200 forintért árulják a szerkesztőség melletti kisboltban a magyar cidert, a Flörtöt. Megkóstoltuk az epreset és az őszibarackost. Ha rosszul akar lenni, és nincs rá sok pénze, mindenképpen ezt válassza. Más lehetőséget nem igazán tudunk elképzelni arra, hogy miért venne valaki magyar cidert, vagy ahogy az üvegen írják: borberryt.

4,5 százalékos alkoholtartalom, 0,33-as üveg, 200 forint – ez a magyar cider, a Flört, amit a vinyetta alapján a pécsi Flört Product Kft forgalmaz, és fogalmunk sincs, hogy ki gyárt.

Két ízben lehetett kapni, epres és őszibarackos verzióban, ugyanolyan igénytelen, a kevert kétdekásokat idéző képvilággal díszített címkével. „Már a szaga is olyan, mint a romlott, rossz minőségű pálinkába mártott, romlott vattacukoré. Ízre is olyan. A múltkori energiaital-teszten volt egy hasonló, az is pocsék volt” – summázta véleményét egyik kollégánk az epresről.

Az epres volt talán a megosztóbb, ennek ugyanis konkrétan másnaposság szaga volt, esetleg a klasszikus, talponálló borozókból kiáramló illatra hasonlított még. Annak ellenére, hogy illatában a cefre és a vidék őszinteségét hozta, ízben sokkal inkább urbánus volt az epres verzió, talán ezért okozott akkora megrökönyödést mindenkiben.

„Olyan íze van, mint a legrosszabb energiaitaloknak. Még a maró műanyag utóíz is a helyén van. Azon italok egyike, amit egyszerűen semmilyen töménnyel nem lehetne feldobni” – foglalta össze kollégánk, aki minden italban próbálja meglátni a legjobbat, de ebben még neki sem sikerült.

Többen is megjegyezték, hogy az italban egyáltalán nem érezni az alkoholt, ezért ideális a piálási karrierjük elején járó fiataloknak, akik nem bírják az alkohol ízét. „Remélem, a gyerekem nem ezzel fogja megkezdeni az alkoholista életmódot” – aggódott az egyik anyuka.

Az őszibarackos az epresnél valamivel őszintébb volt, ennek már a szaga pontosan előrevetítette, hogy micsoda borzalomról van szó. „A barackos, vagy mi, az olyan, mintha valaki után, aki éppen szart, és telefújta budisprével, bemennék a vécébe, és nyelnék egy nagyot. Az íze is pont ilyen, és ahogy érzem, gyomorsavat is csinál” – lamentált kolléganőnk.

De hogy jobban értsék, miről van szó, íme egy érzékletes leírás: „úgy kezdődik mint a féldekás csavaros kifli reggeli bódulata: töményen, mereven, majd édesítőszeres, szánalmasan cukros lecsengéssel tudatosítja, hogy egy féltisztes szeszes kópiával van dolgunk, borzalmas”.

„Elvileg ugye csak nőknek való a pia, de ezzel szerintem egy pasi se próbáljon meg leitatni senkit, mert abból nem lesz szopás” – reflektált kolléganőnk a címkén látható felhívásra, miszerint „Flört – csak nőknek”.

És hogy mégis kinek ajánlanánk az italt? Leginkább senkinek, esetleg kollégiumba fogadásból.

Hozzászólna? Facebook oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!