1971 óta tartják a Met-bált, amely a divatipar legfontosabb vörösszőnyeges eseménye minden évben. Pont emiatt, vagy ennek ellenére, iszonyatos mellényúlásokat is látunk rajta minden évben. Megmutatjuk az eddigieket.

Május 5-én, este tartják New Yorkban a Metropolitan Museum kosztümintézetének éves gáláját, ahová a divat- és celebvilág szinte minden fontos emberét meghívják. (A belépőből az intézmény tevékenységét finanszírozzák, és ilyenkor nyílnak az aktuális divattárlatok is.) Minden rendezvénynek meghatároznak egy adott témát, ehhez kell felöltözniük a megjelenteknek, ez vagy sikerül nekik, vagy nem. (Tavaly sokaknak nem, vagy nagyon merészen.)

Alábbi galériánkba olyan képeket gyűjtöttünk, amelyek szereplőinek nem sikerült frappáns, mégis elegáns megoldást találniuk az adott feladványokra – vagy annyira közönségesek voltak, hogy nem értjük, mi a fenét kereshettek ott. Igaz, ennyi erővel az 1995 óta fővédnöki, illetve főszervezői tisztet betöltő Anna Wintour (a Vogue véresszájú divatikon-diktátora) is bekerülhetett volna, mert a 2013-as, punkos követelményeknek nyomokban sem felelt meg. (Bár, ha az elvárásokkal szembemenés a punkság definíciója, akkor Anna Wintour tényleg a legnagyobb punk. De inkább nem.)

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!