horoszkóp

Felnyírt fenekű pudlik parádéztak New Yorkban

2008.02.12. 16:33
Százharminckettedik alkalommal rendezték meg az Egyesült Államok legnevesebb kutyakiállítását a Madison Square Gardenben. A vadászkutya kategória győztese az Uno névre hallgató beagle lett, de jól szerepeltek a hátsó fertályukon szőrtelenített uszkárok is.

Idén is megrendezték a Westminster Kennel Club Dog Show-t, immár a százharminckettedik alkalommal. A szervezők szerint ez a második legrégebbi amerikai sportverseny. „A Kentucky Derby csak egy évet vert ránk” – nyilatkozta az esemény szóvivője, Kelly Rubin, aki mellékesen egy Shih-tzu büszke tulajdonosa. Idén összesen egyébként 2600 ebet neveztek be, és ez esemény első napját a CNBC is közvetítette.

Csupasz fenekű pudlik és más ebek

Hétfőn este győztest hirdettek a vadászkutyák kategóriájában. Ebben az évben egy hároméves beagle nyert. Uno összesen huszonöt másik ebet utasított a háta mögé. „Csak önmagát adta, tökéletes volt, mint mindig” – nyilatkozta a kutya edzője, Aaron Wilkerson. „Ő a legcsodálatosabb vadászkutya, akit valaha láttam” – dicsérte a győztest az egyik bíró, Ralph Lemcke. Az Associated Press szerint 1939 óta Uno az első beagle, aki ebben a kategóriában az élen végzett. Az első nap a vadászkutyák mellett többek között felvonultak gondosan fazonírozott afgán agarak, óangol juhászkutyák, valamint felnyírt fenekű pudlik is.

Kutyavilág New Yorkban

Westminster Kennel Club Dog Show nem az egyetlen olyan neves esemény New Yorkban, amelynek házi kedvencek a főszereplői. Minden nyáron megrendezik például a Pet Fashion Week-et, azaz a Kedvencek Divat Hetét, illetve Dog Day Masquerade-t, vagyis a Kutya Napi Jelmezbált.

A versenyzők és gazdáik többsége a Madison Square Garden közelében lévő Pennsylvania Hotelben száll meg. A szállodának van egy fedett parkja is a pincében. A padlót faforgács borítja, a kifejzetten kutyák számára készített futópadokat egy kis rács veszi körül, és több pirosra festett tűzcsap várja, hogy a négylábúak megjelöljék őket. Debbie Zimmermann masszőz pedig 20 dollárt (kb. 3600 forintot) számol fel egy húsz perces szeánszért – olvasható a bloomberg.com oldalon.