Az Elle magazin szerint a saját kollekcióval jelentkező színésznő az év stílusikonja, ami talán kárpótolja azért, hogy Cate Blanchett nemrég elhalászott előle egy szerepet. Miller és testvére mindenesetre lázasan készül a Londoni Divathétre. Az év asszonya a fordulóponthoz ért Courtney Love lett, aki a gálán bebizonyította új énje nem sokban különbözik a régitől. A divatszakma képviselői közül pedig többek között Christopher Kane, Peter Pilotto, a Viktor & Rolf tervezői, valamint az Erdem lett gazdagabb egy-egy díjjal.

Február kilencedikén Londonban ismét megtartották az Elle Style Awards gálát, melynek keretében a divatvilág és a szórakoztató ipar kiválóságait díjazták. Az év stílusikonjának járó díjat Sienna Miller kapta, aki a Londoni Divathét keretében nemsokára bemutatja saját kollekcióját. A színésznő elmondta, hogy meglehetősen fél a közeledő eseménytől. Hozzátette, a gazdasági világválság mellett kissé korlátozottak a lehetőségeik nővérével, akivel együtt jegyzik a Twenty8Twelve márkát.

Az Elle magazin elismerése talán egy megfelelő fájdalomdíj azért, amiért a Maid Marian című film főszerepét helyette Cate Blanchett kapta meg, akit nem mellékesen 2005-ben az Elle az év asszonyának választott – írja a Metro. Ezt a díjat idén egyébként Kurt Cobain özvegye vihette haza. A 44 éves Courtney Love kifejezetten a díjkiosztó ünnepség kedvéért repült Londonba. És hogy mivel érdemelhette ki ezt a címet? Az Elton John AIDS Alapítványának partiján Jean D’Arcra hajazó híresség a sajtón keresztül jó tanácsokkal látta el Britney Spearst; szerinte az énekesnő minden problémáját megoldaná egy drog-tanácsadó és egy jó fodrász.

Klikk a díjazottakért!

Tizenhat évvel ezelőtt világra hozta lányát, Frances Bean Cobaint, akit Karl Lagerfeld 2008-ban az egekig magasztalt. Billy Corgan, a Smashing Pumpkins énekese később a büszke anyától kapott is a fejére, amiért nem ment el gyermeke születésnapi bulijára. Majd – micsoda egybeesés – interjút adott az amerikai ELLE-nek. A magazinnak többek közt arról vallott, hogy egykor gyomorgyűrűt szeretett volna beoperáltatni, de orvosa lebeszélte róla.

Vége a rocksztárságnak

A nála hat évvel idősebb Madonnára hajazó celeb a magazin szerint egyébként egy igazi grunge-ikon. Hogy öregbítse hírnevét, a díj átvétele után rágyújtott egy cigarettára egy olyan helyen, ahol tilos a dohányzás. A biztonsági őrök természetesen rögtön odarohantak hozzá, ő pedig sértődötten elviharzott. Az eset előtt mindenesetre biztosította a közönséget afelől, hogy ő már nem ugyanaz a nő, aki régen volt. „Elegem van a rocksztár imidzsből. Fordulóponthoz értem” – fakadt ki az énekesnő, aki január elején azért bizonyította, hogy az új Courtney Love nem sokban különbözik a régitől.

Az Elle Style Awards 2009 díjazottjai

Legjobb színész: Mickey Rourke
Legjobb zenekar: Kings of Leon

Legjobb tévésorozat: Gavin & Stacey

Legjobb tévésztár: Alexa Chung

ELLE stílusikon: Sienna Miller

Legjobb modell: Rosie Huntington-Whiteley

Az év asszonya: Courtney Love

Legjobb brit divattervező: Christopher Kane

Legjobb újonc divattervező: Peter Pilotto

Legjobb ékszertervező:
Lara Bohinc
Legjobb kiegészítő-tervező:
Rupert Sanderson
Továbbá egy-egy díjjal lett gazdagabb
Stephen Jones, valamint az Erdem és a Viktor & Rolf.

A legjobb színésznő kategóriában Freida Pinto nyert. Az ifjú színésznő számára igen kellemesen kezdődött a február, ugyanis egy nappal korábban a Brit Filmakadémia szintén megjutalmazta őt a Gettó milliomos című filmben nyújtott alakításáért. Bár nem feltétlenül a plasztikai műtéteket kissé megsínylő Mickey Rourke neve jut eszünkbe, ha meghalljuk a stílus szót, természetesen a legjobb színésznek járó díjat senki nem akarja elvitatni tőle.

A divatszakma díjazottjai

A legjobb brit divattervező idén Christopher Kane lett, aki 2006-ban két újoncoknak járó díjjal lett gazdagabb. Testvérével közös divatcégét szintén ebben az évben alapította meg, első önálló kollekcióját pedig 2006 szeptemberében mutatták be, és sokak szerint nagyban hozzájárult a floureszkáló színek 2007-es reneszánszához. Kane ezt követően olyan ismert énekesnőkkel dolgozott együtt, mint Kylie Minogue, vagy a szexuális preferenciájáról és kilóinak számáról híres Beth Ditto. Az újonc kategóriában a Peter Pilotto márkanév mögött megbújó tervezőpáros nyert.

Legjobb modell címmel idén a következő Kate Moss-ként definiált Rosie Huntington-Whiteley büszkélkedhet. A 21 éves modell olyan híres tervezőkkel dolgozott együtt, mint példul Ralph Lauren vagy Tommy Hilfiger, és bizonyára nem ismeretlen a Victoria’s Secter rajongók számára. Az eseményen olyan hírességek is részt vettek, mint például Jade Jagger, Pixie Geldof, Alice Dellal és Natalie Imbruglia. Az est meglepetés vendége a brit miniszterelnök neje, Sarah Brown volt, aki egyrészt a brit divatot szerette volna népszerűsíteni, másrészt a White Ribbon Alliance alapítványra szerette volna felhívni a figyelmet.