Na most már csak a Cannes-i filmfesztivál van hátra, és aztán tényleg kikopnak a nagyszabású vörös szőnyeges események a celebek naptárjából. A New York-i MET gálán hagyományosan mindent beleadnak az öltözni szerető hírességek, általában fittyet hányva az éppen aktuális témának, ami idén a punk lett volna. Ehelyett mindenki a saját feje után menve pakol ki, villant és sejtet. Az esemény 30 legdurvább fotóját szedtük össze, lapozzon bele a képösszeállításba, meg fog döbbenni!

Nem egyszerű rendet vágni a több ezer képből álló fotóanyagban, ha száznál is több kitűnni vágyó híresség bizarr ruhakavalkádját próbálja az ember bemutatni egy olyan érdeklődőnek, akinek mondjuk nincs több órája arra, hogy az idei MET-gála teljes anyagát végigböngészgesse. Higgye el nekünk, volt termés bőven az idei rendezvényen: ebben a cikkben csak a ruhákra koncentrálunk, de talál a Velveten egy másik összeállítást is olyan celebekről, akiknek nem feltétlenül a ruhája volt a legérdekesebb. Harminc képre szűkítettük le tehát a 2013-as MET-mezőnyt, és a galériában próbáltunk valami logikus sorrendet felállítani a legmerészebb, legkülönlegesebb és a legízléstelenebb ruhák között.

Kezdünk például a most nagyon trendi, felül villantósra kivagdosott kis feketékkel, Emma Watson és főleg Miranda Kerr nézett ki remekül egy-egy ilyenben. Egymás után következnek a gigadekoltázsok is, amik ezúttal főként modellek lelkén száradtak (kicsit undorító így ez a képzavar, elnézést): Cara Delevigne és Anja Rubik egyszerűen vadító. Nagy trend a jelek szerint az arany is, aminek felbukkanása különösen meglepő azt tekintve, hogy elvileg punk stílusban kellett volna felöltözni erre az alkalomra, és hát a csillogó csicsáknál mi sem áll távolabb a punkoktól. A legkeményebb (valószínűleg a szó szoros értelmében is) Katy Perry szettje volt: ő most nem pizsimintás ruhát vett, hanem a Dolce & Gabbana ikonos kollekciójának ékét császárnős fejdíszekkel egészítette ki. És még csak nem is ő volt az egyetlen koronás fő az estélyen.

Madonnát mindenképpen ki kell emelni, mert ő az utóbbi időben viszonylag keveset variál a stílusán, illetve a megjelenésén, pedig fénykorában évszakonként új frizurával sokkolt. Most végre félretette a szokásos szőke-hullámos anyamadonnát, aki lassan tíz éve változatlan, és fekete parókában szinte egyedüliként volt valóban punkos, és még jól is állt neki. Ugyan az embernek az a határozott érzése, hogy kosztümjének kellett, hogy legyen egy alsó része is, de ez az érzés most végre egyáltalán nem kelt diszkomfortot, mint az énekesnő jópár egyéb húzása a közelmúltból. További információkat a ruhákról a képaláírásokban talál, lapozzon, nézzen, olvasson!