszélő dinoszauruszoktól, az feltétlenül üljön be erre.

Elpuskázva

Vince Vaugh idén nem karácsonyi filmben, hanem egy teljesen átlagos vígjátékban, az Elpuskázva című filmben szerepel csak, amiben láthatja az Így jártam anyátokkal jócsaját is. A sztori szerint kiderül, hogy a főszereplőnek több, mint ötszáz gyereke született, mivel régebben leadott egy kevéske spermát, aztán valami fura ötlettől vezérelve végiglátogatja az összes gyereket, hogy valami jót is tegyen. Érdekli? December 19-től már meg is nézheti.

Pulykaland

A Mikulás mentőakcióhoz hasonlóan ez is rajzfilm, és ez is viszonylag bugyuta, a Pulykalandnak viszont tényleg semmi köze nincs a karácsonyhoz, csak az amerikaiak ünnepéhez, a hálaadáshoz. Ha beszélő madarakat akar látni, és szeret erőltetett poénokon nevetni, akkor persze ezt is választhatja szórakozásnak a két ünnep között.

A Wall Street farkasa

A legjobb filmek karácsony utánra maradtak, mert bár nem láttuk még A Wall Street farkasát, van egy tippünk, hogy annyira azért nem lehet rossz, hisz mégiscsak Martin Scorsese rendezte, és Leonardo DiCaprio játssza benne a főszerepet.

Walter Mitty titkos élete

Ha hiányzott már Ben Stiller, még szilveszter előtt megnézhet egy filmet, a Walter Mitty titkos életét, mivel ő játssza el benne Walter Mittyt, aki igazából egy baromi unalmas életet élő ember, viszont nagyon szeret álmodozni. Aztán egyszer meg kell találnia egy elveszett negatívot, és itt kezdődnek állítólag a kalandok.