Amíg Kate Winslet két díjat is bezsebelt az idei Golden Globe díjkiosztón, a hollywoodi celebvilág alig pislákoló vagy épphogy vakító csillagai szerencsétlen ruhaválasztásukkal vonták magukra a figyelmet. Többen is bedőltek az arany csábításának, de láttunk a türkizkék leopárdmintát, ormótlan terhesruhát és a masnit is. Döntsék el, ki nyúlt mellé leginkább!

Az idei Golden Globe-díjkiosztón ismét bebizonyította a celebvilág krémje, hogy a stílust és jó ízlést semmi pénzért nem lehet megvenni. Kate Winslet könyvelheti el a díjátadó legnagyobb sikerét: munkáját (a The Reader és a Revolutionary Road című filmekben) a legjobb női mellékszereplő és a legjobb női drámai alakítás kategóriákban duplán is díjazták. Hollywood nagyjainak divatbakijait elnézve azonban az is komoly eredménynek tekinthető, hogy Winsletnek még szépen felöltöznie is sikerült. Gratulálunk neki.

Rachel Griffiths

A Sírhant művek Brendájaként korábban már hazavihetette a legjobb női mellékszereplőnek járó Golden Globe-ot, az idei díjátadón is ugyanebben a kategóriában kapott jelölést Rachel Griffiths, ezúttal a Brothers and Sisters (Magyarországon Testvérek címen futó) sorozat Sarah Walkerjeként nyújtott alakításáért. A divatlapok hasábjaira azonban aranyszínű zsákruhája miatt került. Nehéz lenne egy dolgot megnevezni, hogy miért nem működik ez a ruha. A színe miatt? Esetleg az ormótlan, tógaszerű szabása miatt? Vagy a vasalóért kiáltó ráncok szúrják a szemünket? Griffiths a díjátadó után jelentette be, hogy harmadik gyerekét várja, de aranytógája még terhesruha kategóriában is szerencsétlen választás, pedig azért ott is lehet igazán emlékezeteset alkotni.

Heidi Klum

Rachel Griffithsszel ellentétben Heidi Klum, legalábbis információink szerint, nem néz gyermekáldás elé, bár a Golden Globe-on viselt ruhája alapján akár ennek ellenkezőjét is gondolhatnánk. A szupermodell, szuperanyu, szuperfeleség egy fekete alapon piros pöttyös kreálmányban lépett a vörös szőnyegre, azóta is azon gondolkozunk, hogy ha nem egy hat hónapos pocak, akkor vajon mi tartotta ezt a ruhát? Részsikernek könyvelhető el azonban az estélyit díszítő vörös gigarózsa, am különös módon tökéletes választásnak bizonyult. Hozzá tűzpiros rúzs kötelező, ami keveseknek áll jól, de Heidi Klumnak legalább kétségkívül igen.

Cameron Diaz

A szőke színésznő nyújtotta talán a leggyalázatosabb látványt húszcentis lenövésével és babarózsaszín, masnis Chanel ruhájával, ami amellett, hogy randa, még legalább egy számmal nagyobb is volt a kelleténél. Nem is nagyon értjük, hogy egyáltalán mit keres még itt Cameron Diaz, a nevét még csak véletlenül sem olvashatjuk soha egyetlen díjkiosztó jelöltjei, nemhogy díjazottjai között, a magánéletéről pedig annyit lehet tudni, hogy hol ráun, hol összebútorozik Jennifer Aniston levetett modellpalijával.

Maggie Gyllenhaal

Míg a díjátadó szinte valamennyi vendége egyszínű összeállításokban gondolkozott, a Sötét Lovag sztárja ezúttal is az árral szemben ment és egy mintás estélyire esett a választása. Maggie Gyllenhaal türkizkék leopárdmintás Lanvin ruháján meg sem lepődünk. A színésznő, aki sok kollégájával ellentétben még a szőrmétől sem riad vissza, korábban sem filmjeivel, sem pedig öltözékével nem szeretett belesimulni Hollywood fősodrába. Így például a közkedvelt, jéggé fagyott démonpóz helyett Gyleenhaal inkább kedvesen integet a kamerába.

Renee Zellweger

Minden idők leglibább, súlyproblémákkal és zűrös pasiügyekkel küzdő szinglijének megformálása óta már jó pár év eltelt, mostanra pedig már az utolsó, Bridget Jonestól megörökölt deka zsírt is leadta az edzésmániás Renee Zellweger. Amennyire megbocsátható volt Bridget, annyira megbocsáthatatlan viszont a színésznő Carolina Herrera ruhája. A masnikkal ékített, áttetsző (illetve mondjuk ki: átlátszó) organza blúz alatt felsejlő fehér fűző látványa és a kis hableányt idéző fekete szoknya Bridget gigantikus nagyibugyijával, vagy a hurkái közt megvadultan feltekeredő fűzőjével vetekszik.

Jennifer Lopez

Marc Anthony felesége tavasz óta mániákusan igyekszik leadni az ikerterhessége alatt felszedett kilókat, például triatlonozással. Mostanra már feltehetően látja a fényt az alagút végén, ugyanis egy merész, elöl-hátul kivágott arany kreációban jelent meg az idei Golden Globe-on. Lopez valamiért nagyon kedvelheti ezt a típusú dekoltázst, mostani választása ugyanis nagyon emlékeztet a 2000-es Grammy-díjátadón viselt, két zöld szalagból komponált Versace-ruhájára. A jelenlegi választásnak köszönhetően azonban az egész világ helyzetjelentést kaphatott az énekesnő fogyókúrájáról: a drákói diéta következményeként J-Lo mellei egyre kisebbek, a makacs deráktáji hurkák azonban még tartják magukat. Izgatottan várjuk, mikor kezd öttusázni a dadusok rémálma.