A Szökj Meg! erotikus szabadulós játéka a erotikus szabadulást ígér. Bár különösebb erotika nincs benne, viccelődhetünk legálisan dildókkal, miközben egy csomó kulcsot keresünk egy kis szobában.

Magyarország mostanra már nem csak a Rubik-kocka, a gulyás és a pornó hazája, hanem a szabadulós játékoké is. Jelenleg nagyjából ötven hely vár csak arra, hogy egy sztoriba ágyazott logikai feladatokkal teletűzdelt szobából kelljen valahogy kiszabadulnia. Mivel lassan tényleg szinte minden bokorban találunk egy ilyet, elkezdődött a tematizálás, mindenki akar valami nagyobbat virítani. Ennek köszönhetően persze megszületett az erotikus szabadulós játék, ami 18+ karikával reklámozza magát a Victor Hugo utcában Budapesten.

Az ember azt hinné, hogy ez nagykorúaknak összehozott szabadulás tele lesz nedves pillanatokkal és pornóközeli feladatokkal, de mint kiderült, a Szökj meg! névre hallgató hely bordélyszobájában sem kell sokkal többre várni, mint a többi hasonló játékban: bár néha megjelenik egy műtehén vagy egy felcsatolható dildó, alapvetően kulcsokat kell keresgélni dobozokhoz. A történet szerint a maximum négy fős társaság egy legénybúcsú után ébred fel egy bezárt bordélyban, és össze kell tenni, hol voltak és mit csináltak, miközben persze kiszabadulnak a bordélyból.

Ha túllépünk azon, hogy az erotikus szabadulós játék is csak egy egyszerű logikai játék, akkor természetesen nagyon jó buli. A tulajdonos Cserpes Fábián szerint akár randira is alkalmas, bár azt azért nehezen tudjuk elképzelni, hogy valaki egy Tutti Frutti Party lapozgatása közben hozná össze a soha véget nem érő szerelmet. Viszont ha nagyon unatkozunk a barátainkkal, tökéletes választás: az ott tölthető egy óra 4 fő esetén 6000 forintért bőven van annyira szórakoztató, hogy érdemes köré építeni egy napot. Persze csak ha tudunk számolni, az ugyanis elengedhetetlen a előrejutáshoz.

Egy átlagos látogató véleménye

Maguk a rejtvények szerintem inkább szisztematikusan, mint logikusan voltak kitalálva, de ettől függetlenül tök jó érzés volt egészen meglepő helyeken kis kulcsokat találni, amivel újabb feladatokat kapunk. Négy férfivel annyira nem éreztem szexuálisan túlfűtöttnek a helyzetet, pedig megpróbáltam minden létező feladatot műfasszal megoldani, végül egy felfújható gumitehén felcsatolható műbránerrel való anális vegzálásáig jutottam.

Több szabadulós játékban is külön meglepetés, ha kiderül, hogy nem egy szobából áll a játéktér, hanem kettő-háromból. Mivel ez egy kisebb lakásban van, egyértelmű, hogy ilyen meglepetésbe nem szaladhatunk bele, nincsenek kisebb titkos járatok sem, mint a pincehelyiségekben berendezetteknél. A feladványok kellően szórakoztatók, de többnyire kódfejtésre korlátozódnak, nincsenek játékok a fényekkel, kiegészítős, tologatós logikai fejtörők – ezt kicsit sajnáltuk, de legalább  tudnak hova nyúlni, ha esetleg fejleszteni szeretnék a szobát. Ugyanúgy vannak viszont vicces félrevezető elemek, jelek, amikkel  haszontalanul el lehet bénázni az időt. Azok alapján, amiket ismerünk, és amikről többet hallottunk, az erotikus szabaduló játék a könnyebb szobák közé tartozik, ami elég sikerélménnyel szolgálhat, hogy berántsa az embert, hogy idővel egyre többet és többet próbáljon ki. A lényeg, hogy ne számítson senki sztripperekre.