A végéhez ért a Velencei Filmfesztivál, és bár ez a rendezvény azért nem ér fel Cannes-nal, azért jó pár világsztár megfordul itt minden évben, így aztán a helyi nevezetességeknek is jut egy kicsi abból a reflektorfényből, amit az amerikai világsztárok odavonzanak. Végignéztük a filmfesztiválról érkezett döbbenetes mennyiségű fotóanyagot, és kiválasztottuk azt a hat nőt, akikre a leginkább illik, hogy igazi istennőként, azaz dívaként tündököltek a vörös szőnyegen, illetve a fényképezőgépek előtt. Négy közülük nagyon híres, kettő viszont Olaszországon kívül alig ismert. Ön szerint melyikük a legszebb?

Emma Stone

Rögtön a fesztivál első napján Emma Stone-ra kaptuk fel a fejünket, hiszen az utcai ruhás képén szinte felismerhetetlen. Érdemes ezzel összehasonlítani a fenti fotót (és a vele egy sorozatba tartozó többit – csak kattintania kell értük!), mert a Birdman című film premierjére a 25 éves színésznő átváltozott átlaglányból lélegzetelállító dívává. Az ilyesmiben mindig segít egy bátran dekoltált, fekete estélyi és egy kis vörös rúzs.

Alessandra Ambrosio

Másnap Alessandra Ambrosiót fotózták a fotósok tiszta erőből: a 33 éves, brazil szupermodell a La Rancon De La Gloire című film ünnepélyes vetítésén vett részt. Neki a filmművészethez nem sok köze van, de egy ilyen eseményen természetesen szívesen látják, főleg, ha egy ilyen klasszikus fazonú estélyivel ennyire jól megidézi a hollywoodi legendák csillogását. Csupasz váll, vékony derék és harang alakú szoknya – nem hivalkodó, nem trükkös, mégis isteni.

Uma Thurman

Uma Thurman is egy vöröses, illetve inkább bordóba hajló árnyalatot választott a múlt vasárnap estéhez. Ő a Vanity Fair egy kiállításmegnyitójára ment el ebben az öltözékben, amiben Velence leghíresebb nevezetességei előtt is pózolt egyet. Igen, 44 éves, és igen, még mindig csodálatosan néz ki. Nagy trend mostanában a hasvillantás, de ez a ruha nem villant, csak sejtet – ha jobban megnézi a képeket, kiderül, hogy igazából valamivel több látszik a színésznőből, mint első pillantásra gondolnánk.

Milla Jovovich

Milla Jovovich meg terhes, ezt tudta? Ha szorgalmasan olvassa a Gumicukorban a híreket, akkor minden bizonnyal. Nos, a 38 éves színésznő most a Velencei Filmfesztiválon mutatkozott először nyilvánosan úgy, hogy egyértelműen látszott a terhessége, sőt, egyszer-kétszer elég látványosan meg is simogatta a hasát, ahogy azt a terhes nők olyan gyakran szokták. Csak persze más terhes nők nem vörös szőnyegen szokták ezt tenni egy olyan kis fehér ruhában, ami kicsit stewardess- vagy nővérkeuniformisra emlékeztet, de a lehető legjobb értelemben véve.

Giulia Elettra Gorietti

És akkor még a végén két olasz színésznőről emlékezünk meg, akik kihasználták a hazai pálya előnyét, és ha már ott volt rengeteg fotós a világ minden tájáról, mutattak nekik olyanokat, amikkel garantálhatták, hogy végre nem csak Olaszországban figyelnek fel rájuk. Giulia Elettra Gorietti például egy fekete estélyiben feszített, a képek alapján nehéz elképzelni, hogy ilyen peckes testtartással hogyan tudott szegény járni, mert folyamatosan domborítja a mellét és a fenekét. De miért ne tenné, remekül áll neki ez a derékban, combtőnél és térdtől lefelé áttetsző, fekete estélyi.

Tatiana Luter

Ki volt a legszebb?

És a hatodik kiválasztottunk szintén egy kevésbé ismert nő, Tatiana Luternek hívják, és Giulia Elettra Goriettivel egyetemben ő is a Pasolini című film premierjén vett részt Velencében csütörtök este. Gorietti a dögösebb végéről közelítette meg a dívaságot, Luter viszont inkább a titokzatos-elegáns istennőt próbálta megszemélyesíteni. Szoknyájának fazonja szinte a Disney-hercegnőket idézi, de felsőrésze jóval szexibb, mint amit a gyerekfilmekben látni szoktunk: Luternek teljesen pucér a háta, és mellét is csak egy rafináltan elhelyezett rátét fedi a már megint áttetsző anyagon. Bevalljuk őszintén, a Velencei Filmfesztivál legdirektebb mellvillantását direkt hagytuk ki ebből az összeállításból, mert Charlotte Gainsbourg szado-mazo szerelése valahogy nagyon nem illett volna a többiek közé. Válasszon ebből a hatból! Önnek ki tetszett a legjobban?