horoszkóp

Cuki fehérnemű, ami egy muffinnal több

2007.10.27. 16:02
Kapcsolódó cikkek (1)
Divatbemutatókra járni azért jó, mert beépített ügynökhöz hasonlatosan meggyőződhetünk róla, hogy ami a kifutókon látható, az mennyire egyezik mondjuk a Rákóczi úton felvonuló divattal. A Pussy Deluxe és Vive Maria bemutatók - ha mást nem is - legalább azt igazolták, hogy Zsidró Tamás nem hazudott: 2007 őszi/téli témája valóban a cukorszirup, még az inci-finci zsinórtanga vagy a megkötős otthonka esetében is.

Meg kellene tanulnunk egyszer s mindenkorra, hogy ha a divatbemutatót fél nyolcra hirdetik meg, akkor negyed kilencnél előbb nincs kezdés. Nem volt mit tenni, körülnéztünk hát a frissen felújított Show-Roomban, ahol az International Fashion Show nyitórendezvényét tartották. A hely neve némi magyarázatot kíván ugyan (a „rendezvényház”-at értjük, de mi az az „élményközpont”?), viszont igényes, és bizonyára jól áramlik a nagy fehér falak között a feng shui. A székek és a támaszkodópultok puhítottak a hivatalos közegen úgy, hogy mindannyian bézs vagy fekete elasztikus anyaggal voltak bevonva: kontúrvesztett amorf bútorok között lehetett társalogni.

Nézze meg a képeket!

A rendezvény kezdetét várva megfigyelhettük azt is, hogy némely vendégek komolyan veszik a popsztárok ghetto fabulous stílusát: egy szőke hölgy például akár az előző esti JLo cipőbemutatón is felléphetett volna, hiszen talpig párducminta fedte a testét, amihez stílusosan egy megegyező mintás papírtáskát választott kiegészítőnek. Örültünk, amikor figyelmünket a kifutóra szegezhettük, és bár a leggingbe bújt háziasszony, Görög Zita minduntalan belesült a szövegébe, kihámoztuk, hogy ez a második International Fashion Show, és a szponzorok hosszú sorából is elkaptunk egyet-kettőt, bár nem volt muszáj.

Esernyőtánc és macskaszoknya

A Pussy Deluxe macskás fehérneműinek és ruháinak a bemutatója egy dinamikus bevonulással kezdődött, melynek során kicsit tartottunk attól, hogy a táncos Karsai Zita lekaszabolja a fejünket az intenzíven alkalmazott kellék-esernyővel. Szerencsére ez nem történt meg, úgyhogy élvezhettük a piros-fekete alapszínű és csupa macskával borított bugyikat, elsősorban csípő- vagy tanga típusban.

A macska logójú kollekció erénye, hogy a darabok kényelmesnek látszanak, sok a pamut holmi, ugyanakkor van bennük rafinéria: színes betétek a melltartókon, elöl hagyományos szabású bugyi, ami hátul tangában végződik. Hasonlók mondhatók el a német anyacég, a Nastrovje Potsdam másik márkájáról, a Vive Maria-ról, de mielőtt felvonultak volna a modellek, túl kellett esnünk Hujber Ferenc és felesége, Tölgyesi-Khell Cynthia csókjelenetén, aminek az értelmét mi nem láttuk, de mások tapsoltak.

Muffinok és egyéb harapnivalók

A zsenge modellek által bemutatott fehérneműkhoz és színes, passzentos ruhákhoz a koreográfus egyéb kiegészítőket is kitalált: a lányok hatalmas muffinokat hordoztak a kezükben, de előfordult a ritmikus gimnasztika kelléke, a szalag is, meg persze a tollboa. Ha megnézzük a Pussy Deluxe ősz/téli katalógust, mindez még értelmet is nyer, sőt, enyhén visszhangzanak fülünkben Zsidró Tamás szavai. A trendfigyelők ugyanis erre az évre a szirupos, csokoládés, bonbonos divatot jelezték előre a hajköltészetben, a luxuscica kollekciójában pedig olyen fantázianevű ruhákat is találunk, mint a "toffee set", a "cat cake dress", és a melegbarna kombinét barna és narancsmintás bugyival például „bisquit set”-nek keresztelték. Tetszettek egyébként az élénk és ötletes, tejszínes sütire hajazó kapucnis felsők, de néhol nehéz volt meghúzni a vonalat az alsószoknya és a partigönc között.

Körömcipő szőrme-lábszárvédővel és legginggel

Klikk!
Folyamatosan attól rettegtünk, hogy a rejtélyes okokból favorizált JLo lábbelikbe valakinek bele fog törtni a bokája, de megúsztuk annyival, hogy a modellek szőrme térdvédőt vettek a cipőkhöz, máskor meg legginget, de nem úgy, ahogy mi viseljük. Elegáns fürdőköpenyt is láttunk sztríptíztáncos boával és rózsaszín-lila-ezüst árnyalatúra befújt hajkreációval. Újra levontuk a tanulságot, hogy nőnek lenni jó, mert megannyi izgalmas bugyi közül választhatunk, ha máshol nem, akkor az outletben. Viszont valaki szóljon a modellügynökségeknek, hogy vékonynak lenni nem minden, a zsibbadásig löttyedt fenéken az összes bugyi eggyel rosszabbul néz ki.

Az International Fashion Show október 27-28-án is tart, számos fiatal és már befutott tervező is bemutatja a kollekcióját.