horoszkóp

Sarka Katát a Burdába ragasztották a Tesco gazdaságos divatbemutatón

2008.09.19. 13:07
Miközben azon töprengtünk, vajon Sarka Kata azért kap-e kiemelt tapsot, mert brit modellek közt egyetlen magyarként végiglejt a kifutón, megérintett minket a nosztalgia. A Tesco gazdaságos ruhamárka, az F&F bemutatója visszaidézte a ’80-as évek Burdájának kissé jellegtelen, de feltörekvő divatját. Hajdú Péter szerint mindez elegáns. Christian Panterától pedig megtudtuk, hogy neki mindig a fekete tetszik, legfeljebb uszodában nem ragaszkodik a kedvenc színéhez.

"Nem voltak rosszak a ruhák, de én nem venném fel őket", összegezte az F&F angol márka divatbemutatóját az egyik szemlélő. Azt már a márka tavasz-nyári, Jávor Pált őrjítő divatbemutatója alkalmával is konstatáltuk, hogy ha minőségi anyagokra vágyunk, nem a Tescóból fogunk öltözködni. A kínai könnyűipart idéző hatás továbbra is fennállt, különösen a szatén utánzatú, piros kombiné és a férfiingek terén. Az esemény is olyan celebeket vonzott, akiknek a médiaeseményeken tapasztalt penetrációja hasonló, mint a Tescoé Magyarországon. Eljött Medveczky Ilona és új kertésze, Ivan, Gönczi Gábor az RTL KLub műsorvezetője, Fésűs Nelly szinésznő és néhány Jóban Rosszban-szereplő csomagban.

Klikk a kombinékért!

A mindenhol jelen lévő főceleb, Hajdú Péter a miénkkel homlokegyenest ellenkező véleményt fogalmazott meg – nem hallgatjuk el, hogy kedvese, Sarka Kata is látható volt a kifutón. A tévés szerint „kifejezetten igényesnek és elegánsnak tűntek a ruhák”. Hozzátette, hogy a márkákra ő elég finnyás, farmerben általában a Replay-t és az Armanit preferálja, „nem azt mondom, hogy sznob vagyok, de figyelek”.

A Burdában és az F&F-ben közös: a szabásminta

A piros télikabátok és a kockás, derékig érő fazonok nem hagytak bennünk túl mély nyomot, kollégánk - egykori British Airways-alkalmazott - volt munkahelyének légikisasszonyait vizionálta a szigorú blúzt, széles övet és sötét aljat bemutató modell helyébe. Emellett kissé dezsavü-érzésünk volt a kollekció egészét tekintve: mintha már láttuk volna ezeket a ceruzanadrágokat és a haranghoz hasonló szabású kabátkákat egy házgyári bútorokkal berendezett nappali dohányzóasztalkáján, az aktuális Burdában úgy húsz évvel ezelőtt.

„Burda katalógusra a nagymamám irószasztalfiókjában emlékszem”, mondja Danny Blue illuzionista. Tagadhatatlan logikai érveléssel azt is levezette, hogy akkoriban a divatlapban szabásminták voltak, és „biztosan voltak hasonlóságok az akkori Burda és a mostani divatbemutató között, hiszen itt is szabásminta alapján dolgoznak”. Ennyit mondott csak nekünk a mentalista visszafogottan, de rá valószínűleg több vizuális élmény vár, hiszen pénteken Milánóba utazik egy Armani divatbemutatóra.

A feketét meg kell bolondítani valamivel

A fehérneműkről markáns véleményt alkotni nem tudunk, mert leginkább a Pussy Deluxe és a Triumph meghatározhatatlan elegyének tűntek a darabok. A férfi alsónadrágok pedig leginkább a kinyúlt, minden fantáziától megfosztott klottgatyákra emlékeztettek. Szerencsére azonban a női kabátok behozták újra a színeket, bár hogy ki hord ilyen árnyalatú almazöld, rózsaszín vagy barackszínű kabátot, arra választ találni még nem sikerült.

Izgalommentes fehérneműk

Egy kicsit sem férfias sem az almazöld, sem a rózsaszín, sem a barack, persze van olyan szituáció, amikor az ember felvesz egy picivel élénkebb színű inget”, fejtette ki véleményét a színekről Hajdú. Az egyszerű fekete ingben és sötét farmerban megjelent magyar híresség számára az ingválasztásban elsődleges szempont, hogy férfias legyen, bár, teszi hozzá, „biztos vannak olyan férfiak, akik kicsit femininek és felvesznek olyan ruhadarabokat, amelyek szerintem cseppet sem férfiasak, például egy rózsaszín, testre feszülő póló. Lehet, hogy valaki ebben érzi jól magát”, tette hozzá.

A bemutató után rendezett fogadás alatt arra lettünk figyelmesek, hogy Christian Pantera mentalistának nagyon melege van. Közölte is, hogy azért, mert három réteg öltözet feszül a testén. Pedig azt hittük, ő hivatásból tudja előre azt is, ha egy rendezvényen meleg lesz. Az ezúttal sminkeletlen Pantera beismerte, hogy ő tizennégy évesen nem a ruhákat nézte a Burdában, hanem a csajokat. „Bejön a retró, akkor is tetszettek a nyolcvanas évek stílusában felöltözött nők és most is”. Szavaiból úgy tűnhet, hogy az ő divatigényét viszonylag könnyű kielégíteni: „nekem alapvetően az őszi-téli kollekciók jönnek be, mert mindig olyat veszek fel, amelyikben van fekete.” A mentalista ragaszkodik ugyan ehhez a színhez, de mondjuk az uszodában képes kivételt tenni, és szerinte a feketét is meg kell variálni kicsit, hogy izgalmas legyen. „Most például fémes kiemelést alkalmaztam, erős, fémövet vettem fel jó nagy fejjel, és a pólómon is a nevemhez illően párducminta jelenik meg”. Ekkor széttárta a zakóját, amelyet egyébként a Sugarbird divatbemutatón is viselt májusban. „De ez titok, mi van a pólón, a titoknak csak egy része látszódik, most neked feltártam a titkot”. Ennyivel talán elégedjünk is meg.