horoszkóp

Meztelenül és tölténnyel tegyük jobbá a világot

2008.10.13. 19:21
Egy hollywoodi divatbemutatón virágokkal, koponyákkal és békejelekkel telefestett nőkkel reklámozta töltényekből készült ékszereit Rafi Anteby tervező. Ha a meztelen női reklámfelületek nem jönnek be, akkor Anteby csak azokban a hírességekben bízhat, akiknek állítólag majd készít egy-egy ékszert, hogy még jobbá tegye a világot.

Los Angelesben rendezték meg a Who is next, What is next című divatbemutatót, ahol számtalan meztelen, testfestett nő mutatta be a Bullets4Peace ékszerkollekciót. A valódi töltényből készült nyakláncokat Rafi Anteby tervezte, aki az ékszerek eladásából befolyt összeg egy részét különböző alapítványoknak és jótékonysági szervezeteknek ajánlja fel. Anteby saját bevallása szerint a kissé morbid alapanyagból készült művei a már a szépségversenyeken is közhelynek számító világbékét jelképezik, és így próbálja meg felhívni a figyelmet arra, hogy pontosan milyen világban is élünk, valamint arra, hogy össze kell fognunk egy szebb jövő reményében.

Seggek, csöcsök, festékek a békéért

Bár Anteby azt tervezi, hogy pólókon is hirdeti majd a nagy igét, az eseményen teljesen csupasz, csak némi festéket és az ékszereit viselő modelleken népszerűsítette az ügyet. A rengeteg békejel és virágos motívum mellett felvonult egy kutyát ölelgető oroszlánnő, valamint a Goldfinger aranyba borított Jill Mastersonját idéző lány. A meztelen női test ugyan elég feltűnő reklámfelület, a tervező szeretne még rátenni egy lapáttal, vagyis természetesen ki akarja használni a celebekben szunnyadó kereskedelmi potenciált is, és tervei szerint külön ékszereket készít majd egy-egy sztárnak.

Éljen a világbéke, ne legyen több háború

Nem Rafi Anteby az első a divatvilágban, aki provokatívnak gondolt módon próbál rávilágítani bizonyos problémákra. Vivienne Westwood egy évvel ezelőtt például az angol miniszterelnök, Gordon Brown iránt táplált ellenérzéseiről tájékoztatott minket a párizsi divathét keretében. 2005-ben pedig összefogott egy brit jogvédő csoporttal, a Liberty-vel és piacra dobtak egy pólókból és gyermekruhákból álló kollekciót, amelynek darabjaira a következő feliratot nyomták: I AM NOT A TERRORIST, please don't arrest me. (Nem vagyok terrorista. Kérem, ne tartóztasson le!). Vagy ott van a punk politikailag elkötelezett keresztanyjának gyermeke, Joe Corre, aki cége, az Agent Provocateur egyik bugyijával a guantánamói foglyok helyzetére hívta fel a figyelmet. Kiskorúaknak pedig Zhao Bandi kollekcióját ajánljuk, aki egy pár trendi panda segítségével adta tudtunkra, hogy szerinte hazájában, Kínában nem mennek rendben a dolgok.